Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cześć bm i ks

23k za robociznę domu 150m to może dużo nie jest, ale wydaje mi się, że można znaleźć taniej. Ja wprawdzie 2 lata temu płaciłem 15 (ale ekipy nie mogę polecić :-(( ) Dużo zależy od dachu czy skomplikowany czy nie.

Najlepiej niech się wypowiedzą panowie oraz panie co budują w tym roku.

pzdr/a/

Witam B.M. i ks :lol:

Co do ceny to wydaje sie racjonalna. Na forum padala wielokrotnie stawka 150 zl za m2 stanu surowego jako kwota OK. Czyli 150m x 150 zl = 22500 zl. Wiec raczej przyczepic sie nie mozna. Ale potargowac trzeba!

Ja polecam studniarza - Leona Zawodowca (znanego juz na naszej grupie) 789 -11-99. A pod jego skrzydlami jest jeszcze kilku hydraulikow (np. pan Sledz). Wiec mozna zalatwic kilka spraw kompleksowo.

Pozdrawiam i trzymam kciuki! Chyba jesienia trzeba zrobic jakies spotkanie bo wiele nowych twarzy sie pojawilo....

A przy okazji: czy ktos sie orientuje, pod jaka instytucje przynalezy Jozefow jesli chodzi o gaz ziemny? Gdzie sie zalatwia wszystkie formalnosci?

Pozdrowka

Józefów należy do Józefowa ( i Otwock też :) )

Formalności załatwiasz na Okrzei w Józefowie, kancelaria, mnie załatwiała p. Marzena R.

składasz pierwsze podanie o warunki czy jakoś tak,wyjaśnią Ci wszystko,

szukasz ekipy - tu mam nowy namiar służe( bynajmniej nie na dziadów co u mnie robili )

potrzebne Ci mapki, wstepna opinia kominiarska,projekty : instalacji wewnętrznej, możesz samemu zrobić projekt przyłacza potem Ci odliczą, występujesz w Starostwie o pozwolenie na budowę, jeżeli musisz kopać w drodze musisz miec kwitek z gminy ,tzw zgoda na zajecie pasa drogi.

Minimalny czas gazownia okresla na 8 miesięcy, u mnie się tak zeszło,

zanim sie uprawomocnią wszystkie pozwolenia, zanim nadzór odbierze... się schodzi.

Żeby nie latać, lepiej wziąc ekipę ,która załatwia sama wszystko,moje matołki sie do tego nie nadawały latałam sama,powodzenia.

wstępna decyzję dostałamw poniedzialek papiery złożyłam w piątek :o

A przy okazji: czy ktos sie orientuje, pod jaka instytucje przynalezy Jozefow jesli chodzi o gaz ziemny? Gdzie sie zalatwia wszystkie formalnosci?

Pozdrowka

Nie wiem czy masz wykonawcę, jeśli nie to zapytaj się w Gazowni. Dali mi pęczek namiarów i zostały tylko negocjacje.

Upss.. nie przywitałem nowych koleżanek i kolegów w grupie. Witam wszystkich :D .

Najtaniej kupisz materiały w Koniku firma Kowalczyk. Obsługa trochę grubiańska ale ceny bezkonkurencyjne

No tu bym się spiera...

Jeśli już wybieramy tamten kierunek to proponuję pojechać trochę dalej w stronę Mińska do hurtowni Replin. Miejscowości nie pamiętam, ale pisalem o niej kiedyś w grupie. Kupowaem tam porotherm i byo najtaniej (dwa lata temu). Wtym roku kupowa mlk i też byo najtaniej :-)))

Boazeria... coś jeszcze. Poproszę o sugestie
Powiem szczerze, że z innymi się nie spotkałem. :roll:

Arzesz, mam pytanko do Ciebie, jestem na etapie zakupu kotła, podziel się swoimi doświadczeniami. Nie wiem co wybrać, już mam mętlik w głowie, żeby było w miarę dobrze i tanio. Na allegro widziałem kondensata Vaillanta ale trochę to drogo, pisałeś, że kupiłeś Termeta. Podziel sie informacjami proszę. Pozdrawiam

Witajcie po przerwie. Widze, ze mimo wakacji grupa caly czas aktywnie dziala :D

Ja tez musze zakasac rekawy i wziac sie do pracy. Fundamenty odlezaly swoje i w pon. wchodzi ekipa by dalej budowac nasz domek. Zastanawiam sie czy brac juz na tym etapie hydraulika a jesli tak to do czego? Czy macie jakis sprawdzoncyh hydraulikow? Bede wdzieczna za namiary i ceny.

Musze do konca tyg. podjechac na sklad i zamowic materialy ale nie wiem co dokladnie jest mi na poczatek potrzebne. Zamawiam bloczki fundamentowe, cement , piasek ( gdzie najlepiej go kupic? ), pape, cos do mazania fundamentow ... i tu zaczyna sie problem...czy nic nie przeoczylam? :cry: :oops:

Pozdrawiam wszystkich :)