Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

ja mam drzwi z Humdrexu z małą szybką. Chociaż chcieliśmy Dziadka, ale sąsiad nas ubiegł i kupił takie jakie chcieliśmy, więc odpuściliśmy. A psa już mamy i rośnie razem z naszym domem :) Już warczy na nieznajomych.

Marta osobiste podziękowania za pana od agd. Wczoraj zamówiłam wszystko rzutem na taśmę. I część sprzętu nawet będzie jutro. Jutro też montują mi mebelki kuchenne. No i znowu pozbędę się kasy (pożyczonej).

Wczoraj też odebrałam pozwolenie na budowę garażu :) I od razu złożyłam wniosek o wydanie dziennika budowy. Odebrałam też decyzję sprzeciwu co do odbioru budynku mieszkalnego :evil: W uzasadnieniu napisali, że jeżeli coś jest niezgodne z zatwierdzonym projektem, to jest to samowola budowlana. No i klops. Terminy powalające oczywiście. Wszystkie decyzje muszą się uprawomocnić :evil:

Co do sprzętu drobnego na budowie, to robotnicy zazwyczaj mieli swój, albo jak coś się zepsuło, to sobie sami dokupowali. Raz czy dwa może kupiliśmy jakieś drobiazgi. Malarzami sami byliśmy i ciągle jesteśmy, więc sprzęt oczywiście kupiliśmy :)

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki, że utwierdzilscie mnie w słuszności postępowania :D

Kierownik budowy (który de facto jest inspektorem nadzoru) radzi mi tez zawsze trochę niedopłacać, żeby ekipie nie opłacało się rzucic roboty. Bo do jakości dotychczasowych robót nie mam wiekszych zastrzeżen.

Do Dany i Martty: jaka jest procedura zatwierdzania projektu zamiennego? Czy mozna zrobić ksero z dotychczasowego projektu i nanieść zmiany, czy chcą projekt wykonany od nowa?

Czeka mnie zmiana szerokości otworów okiennych (bo projektant zrobił nizebyt typowe a w porę tego nie wyłapałam) i dla świętego spokoju chcę to zgłosić teraz, żeby nie szarpać sie potem przy odbiorze.

Do Dany i Martty: jaka jest procedura zatwierdzania projektu zamiennego? Czy mozna zrobić ksero z dotychczasowego projektu i nanieść zmiany, czy chcą projekt wykonany od nowa?

Czeka mnie zmiana szerokości otworów okiennych (bo projektant zrobił nizebyt typowe a w porę tego nie wyłapałam) i dla świętego spokoju chcę to zgłosić teraz, żeby nie szarpać sie potem przy odbiorze.

Ja złożyłam nowy projekt i pisma o wydanie pozwolenia na budowę dla nowego projektu z wszystkimi zmianami, ale u mnie było ich baRDZO DUŻO, poddasze uzytkowe no i z 130mkw mam 299mkw, zmiana elewacji itd,

Może teraz można tylko nanieść zmiany, najplepiej to chyba napisać pismo do nadzoru czu zmiana wymiarów okien jest istotnym odstępstwem od projektu ( gdzieś było w muratorze).

Jak ktoś potrzebuje agd, to służe namiarem, ceny jak w sklepach internetowych, dowóz itd.

Chatte lepiej zrobić projekt zamienny teraz. Moja pani kierownik budowy będzie właśnie to kserować i musi być na czysto. Nie wystarczy nanieść tylko zmienionych rozmiarów okien. I radzę robić to teraz, na spokojnie. Bo potem, to właśnie moja sytuacja może być przykładem.

Zmiana wymiarów okien jest poważnym odstępstwem od projektu niestety.

to ja poproszę

To wrzucam na forum, na pewno nie będzie się gniewać:

Robert AGD: 502 724 124

( jakby się pytał to telefon od Marty i Filipa)

Ma swój pawilon na Bartyckiej, najlepiej pochodzić po sklepach gzdzie jest duzy wybór ( Media M, itp.) zaznaczyć sobie model potem sprawdzić ceny w sklepach internetowych i wtedy dzwonić i się targować.

Róznica między Media Markt a sklepami internetowymi to conajmniej 20% :o na korzyść internetowych.

Pozdrawiam