jacek63 08.06.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Teraz zobaczyłem, że poprzedni post miał 1600 numer. Jest mały jubileusz Dana jesteśmy z Tobą jakby coś to będziemy radzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 08.06.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Dzięki za miłe słowa.Napiszę pokrótce, jak było. Wszyscy nam wcześniej mówili, że skoro zaczęliśmy budować wg starego prawa budowlanego, to w całym procesie budowy też nas to obowiązuje. Więc czerwony kolor na projekcie i wystarczy. Teraz okazuje się, że PAN odbierał wg nowego prawa. Podobno kierownik budowy powinien o tym wiedzieć. No nic. Przyczepił się, do usytuowania szamba, bo nie było w tym miejscu co w planie zagospodarowania działki. Potem przyczepił się do zmian, które zostały zrobione, ale zostały naniesione, np. brak balkonu (od razu zrezygnowaliśmy z jednego). Co do drugiego, mimo, że były zabezpieczenia, żeby nie można było na niego wychodzić, to zażyczył sobie barierek, no i musimy zrobić balustradę. No i projekt zamienny. Cały. Jeszcze jestem z nim umówiona na czwartek na telefon, to dokładnie mi powie, co trzeba. Człowiek chce być uczciwy i zgłosić swoje zmiany, to dostaje po głowie. Czy naprawdę tak to wszystko musi wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 08.06.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Teraz juz wiem dlaczego mój kierownik budowy i projektant w jednym jest szalenie ostrożny i radzi, żeby o wszystkie proponowane zmiany pisać do PINB z żądaniem interpretacji czy zmiany są istotne z punktu widzenia prawa budowlanego.Aktualnie wystepuję z pismem odnosnie zmiany szerokości okien (zmiany kosmetyczne rzędu 10cm). Zobaczymy co odpiszą. Dana nie łam się, będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 08.06.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Głownie skupił się na elewacji. Szerokości okien nie zmienialiśmy, tylko ten balkon mu zaszedł za skórę. No i bezpieczeństwo, czyli balustrady przy schodach i balkonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 08.06.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Ale ciekawe, że chciał się fatygować...Czy taka kontrola jest płatna i czy mierzył coś czy tylko tak wizualnie zerkał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 08.06.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Kontrola nie jest płatna. Mierzył odległości od płotu i wymiary budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 08.06.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 uwaga! uwaga! mam "dojście" do pieców DeDiethrich ze sporym rabatem i chcę kupic w tym roku żeby jeszcze skorzystać z ulgi remontowej czy ktoś jeszcze chciałby kupić piec z tej firmy?? pewno dałoby się wynegocjować jeszcze więcej podejrzewam, że pod koniec roku będzie szturm na zakupy rzeczy podchodzących pod ulgę, więc lepiej zainteresować się tematem przed jesienią ps. zrobiłem update mojej galerii - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 08.06.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Kurcze Dana, współczuję ja musiałam zrobić projekt zamienny bo mi pietro doszło i od razu metraz się powiększył dwa razy, kontroli nie miałam i dzięki Bogu bo schody nie zrobione, barierek niet. Trzymam kciuki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 08.06.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Gdyby był projekt zamienny przypuszczam, że nie byłoby tych kłopotów. Ale naszej pani architekt nie chciało się tego robić, to teraz zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 08.06.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 mlk - widzę, że prace się posunęły mocno. Widziałem domek z ulicy, wczoraj o ile dobrze zerknąłem to już komin Ci kończyli z klinkieru A u mnie szaleje glazurnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 08.06.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 mlk - widzę, że prace się posunęły mocno. Widziałem domek z ulicy, wczoraj o ile dobrze zerknąłem to już komin Ci kończyli z klinkieru tak! ale jeszcze nie miałem czasu wrzucić fotek robienia komina POWIEDZCIE GDZIE KUPIĆ ŁADNE KRATKI JAKO ZAKOŃCZENIE KANAŁÓW WENTYLACYJNYCH NA KOMINIE?? A u mnie szaleje glazurnik super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 08.06.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Dana, nie chce mącić Ci w głowie, ale ja przy projekcie zamiennym to musiałam przepisać pozwolenie na budowę, trzeba bylo złożyć wszystkie mapki i trochę to trwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 08.06.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 POWIEDZCIE GDZIE KUPIĆ ŁADNE KRATKI JAKO ZAKOŃCZENIE KANAŁÓW WENTYLACYJNYCH NA KOMINIE?? mi ojciec gdzieś kupił plastikowe, ale nie wiem niestety gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 08.06.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 POWIEDZCIE GDZIE KUPIĆ ŁADNE KRATKI JAKO ZAKOŃCZENIE KANAŁÓW WENTYLACYJNYCH NA KOMINIE?? Ja kupiłem w Castoramie bo tanie były i super podpasowały kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 08.06.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Kto z Was buduje się na rogu Wilsona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 08.06.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Kto z Was buduje się na rogu Wilsona? chyba Vivaldi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 08.06.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Dementuje, ze na rogu Wilsona mieszkam. Zreszta Enzo odwiedzal mnie kilkakrotnie i raczej by nie pytal Nikt nie wie ile kosztuje wywiezienie duzego (10 m3) szamba? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 08.06.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 sorry ale wpadka cały czas myślałam ,że budujesz przy Wilsona, ktoś się w grupie pojawił kto buduje na Wilsona, hmmm... kto to .......zaraz poszukam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 08.06.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Buduję na Michalinie (ul. Wilsona), wybraliśmy sobie dom we floksach z Archonu. Trochę go przerobiliśmy z żoną, mam nadzieję, że za bardzo mu nie zaszkodzi pozdrawiam sławekk ZNALAZŁAM !!!!! BĘDZIE NAGRODA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 08.06.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Dana, nie chce mącić Ci w głowie, ale ja przy projekcie zamiennym to musiałam przepisać pozwolenie na budowę, trzeba bylo złożyć wszystkie mapki i trochę to trwało Co to znaczy "przepisać pozwolenie na budowę"?.... złożyć mapki? jakie? gdzie?.... coraz gorzej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts