ks 11.08.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 witam, śledzę wątek od dawna, postanowiłam przezwyciężyć nieśmiałość i się przyłączyć, mam nadzieje że mnie przygarniecie. Buduję w Otwocku (Jabłonna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 11.08.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Cześć bm i ks 23k za robociznę domu 150m to może dużo nie jest, ale wydaje mi się, że można znaleźć taniej. Ja wprawdzie 2 lata temu płaciłem 15 (ale ekipy nie mogę polecić ( ) Dużo zależy od dachu czy skomplikowany czy nie. Najlepiej niech się wypowiedzą panowie oraz panie co budują w tym roku. pzdr/a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.M. 11.08.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 ks ja buduję w Jabłonnej Otwock, będziemy sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 11.08.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Witam B.M. i ks Co do ceny to wydaje sie racjonalna. Na forum padala wielokrotnie stawka 150 zl za m2 stanu surowego jako kwota OK. Czyli 150m x 150 zl = 22500 zl. Wiec raczej przyczepic sie nie mozna. Ale potargowac trzeba! Ja polecam studniarza - Leona Zawodowca (znanego juz na naszej grupie) 789 -11-99. A pod jego skrzydlami jest jeszcze kilku hydraulikow (np. pan Sledz). Wiec mozna zalatwic kilka spraw kompleksowo. Pozdrawiam i trzymam kciuki! Chyba jesienia trzeba zrobic jakies spotkanie bo wiele nowych twarzy sie pojawilo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 11.08.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A przy okazji: czy ktos sie orientuje, pod jaka instytucje przynalezy Jozefow jesli chodzi o gaz ziemny? Gdzie sie zalatwia wszystkie formalnosci?Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 11.08.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Witaj grupo, poszukuje wykonawcy na tynki z agregatu oraz wylewki, jak również elektryka. Buduje w Radości i za chwilę kończę stan surowy. Z góry dzięki Z letnim marazmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 11.08.2005 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A przy okazji: czy ktos sie orientuje, pod jaka instytucje przynalezy Jozefow jesli chodzi o gaz ziemny? Gdzie sie zalatwia wszystkie formalnosci? Pozdrowka Józefów należy do Józefowa ( i Otwock też ) Formalności załatwiasz na Okrzei w Józefowie, kancelaria, mnie załatwiała p. Marzena R. składasz pierwsze podanie o warunki czy jakoś tak,wyjaśnią Ci wszystko, szukasz ekipy - tu mam nowy namiar służe( bynajmniej nie na dziadów co u mnie robili ) potrzebne Ci mapki, wstepna opinia kominiarska,projekty : instalacji wewnętrznej, możesz samemu zrobić projekt przyłacza potem Ci odliczą, występujesz w Starostwie o pozwolenie na budowę, jeżeli musisz kopać w drodze musisz miec kwitek z gminy ,tzw zgoda na zajecie pasa drogi. Minimalny czas gazownia okresla na 8 miesięcy, u mnie się tak zeszło, zanim sie uprawomocnią wszystkie pozwolenia, zanim nadzór odbierze... się schodzi. Żeby nie latać, lepiej wziąc ekipę ,która załatwia sama wszystko,moje matołki sie do tego nie nadawały latałam sama,powodzenia. wstępna decyzję dostałamw poniedzialek papiery złożyłam w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 12.08.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 A przy okazji: czy ktos sie orientuje, pod jaka instytucje przynalezy Jozefow jesli chodzi o gaz ziemny? Gdzie sie zalatwia wszystkie formalnosci? Pozdrowka Nie wiem czy masz wykonawcę, jeśli nie to zapytaj się w Gazowni. Dali mi pęczek namiarów i zostały tylko negocjacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 12.08.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Upss.. nie przywitałem nowych koleżanek i kolegów w grupie. Witam wszystkich . Najtaniej kupisz materiały w Koniku firma Kowalczyk. Obsługa trochę grubiańska ale ceny bezkonkurencyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.08.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 CZEŚĆ !! POSZUKUJĘ LUDZI KTÓRZY BUDUJĄ LUB BUDOWALI C-33 Z MURATORA,PRZYMIERZAM SIĘ DO BUDOWY W PRZYSZŁYM ROKU ,ODEZWIJCIE SIĘ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 12.08.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Upss.. nie przywitałem nowych koleżanek i kolegów w grupie. Witam wszystkich . Najtaniej kupisz materiały w Koniku firma Kowalczyk. Obsługa trochę grubiańska ale ceny bezkonkurencyjne No tu bym się spiera... Jeśli już wybieramy tamten kierunek to proponuję pojechać trochę dalej w stronę Mińska do hurtowni Replin. Miejscowości nie pamiętam, ale pisalem o niej kiedyś w grupie. Kupowaem tam porotherm i byo najtaniej (dwa lata temu). Wtym roku kupowa mlk i też byo najtaniej )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 13.08.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Wypada złapać za telefon i wszystko stanie się jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 13.08.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 A jakiz ten ten telefon ma numerek? Martta, dziekuje za wyczerpujace info. I pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 14.08.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Replin. S.j. Skład materiałów budowlanych 05-300 (p-ta Mińsk Mazowiecki) Choszczówka Stojecka, (0-25) 758 67 63 pozdrawiam ps. co z tym latem?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 16.08.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam, Standardowo na użytkowym poddaszu skosy i sufit wykańcza się płytą g-k. Czy możecie zaproponować coś alternatywnego dla tego rozwiązania? Boazeria... coś jeszcze. Poproszę o sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 16.08.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Boazeria... coś jeszcze. Poproszę o sugestie Powiem szczerze, że z innymi się nie spotkałem. Arzesz, mam pytanko do Ciebie, jestem na etapie zakupu kotła, podziel się swoimi doświadczeniami. Nie wiem co wybrać, już mam mętlik w głowie, żeby było w miarę dobrze i tanio. Na allegro widziałem kondensata Vaillanta ale trochę to drogo, pisałeś, że kupiłeś Termeta. Podziel sie informacjami proszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 16.08.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witajcie nowi "grupowicze" i zaglądajcie tutaj jak najczęściej, bo grupa nam się wykrusza Enzo uważam, że można wykończyć jak kto lubi, nawet surową cegłą, ale k-g jest dosyć wygodny, szybki i suchy, więc polecam. Na razie nic nam nie popękało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 17.08.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Może temacik, na rozruszanie grupy. Jakie planujecie lub macie pokrycie podłogi? Ja planuję parkiet dębowy, co Wy na to? Może jakieś namiary na procudenta. Na allegro znalazłem po 60 zł. Dobra cena? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 17.08.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Czesc.U mnie tam gdzie podlogowka (kuchnia, lazienki i komunikacja) bedzie terakota. A w pozostalych pomieszczeniach marza mi sie olejowane dechy albo jakis jasny parkiet przemyslowy.pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 17.08.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Witajcie po przerwie. Widze, ze mimo wakacji grupa caly czas aktywnie dziala Ja tez musze zakasac rekawy i wziac sie do pracy. Fundamenty odlezaly swoje i w pon. wchodzi ekipa by dalej budowac nasz domek. Zastanawiam sie czy brac juz na tym etapie hydraulika a jesli tak to do czego? Czy macie jakis sprawdzoncyh hydraulikow? Bede wdzieczna za namiary i ceny. Musze do konca tyg. podjechac na sklad i zamowic materialy ale nie wiem co dokladnie jest mi na poczatek potrzebne. Zamawiam bloczki fundamentowe, cement , piasek ( gdzie najlepiej go kupic? ), pape, cos do mazania fundamentow ... i tu zaczyna sie problem...czy nic nie przeoczylam? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts