Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja tez jestem, ale jakos ostatnio wszystkie maile szly na priva. Izagrab moze potwierdzic. Poza tym wlasnie analizuje wyceny inastalacji elektrycznej i hydraulicznej. I mam coraz wiekszy metlik w glowie. A na marginesie: ile zaplaciliscie za ww instalacje? W sumie, czyli robota + materialy? Chodzi mi o elektro, co i hydro.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hihihi :D Vivaldi- potwierdzam :D

My rozwazamy mozliwosc zalozenia pompy ciepla ogrzewajacej dom i drugiej na wode ale koszt instalacji ok 60 tys zl troche mnie powalil z nog i zaczynam sie zastanawiac czy to ma sens.

Chcemy zbudowac cieply dom i nie oszczedzac na murach wiec moze jednak zdecydujemy sie na prad lub gaz.

Czy orientujecie sie moze jak to jest z piecem i instalacja pod gaz ze zbiornika. Mozna go potem podlaczyc do gazu ziemnego? Podobno jest szansa, ze za 2-3 lata bedziemy mieli gaz ziemny i nie wiemy teraz co robic. Nie ma sensu kupowac drogiego pieca by za 2 lata go zmieniac :cry:

Witam po urlopie,

Dana, gratulacje....

ale odzywaj się częściej :p

no i fotki poprosimy bo nie mogę się doczekać.........

Dzięki martta mieszka się fajnie, na każdym kroku widać ile jeszcze jest do zrobienia, ale po mału jakoś wyjdziemy na prostą. Spisałam sobie ostatnio namiar na pana ziemię od Ciebie, musimy coś z tym zrobić, piach się strasznie nosi do domu, więc zrobiliśmy sobie ścieżki z desek :) Goście też chodzą po tych ścieżkach :) Ciągle czuję się zmęczona i niewyspana, ale cóż to jest wobec mieszkania w swoim własnym domu na swojej własnej ziemi :) (no, pod hipoteką :oops: )

W Michałówku i Izabeli też cisza, więc może za radą Dany przygarniecie mnie do klubu.

Witaj Moira w grupie otwockiej :)

Pozdrawiam wszystkich, wkrótce postaram się zamieścić jakieś fotki :)

Z polecaniem murarzy,to dość trudna sprawa, sporadycznie się zdarza, że ludzie z czystym sumieniem mogą kogoś polecić i dlatego chyba brak odzewu na Twój post :roll: . A przy okazji muszę sie pochwalić i ja. Wylewki zrobiono ekipa ok (Chyba Dana ją polecała).

Ja bardzo chetnie na rowerek ale obawiam sie, ze w moim stanie nie jest to wskazane i mocno spowolnilabym tempo :-)

W koncu cos ruszylo na mojej budowie. Geodeta wytyczyl dom a ekipa po weekendzie zaczyna robic fundamenty. Mam nadzieje, ze praca pojdzie im sprawnie i dokladnie bo narazie to tylko wydatki przyspieszyly :-(

Czy macie jakis namiar na gruche i tania stal oraz styropian do fundamentow?

Ile placiliscie za m3 betonu B20?

Pozdrawiam wszystkich 8)

Izagrab, ja juz chyba polecalem Konsorcjum Stali w Zielonce. Jesli trzeba doplacic za transport - to jest juz tylko kwestia kalkulacji. Moze i tak sie oplaca? Beton zalatwial moj wykonawca, wiec nie mam namiarow i nie pamietam stawek. Ech, tak dawno to bylo... Natomiast umowilem sie z p. Tadeuszem, ktorego polecalac w temacie elektryki. Niestety sprawia wrazenie mocno zajetego :cry: Czy pamietasz jakie ma stawki?

Pozdrawiam

Kochani sąsiedzi :wink: , male ostrzeżenie, bo po tyłku srodze dostał, szcz ęście w nieszczęsciu, że jeszcze jakoś do odkręcenia, wiem, że podglądacie wawerski wątek, ale, jakby kto nie trafił tam a spotkał niejakiego MARKA WOJTASA, o którym też wcześniej na forum pisano, to... TRZYMAĆ SIE OD NIGO Z DALEKA< a jak się da, to jeszcze psem poszczuć :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

S... !@#$%^&*( sprawę już na początku, nie wezwał do odbioru wykopu (który zrobil niekompletny!!!! - nie wykopał pod kuchnię, a w projekcie jest, jak byk), nie wezwał do odbioru zbrojenia i ten niekompletny wykop zalał sobie betonem :o :o :o :evil: :evil: :evil:

OSTRZEGAM PRZED NIM

Gdyby ktoś mial wątpliwośći, umowa byla spisana i po złamaniu trzech punktów wyleci na zbity....

Trzymajcie się, pozdrawiam, niech Wam przynajmiej nie zabierze radości z budowy, bo tego nie da się wycenić.

Przykro mi Fripp,

mam nadzieję ,że niedługo o tym zapomnisz i domek szybciutko się zbuduje :)

Pozdrawiam

U mnie też nerwowo, w wakacje koło mojego domku wędrówka nad Świder i niestety mam często gości :evil: , dobrze ,że są czujki zewnetrzne bo wyłapują zarazy i płoszą ale ciekawskie to towarzystwo, w tym tygodniu podłaczam kamerkę z rejestratorem, załatwiam telefon i niedługo będę miała podgląd chałupki w necie, jak nagram "dziadów " to ich Wam zaprezentuję i jeszce porozsyłam po necie bo mnie to strasznie wk... :evil: :evil:

Hejka Witam Wszystkim,

buduję w Radości więc do grupy Wawer mi bliżej ale Otwock też blisko, więc piszę. Mam pytanko i prośbę o namiar do jakiegoś elektyka, kończę ściany parteru i za chwilę strop, więc i za moment instalacje. Więc jak macie namiar na szybką ekipę to proszę o info

Pozdrawiam sąsiadów

Czesc wszystkim,

Dlugo sie nie odzywalem, ale mialem naprawde sporo roboty - budowa, przeprowadzka do "tymczasowego" mieszkania a potem kilka dni wolnego.

U mnie skonczona elektryka i hydraulika. Hydraulika polecam. Zrobiono tez wylewki - ekipa z forum - O.K. chociaz zamurowali mi jeden kibel ale w pore zauwazylem i odkulem. W tym tygodniu zaczynam klasc glazure ( choc sciany jeszcze troche mokre)

Szukam ekipy do tynkow zewnetrznych ( choc nie wiem czy nie za goraca) no i od szamba.

Pozdrawiam

emil

Witam po dluuuugiej nieobecności.

Niestety papierologia jest gorsza niż myslałem!

Mam też problem. W starym domu leje się mojej staruszce podczas deszczu po kominie.

Ma może ktoś namiary na człowieka od obróbki blacharskiej. Robota niewielka i żadna firma nie chce się tego dotykać.

Domek kanadyjczyk i jak tak to zostawię to jesienią...............

:evil:

Pozdr

Vivaldi,

ogladałam takie "pniaczki" akurat po deszczu :(

niestety są obslizgłe i można nieźle orła na czymś takim wywinać.

Japan a jaki taras będziesz robił ja mam zaplanowany przy kuchni taki mini-tarasik, z drewna właśnie , oglądałam bagkirai( chyba) deski teraz coś około 100zł/mkw, są tez gotowe podesty chyba w komforcie( albo w ikei) juz mi się wszystko miesza i też fajnie wyglądają.

:Pozdrawiam