Lawy 27.06.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Dzięki, zadzwonię też i tam. Ja upust będę dopiero musiał negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 27.06.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Duża nowo otwarta hurtownia jest na Nadwiślańskiej 100 m od MarcPolu w kierunku Otwocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 27.06.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Duża nowo otwarta hurtownia jest na Nadwiślańskiej 100 m od MarcPolu w kierunku Otwocka. Tak ale tam kabel mieli 15% drożej niz w Bargo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 27.06.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Duża nowo otwarta hurtownia jest na Nadwiślańskiej 100 m od MarcPolu w kierunku Otwocka. Tak ale tam kabel mieli 15% drożej niz w Bargo. potwierdzam, chyba już kiedyś o tym pisałem w Bargo zapłaciłem za taki sam kabel sporo taniej (zdaje mi się że róznica była większa niż 15%) niż na Nadwiślańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 27.06.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 A jak sie ma cenowo BARGO do hurtowni JALEX w Otwocku? Czy ktos posiada taka wiedze?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudazona 27.06.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witam Wszystkich Czy ktoś z Was robił przyłącze gazowe i/lub projekt przy pomocy firmy - tzn. nie w całości przez gazownię? Czy możecie polecić jakąś firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 27.06.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witam Wszystkich Czy ktoś z Was robił przyłącze gazowe i/lub projekt przy pomocy firmy - tzn. nie w całości przez gazownię? Czy możecie polecić jakąś firmę? Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi? Przyłacze gazowe do Twojej skrzynki ( w płocie) robi gazownia tzw. wcinka, możesz zrobic projekt przyłacza wtedy gazownia odliczy Ci to od kosztu wcinki, odliczaja chyba 366zł( sprawdze bo nie jestem pewna) ty robisz instalację wewnetrzną ( dom plus od domu do skrzynki), jeżeli nie wystąpiłaa razem z pozwoleniem na budowę domu o opozolenie na budowę przyłacza gazowego to musisz mieć dodatkowe pozwolenie. Mi robili prywatnie panowie z gazowni miało byc szybko ale to takie ga### ,że wyszło dłużej niż normalnie mimo ich znajomości i pewnie drożej . Natomiast u teściowej w Miedzeszynie robiła firma znajomych i było wszystko w porządku. lataja też z papierami. Jeżeli chcesz kontakt to daj znać. Ale się wymądrzyłam u mnie wcinka tj. przyłacze od gazociagu do skrzynki miało długośc 2m, po odliczeniu projektu zapłaciłam ~970zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 28.06.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 U mnie projekt, wykonanie przyłącza, instalacji w domu, czyli wszystko na gotowo 4 tyś. Gazociąg 4 metry od domu. Wykonuje to jedna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudazona 28.06.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Więc chyba coś się zmieniło, bo teraz są trzy możliwości rozbudowy gazociągu (co prawda gazownia nie pytana mówi tylko o pierwszej):1. projekt i wykonanie robi gazownia2. ekipa inwestora robi projekt, gazownia wykonanie3. ekipa inwestora robi wszystko, a gazownia tylko akceptuje Martta, proszę o namiary na tę firmę od Twojej Teściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 28.06.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 1. projekt i wykonanie robi gazownia 2. ekipa inwestora robi projekt, gazownia wykonanie 3. ekipa inwestora robi wszystko, a gazownia tylko akceptuje Obstawałbym za rozwiązaniem nr 1. Z doświadczenia już wiem (zakładałem w zeszłym roku gaz u ojca), że ta taka sama cholera jak energetyka. Opcja 1 - wszystko zrobią, wszystko załatwią a Ty masz wszystko gdzieś. Pomijam tu akpekt kosztów ale czasem zarto dołożyć parę złotych niż się szarpać. Ale to już moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 28.06.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam Wszystkich Czy ktoś z Was robił przyłącze gazowe i/lub projekt przy pomocy firmy - tzn. nie w całości przez gazownię? Czy możecie polecić jakąś firmę? Cześć! znajomi bardzo polecali tą firmę: "STD Nasiłowski" Stanisław Nasiłowski Zielonka, ul. Poniatowskiego 63 h tel. 7718360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.06.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Obdzwoniłem kilka hurtowni i w BARGO mają rzeczywiście dobre ceny. Zdaje się że tam właśnie się udam. DZIĘKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudazona 28.06.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 znajomi bardzo polecali tą firmę: "STD Nasiłowski" Stanisław Nasiłowski Zielonka, ul. Poniatowskiego 63 h tel. 7718360 mlk - wielkie dzieki za namiar na ekipe od wykonywania przyłączy gazowych. Czy ktoś jeszcze może kogoś polecić? Potrzebuję też projektanta do przyłacza energetycznego oraz ekipę do projektu i/lub wykonania przyłącza wody. Dzięki ludzie, że pomagacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 29.06.2005 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witajcie,dawno nie zaglądałem i tyle ciekawych wątków,Lawy - czy porównywałeś Bargo rozumiem że w Józefowie ze sklepem w Otwocku na Świderskiej (tam kupowałem troche kabli), Pozdrawiam WszystkichM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 29.06.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witam Wczoraj zrobiłem sobie małą przejażdżkę rowerem po okolicy. Na czuja trafiłem do martty - pamiętałem mniej więcej gdzie masz działkę i poznałem po zdjęciu Fajny domenio. No to mamy dość blisko do siebie. Byłem też u Emila - chciałem obejrzeć szlichty, ale nikogo nie było. Na końcu zajrzałem do galeonika (pamiętacie go jeszcze ) ale tam też nikogo nie było i w zasadzie nic się nie zmieniło od zeszłego roku. Tak naprawdę celem mojej wycieczki było znalezienie początkujących budów coby może ktoś się chciał pozbyć trochę ziemi. Niestety takowych nie znalazłem. Znalazłem natomiast gościa w Józefowie, który dziś przywiezie mi "po fajrancie" piasek na podwyżwszenie terenu. 150pln za IVECO. Może znacie taniej, bo to raczej nie wystarczy? A będę też potrzebował czarnoziemu. Wcześniej w drodze do Otwocka odwiedziłem mlk-niestety bez gospodarza, ale przyanjmniej obejrzałem domek z bliska. Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 29.06.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 michcio - do tego sklepu nie trafiłem. Obdzwoniłem chyba 7 hurtowni elektrycznych. Ale sprawdzę i tam bo kupiłem dopiero pierwszą część kabli. Nie wiem zupełnie ile mi metrów wyjdzie dlatego kupuję w ratach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 29.06.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Wcześniej w drodze do Otwocka odwiedziłem mlk-niestety bez gospodarza, ale przyanjmniej obejrzałem domek z bliska. Piękny poprosze o konstruktywną krytykę a nie o komplementy spory kawał zrobiłeś rowerem - skąd startowałeś? też czasami lukam na dom Galeonika, ale ostatnio widziałem go w zeszłym roku ktoś może dzwonił do mniego do domu? Michcio- dawno Cię nie było tu! co u Ciebie?? na jakim etapie jesteś?? jak oceniasz drewno z Domanic? ja nie jestem zadowolony, szczególnie z łat i kontrłat! ja dziś rozliczam się i żegnam z dekarzami ... co oznacza koniec prac (poza sprzątaniem) na ten rok - będzie mi brakowało budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 29.06.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Wcześniej w drodze do Otwocka odwiedziłem mlk-niestety bez gospodarza, ale przyanjmniej obejrzałem domek z bliska. Piękny poprosze o konstruktywną krytykę a nie o komplementy Proszę bardzo: widzę, że goście nie są mile widziani. W drodze dojazdowej panowie wykopali rów po obu stronach, tak, że ledwo moje Tico przejechało!!! Będziecie tam jakiś szlaban stawiać czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 29.06.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Wcześniej w drodze do Otwocka odwiedziłem mlk-niestety bez gospodarza, ale przyanjmniej obejrzałem domek z bliska. Piękny poprosze o konstruktywną krytykę a nie o komplementy Proszę bardzo: widzę, że goście nie są mile widziani. W drodze dojazdowej panowie wykopali rów po obu stronach, tak, że ledwo moje Tico przejechało!!! Będziecie tam jakiś szlaban stawiać czy co? razem z sąsiadami wstawimy bramę w drodze doajzdowej - powstanie coś na kształt zamkniętego osiedla next please! ps. będę dzis koło 19stej - zapraszam!! masz swój udział, bo porotherm kupiłem tam gdzie mi podpowiedziałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 29.06.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Czesc. Michcio, jak milo cie znowu zobaczyc na forum! Konicznie sie pochwal aktualnym stanem. Mlk, jedynie co moge skrytykowac to, ze juz w tym roku konczysz! Budowanie jest jak narkotyk. Beda ci sie raczki trzesly z braku uzywki Pozdrawiam grupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts