Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Planuję taras na fundamencie, gdyż wyjście z salonu mam na ok 50 cm i ziemny nie przejdzie. Włąśnie wróciłem z Castoramy bagkirai w cenie 119 zł m. Zastanawiam się czy wykonywać drewniany czy murowany. Wolałbym drewniany tylko ta cena... :cry: I chyba wykonanie zostawię do przyszłego roku.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

jak będziecie tynkować, to pilnujcie, żebyście nie stracili jakichś gniazdek, albo kabelka na kinkiet, tak jak ktoś pisał, że o mały włos nie straciłby wyjścia na kibelek (zgroza) Dobrze, że zrobiliśmy zdjęcia kabli na ścianach przed tynkowaniem, to teraz okazało się, że jednak jest kabelek na gniazdko, którego nie ma :) Nie wiem, czy coś z tego rozumiecie, ale niestety budowa, to ciągłe sprawdzanie wykonawców.

Rzadko teraz zaglądam, ale tęsknię do was i czasem myślę sobie, jak tam wasze budowy posuwają się do przodu, ale widzę, że nie próżnujecie :)

Pozdrawiam serdecznie :)

PS. dodałam do albumu kilka zdjęć :) zapraszam :)

Witajcie

Zastanawiam sie nad instalacja centralnego odkurzacza w domu. Podobno lepiej zdecydowac sie na niego na etapie budowy bo wtedy koszt instalacji jest nizszy. Macie moze namiar na jakiesgs solidnego i stosunkowo taniego sprzedawce i wykonawce instalacji centralnego odkurzania?

Co sadzicie o takich odkurzaczach? Moze macie jakies doswiadczenia z nimi? Pytam bo caly czas zastanawiam sie czy to dobry pomysl.

Chcialabym by ktos wycenil mi owa instalacje na moj dom i zrobil jej projekt.

Bede wdzieczna za opinie i namiary.

Pozdrawiam

Iza

Powinnaś się na centralny odkurzacz zdecydować na etapie stanu surowego gdyż oznacza to kucie bruzd w ścianach. Najlepiej gdy będzie robiony razem z hydrauliką. Panowie sobie nawzajem będą pomagać no i robota szybciej im pójdzie. Infrastrukture czyli rury w ścianach i gniazdka możesz sobie zrobić teraz a odkurzacz jako taki możesz kupić i za 5 lat.

Namiar na gościa: Krzysztof Jankowski tel. 697 999 011 lub 615 72 18.

Mają go sąsiedzi i są bardzo zadowoleni i twierdzą, że to dobra inwestycja. Koszt to ok. 250 zł za gniazdo (robocizna + materiał).

Witam Szanownych Forumowiczów.

Dawno tu nie zaglądałem, ale byłem na 2-tygodniowym urlopie, a tydzień przed urlopem w pracy miałem urwanie...

Oczywiście na urlop daleko nie wyjechałem.... do Otwocka :lol: Pracowałem tam od Świtu do zmroku niemalże, ale się opłacało.

W zasadzie od tygodnia tam nieformalnie pomieszkujemy :p

Jest jeszcze mnóstwo do zrobienia (nie mówiąc o górze, która będzie czekać pewnie kilka latek), ale i tak jest wspaniale. Od czwartku mam już gaz a w tym tygodniu zamierzam uruchomić piec, bo w zimnej wodzie to średnio przyjemnie się myć.

Dana ma rację piach nosi się jak cholera. Zamierzam szybko uporządkować teren i posiać trawę.

Niestety nie udało mi się zorganizować w czasie urlopu obiecanego grilla, ale mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze :wink:

pozdrowionka

Witam Szanownych Forumowiczów.

Dawno tu nie zaglądałem, ale byłem na 2-tygodniowym urlopie, a tydzień przed urlopem w pracy miałem urwanie...

Oczywiście na urlop daleko nie wyjechałem.... do Otwocka :lol: Pracowałem tam od Świtu do zmroku niemalże, ale się opłacało.

W zasadzie od tygodnia tam nieformalnie pomieszkujemy :p

Jest jeszcze mnóstwo do zrobienia (nie mówiąc o górze, która będzie czekać pewnie kilka latek), ale i tak jest wspaniale. Od czwartku mam już gaz a w tym tygodniu zamierzam uruchomić piec, bo w zimnej wodzie to średnio przyjemnie się myć.

Dana ma rację piach nosi się jak cholera. Zamierzam szybko uporządkować teren i posiać trawę.

Niestety nie udało mi się zorganizować w czasie urlopu obiecanego grilla, ale mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze :wink:

pozdrowionka

no to gratuluje zamieszkania!!!! :) :)

poczekaj chwilkę z tym grillem - obecnie jestem na zesłaniu w Paryżowie, wracam 24sierpnia

chciałbym poinformować że zmienił się numer komórki do mnie: od starego numeru trzeba odjąć 38189 (wyniku tego odejmowania proszę nie publikować :) )

Arzesz,

gratuluję, fajnie Ci ( albo Wam - o dana też niedawno dołączyła do szczęściarzy :) )

z tym grillem - "nie uciecze" :wink:

a u mnie też do przodu to się pochwalę:

mam już parkiety skończone na górze- dziecko juz może mieszkać :D ( co prawda bez drzwi ale - to drobnostka :wink: )

zamówiłam podbitkę w czwartek odbieram świerk IIgat 19zl za mkw - cena wg mnie dobra jak ktoś chce namiar to służę...

z ostatniej chwili -poznałam właśnie wirtualnie sąsiada- właściwie to on mnie znalazł na forum "mikol" zaprosiłam do grupy :D

Pozdrawiam wszystkich

Arzesz a jakieś fotki to będą czy chcesz nam w realu się pochwalić 8) :D ?

Dzięki Martta, odebrałam.

Kochani, nasz nadzór budowlany łaskawie napisał, że zmiana szerokości okien (zakres od 6 do 30cm) NIE JEST istotną zmianą w projekcie!

Upiekło mi się zatwierdzanie projektu zamiennego (a otwory okienne i tak juz zrobione pod nowe wymiary...)

no to super!!

brawo!

sąsiad mi mówił żby zbierać atesty na materiały budowlane, bo żadają ich przy odbiorze - chcieli od Ciebie??

Ja jeszcze niestety nie odbieram budynku tylko z nadmiaru ostrozności wystosowałam zapytanie do PINBU jak to jest z tymi oknami, mój projektant jest okrutnie strachliwy w tym zakresie. Zresztą wcale się nie dziwię - ja też po wpadce geodety, który dziabnął się o bagatela "metr" w tyczeniu budynku, latam z linijką po budowie i mierzę te centymetry odchyłek.

Ale dzięki serdeczne za info o atestach - na wsiaki słuczaj zaopatrzę się w stosowne papierki.

Arzesz a jakieś fotki to będą czy chcesz nam w realu się pochwalić 8) :D ?

W realu. Nadal nie mam dostęu do sieci do publikowania. Internet tylko w robocie a tu i blokady na proxy i full roboty.

A tak przy okazji to zastanawialiście się w jaki sposób podłączyć się do sieci w nowej chatce?