martta 08.06.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Dana, nie chce mącić Ci w głowie, ale ja przy projekcie zamiennym to musiałam przepisać pozwolenie na budowę, trzeba bylo złożyć wszystkie mapki i trochę to trwało Co to znaczy "przepisać pozwolenie na budowę"?.... złożyć mapki? jakie? gdzie?.... coraz gorzej..... kierownik na pewno będzie wiedziała.. mając projekt zamienny musiałam wystąpić o pozwolenie na budowę dla tego projektu, pisząc przepisac,miałam na myśli,że jest trochę łatwiej bo bazujesz na wzw wydanym dla starego. kurcze mam nadzieję ,że nic nie pomyrdałam, w 21 dni od złożenia było gotowe nowe pozwolenie na budowę wg projektu zamiennego plus 14dni na ...(zapomniałam słowa -nabieranie Mocy) ale można od razu z tym pozwoleniem do nadzoru. Ale u mnie naprawdę były duże zmiany( dwa razy większy dom,zmiana elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 08.06.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 No to nieźle mi się szykuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 08.06.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Dana może masz mniej zmian niż ja,kurcze sporo znajomych miało zmiany ipodobnie jak ty i były tylko zaznaczane na czerwono ( może to jeszcze stare prawo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 08.06.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 My też zaczęliśmy budować wg starego prawa. Ale odbierali wg nowego. Urzędników obowiązuje prawo teraźniejsze i nic na to nie poradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 09.06.2005 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Witam gruppe. Panie juz takie muratorowe gadu - gadu praktykuja A slowo "kurcze" na wieki na grupie zostanie. A tak powaznie - moze macie namiary na kogos kto zrobi tanio ogrodzenie (na razie po prostu podmurowka i siatka)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 09.06.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 A może ktoś ma namiar na prywaciarza od balustrad? Chodzi mi głównie o słupki, coś w rodzaju stelażu, który wypełnimy deskami. Tania wersja. Może gdzieś obok was jest ktoś ciekawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 09.06.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Dana, mam taka ulotke: Zaklad Uslug Stolarskich OMEN - schody drewniane, balustrady, tralki, parapety, blaty, listwy przypodlogowe, progi, cokoly, cwiercwalki, narozniki, uslugi z powierzonego materialu. Ufff. Tyle przepisywania. Nie sprawdzilem co to za firma. Namiary: Majdan 88a, 795 15 85, 0-506 124779. Daj znac jak przetestujesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 09.06.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Vivaldi to chyba nawet obok mnie jest ten zakłąd stolarski, prawdopodobnie będziemy tam robić schodki do pokoju obniżonego (nad dawnym garażem), ale to drewno. Ja potrzebuję metalowe słupki na balkon, coś w rodzaju: _______________________________ IxxxxxxxxIxxxxxxxxIxxxxxxxxIxxxxxxxxI IxxxxxxxxIxxxxxxxxIxxxxxxxxIxxxxxxxxI IxxxxxxxxIxxxxxxxxIxxxxxxxxIxxxxxxxxI IxxxxxxxxIxxxxxxxxIxxxxxxxxIxxxxxxxxI -------------------------------------------------- IxxxxxxxxIxxxxxxxxIxxxxxxxxIxxxxxxxxI powiedzmy, że jest to przód balkonu - I - słupki i coś łączącego na górze i na dole (czarne), x - deski. Więc taki stelaż jest mi potrzebny z metalu. A deski to już mąż wstawi. Kasa się skończyła i trzeba jakoś sobie radzić Postraszyli podwyżką oleju i zatankowaliśmy, ale możliwe, że niepotrzebnie, bo już podwyżka rozchodzi się po kościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 09.06.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Nowe wiadomości ode mnie: dzwoniłam do nadzoru. Miła pani, która zajmuje się naszą sprawą (dlaczego to ona nie była na kontroli? ) powiedziała mi, że biorą ze starostwa projekt, który tam dostarczyliśmy i zobaczą jakie zmiany mamy zatwierdzone. Jutro mi powie co i jak. Więc jest światełko w tunelu, bo nieszczęsny balkon był zatwierdzony. Ale jeszcze pozostaje szambo. Kurczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławekk 09.06.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Dementuje, ze na rogu Wilsona mieszkam. Zreszta Enzo odwiedzal mnie kilkakrotnie i raczej by nie pytal Nikt nie wie ile kosztuje wywiezienie duzego (10 m3) szamba? Pozdrawiam W Falenicy kosztuje nas 130 zł brutto. Mniej więcej raz na miesiąc. 4 osobowa rodzina (2 kobiety ) pozdrawiam sławekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławekk 09.06.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Buduję na Michalinie (ul. Wilsona), wybraliśmy sobie dom we floksach z Archonu. Trochę go przerobiliśmy z żoną, mam nadzieję, że za bardzo mu nie zaszkodzi pozdrawiam sławekk ZNALAZŁAM !!!!! BĘDZIE NAGRODA ? Martta: chyba nie o mnie chodzi (między Wilsona i Matejki), sory Enzo: na rogu Wilsona i ... ? Słąwekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 09.06.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Buduję na Michalinie (ul. Wilsona), wybraliśmy sobie dom we floksach z Archonu. Trochę go przerobiliśmy z żoną, mam nadzieję, że za bardzo mu nie zaszkodzi pozdrawiam sławekk ZNALAZŁAM !!!!! BĘDZIE NAGRODA ? Martta: chyba nie o mnie chodzi (między Wilsona i Matejki), sory Enzo: na rogu Wilsona i ... ? Słąwekk ZNOMU PUDŁO, IDĘ SIĘ POCHLASTAĆ, kurcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 09.06.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Proponuje ufundowac nagrode pocieszenia dla Martty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 09.06.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Proponuje ufundowac nagrode pocieszenia dla Martty. może "złota kielnia" ) Ps. tak na marginesie to pochwalę się, że mój glazurnik złota rączka, naprawdę pracowity i solidny chłopina, tak szaleje, że w łazience położył mi odwrotnie płytki. Miało być poziomo - jest pionowo.... ale już chyba tak zostanie. Mi to osobiście "ryba", ale żona już mi awanturę zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 09.06.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Jak napisales, ze odwrotnie, to pomyslalem, ze do gory nogami Wtedy dopiero zona by ci pokazala... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 09.06.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Proponuje ufundowac nagrode pocieszenia dla Martty. może "złota kielnia" ) Ps. tak na marginesie to pochwalę się, że mój glazurnik złota rączka, naprawdę pracowity i solidny chłopina, tak szaleje, że w łazience położył mi odwrotnie płytki. Miało być poziomo - jest pionowo.... ale już chyba tak zostanie. Mi to osobiście "ryba", ale żona już mi awanturę zrobiła No nie wiem Arzesz, z ta "rybą" to jak łowienie spod lodu na cienkim lodzie, ja bym była "ZŁA" ( delikatnie mówiąc). Lepiej niech odkręci zanim żona wpadnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 09.06.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Proponuje ufundowac nagrode pocieszenia dla Martty. może "złota kielnia" ) Ps. tak na marginesie to pochwalę się, że mój glazurnik złota rączka, naprawdę pracowity i solidny chłopina, tak szaleje, że w łazience położył mi odwrotnie płytki. Miało być poziomo - jest pionowo.... ale już chyba tak zostanie. Mi to osobiście "ryba", ale żona już mi awanturę zrobiła No nie wiem Arzesz, z ta "rybą" to jak łowienie spod lodu na cienkim lodzie, ja bym była "ZŁA" ( delikatnie mówiąc). Lepiej niech odkręci zanim żona wpadnie !!! podejrzewam, że teraz przy zrywaniu nie dużo zostałoby z tych płytek naprawię to przy budowie następnego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 09.06.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 arzesz ależ Twój domek wygląda dostojnie Piękniusi Kiedy się wprowadzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 09.06.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 arzesz ależ Twój domek wygląda dostojnie Piękniusi Kiedy się wprowadzasz? a dziękować dziękować chciałbym już no w wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 09.06.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Naprawdę? To super Jak daleko po przeprowadzce będziesz miał do pracy? Innych też proszę o odpowiedź na to pytanie, ciekawa jestem jak sobie ułożycie życie po przeprowadzce. Czy dzieci przenosicie do szkoły koło miejsca zamieszkania? Gdzie praca? Ale chyba mało jest "dzieciatych" w naszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts