KLOPSUCJUSZ 31.08.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 PROSZĘ O ODPOWIEDŻ ILE BIORĄ ZA MUROWANIE Z PUSTAKA MAX ZA MKW CZY 23 ZŁ TO DOBRA CENA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 01.09.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 mi krzyknšł od 22,- do 25,- . bo niby 22 ale robocizna może zdrożeć itd.Mylę że tak na 24 się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 05.09.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Czesc, nam powiedzial murarz 17 zl, ekipa sprawdzona i polecona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin976 07.09.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 A nie lepiej umówić się z ekipą budowlaną na konkretną cenę?????Murowanie z pustaka typu MAX to nie tylko ściany, ale wykop pod fundament, fundamenty, ściany (zewnetrzne i wewnętrzne), kominy, strop, dalej ściany i dach (ale to już może robić inna ekipa, bardziej specjalizowana). Mnie to kosztowało 22000 zł - postawienie domu + więźba. Dla majstra ekipy budowlanej nie miało znaczenia czy muruje MAX'em czy suporkiem. Do położenia dachu przyszli już dekarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaranta 22.01.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 mi krzyknšł od 22,- do 25,- . bo niby 22 ale robocizna może zdrożeć itd. My�lę że tak na 24 się skończy. Czy to cena brutto czy netto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 23.01.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Czy to cena brutto czy netto?? no brutto, nie sądzę żeby wystawiał mi r-k, jak da to fajnie ale mi on nie jest potrzebny. Przypilnować jakość i tak muszę sam albo kierbud. podatki jakieś płaci ale przecież nie będę go z nich rozliczał - jego sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gjacek69 25.01.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Ja dzis podpisałem umowę z murarzem na stan surowy z więźbą ( total ) 20 000 zł (budowa z Porotherm 30 P+W zaprawa tradycyjna za suprex byłoby 2000 mniej Myslę że to nie najgorzej widziałem jego dwa domy i ludzie w sumie byli zadowolenii Pozdrawiam j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klenio 28.01.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam, Mam projekt domu parterowego z poddaszem użytkowym o powierzchni 350 m2 powierzchni użytkowej. Technologia trój warstwowa z pustaka MAX-U220 i cegły modularnej K3. Nie wiem czy to nie za mało informacji, ale spytam: Jaka cena Waszym zdaniem powinna być optymalna za postawienie stanu surowego otwartego z konstrukcją dachową pokrytą papą? PozdrawiamKlenio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 28.01.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam, Mam projekt domu parterowego z poddaszem użytkowym o powierzchni 350 m2 powierzchni użytkowej. Technologia trój warstwowa z pustaka MAX-U220 i cegły modularnej K3. Nie wiem czy to nie za mało informacji, ale spytam: Jaka cena Waszym zdaniem powinna być optymalna za postawienie stanu surowego otwartego z konstrukcją dachową pokrytą papą? Pozdrawiam Klenio witaj, za domek 150 mkw w szczecinie płacę 40 tyś netto, miałem wyceny nawet 80 tyś, (z pokryciem dachu dachówką), może to ci coś pomoże w rozeznaniu kosztów, ale chyba w warszawie jeszcze drożej, aha i ściana 2 warstwowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaranta 29.01.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Czy ktoś mógłby mi podać konkretne zapisy o budowlanych normach czasowych dla ścian z U220?? Poniżej wklejam to, co otrzymałam właśnie od firmy, która nam buduje dom, a wcześniej tutaj na forum znalazłam jeden wpis o 0,7m2/h, czyli ok. 1,5h/m2 Ściany z pustaków U 220 obmiar = 1m2 -- R -- 1* Robotnik budowlany 4r-g/m2 * 7.60zł/r-g (stawka bez kosztów pośrednich i zysku) I co Wy na to? Czy potrzeba 4r-g, żeby wykonać 1m2 muru z maxa??? Czy takie są zapisane normy w KNR-ach?? Przecież to wychodzi razem z kosztami pośrednimi i zyskiem 59, 43zł/m2 netto a Wy piszecie o swoich stawkach rzędu 22-25zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts