hos 31.08.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 witam czy podnoszac sciane kolankowa o 1 lub 2 pustaki musze robic nowy rysunek domu i pisac nowe pozwolenie na budowe bo tak twierdzi moj inspektor nadzoru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 31.08.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Istotne odstepstwo.Wymaga zmiany pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 31.08.2006 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 31.08.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Istotne odstepstwo.Wymaga zmiany pozwolenia na budowę. O ile wysokość kalenicy sie nie zmieni (czyli zmieni się kąt nachylenia dachu), to od niedawna nie jest to istotne odstępstwo od projektu i nie wymaga zmiany pozwolenia na budowe. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 31.08.2006 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Istotne odstepstwo.Wymaga zmiany pozwolenia na budowę. O ile wysokość kalenicy sie nie zmieni (czyli zmieni się kąt nachylenia dachu), to od niedawna nie jest to istotne odstępstwo od projektu i nie wymaga zmiany pozwolenia na budowe. pozdrawiam Konrad czyli jak zmienię kąt dachu to nie muszę tego nowego pozwolenia a jak nie zmienią to muszę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 31.08.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Istotne odstepstwo.Wymaga zmiany pozwolenia na budowę. O ile wysokość kalenicy sie nie zmieni (czyli zmieni się kąt nachylenia dachu), to od niedawna nie jest to istotne odstępstwo od projektu i nie wymaga zmiany pozwolenia na budowe. pozdrawiam Konrad czyli jak zmienię kąt dachu to nie muszę tego nowego pozwolenia a jak nie zmienią to muszę...? Najważniejsze, aby nie zmieniać głównych wymiarów budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.08.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 ja nie zgłosilem i nie zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 31.08.2006 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 ja nie zgłosilem i nie zamierzam a o ile zmieniłes bo ja jutro mam spotkanie z inspektorem i nie wiem jak mam z nim gadac a on mowi ze nie chce miec potem problemow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.08.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 o jedną warstwę Porothermu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 31.08.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Jeżeli zmiana nachylenia dachu nie jest zmiana istotną, to w jakich granicach jest to nie istotna zmiana, a powyżej jakiej wartosci juz istotna ( ale sie zamotałem). Ja w warunkach zabudowy miałem kąt od 40 do 50 prjekt był na 38 stopni i nie przeszło, musiałem dach przeprojektować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 31.08.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 No dobra można to zrobić na dwa sposoby zmienić "po cichu" i liczyć ,że przejdzie,Albo oficjalnie.Ja pisałem zapytanie do nadzoru czy taką zmianę potraktują jako istotne odstępstwo i napisali,że tak.Zmniejszenie kąta nachylenia dachu wymaga przemyślenia bo można sobie narobić niezłego bigosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 31.08.2006 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 No dobra można to zrobić na dwa sposoby zmienić "po cichu" i liczyć ,że przejdzie,Albo oficjalnie.Ja pisałem zapytanie do nadzoru czy taką zmianę potraktują jako istotne odstępstwo i napisali,że tak.Zmniejszenie kąta nachylenia dachu wymaga przemyślenia bo można sobie narobić niezłego bigosu. a pisales po zmianie czy przed bo ja jestem juz po zmianie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 31.08.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Jeżeli kąt zmoienił się o 2,3 stopnie to spokojnie nikt tego pewnie mierzyc nie bedzie, choć u mojego znajoego zmierzyli dosłownie wszystko, ale budował "firmę" i pewnie naraził się komuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 31.08.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 No dobra można to zrobić na dwa sposoby zmienić "po cichu" i liczyć ,że przejdzie,Albo oficjalnie.Ja pisałem zapytanie do nadzoru czy taką zmianę potraktują jako istotne odstępstwo i napisali,że tak.Zmniejszenie kąta nachylenia dachu wymaga przemyślenia bo można sobie narobić niezłego bigosu. a pisales po zmianie czy przed bo ja jestem juz po zmianie .... Przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 31.08.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Mam na karku sąsiada i konserwatora zabytków wiec o wszystko muszę pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 31.08.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 No dobra można to zrobić na dwa sposoby zmienić "po cichu" i liczyć ,że przejdzie,Albo oficjalnie.Ja pisałem zapytanie do nadzoru czy taką zmianę potraktują jako istotne odstępstwo i napisali,że tak.Zmniejszenie kąta nachylenia dachu wymaga przemyślenia bo można sobie narobić niezłego bigosu. a pisales po zmianie czy przed bo ja jestem juz po zmianie .... No to po dylemacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 31.08.2006 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 tak po dylemacie czy zmieniac czy nie tylko teraz apropo nowego projektu ciekawa jestem ile mi zaspiewa architekt za ta zmiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts