Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CENY MUROWANIA Z MAXA

KLOPSUCJUSZ

Recommended Posts

A nie lepiej umówić się z ekipą budowlaną na konkretną cenę?????

Murowanie z pustaka typu MAX to nie tylko ściany, ale wykop pod fundament, fundamenty, ściany (zewnetrzne i wewnętrzne), kominy, strop, dalej ściany i dach (ale to już może robić inna ekipa, bardziej specjalizowana).

Mnie to kosztowało 22000 zł - postawienie domu + więźba. Dla majstra ekipy budowlanej nie miało znaczenia czy muruje MAX'em czy suporkiem.

Do położenia dachu przyszli już dekarze.

• 4 months później...

Witam,

Mam projekt domu parterowego z poddaszem użytkowym o powierzchni 350 m2 powierzchni użytkowej. Technologia trój warstwowa z pustaka MAX-U220 i cegły modularnej K3. Nie wiem czy to nie za mało informacji, ale spytam:

Jaka cena Waszym zdaniem powinna być optymalna za postawienie stanu surowego otwartego z konstrukcją dachową pokrytą papą?

Pozdrawiam

Klenio

Witam,

Mam projekt domu parterowego z poddaszem użytkowym o powierzchni 350 m2 powierzchni użytkowej. Technologia trój warstwowa z pustaka MAX-U220 i cegły modularnej K3. Nie wiem czy to nie za mało informacji, ale spytam:

Jaka cena Waszym zdaniem powinna być optymalna za postawienie stanu surowego otwartego z konstrukcją dachową pokrytą papą?

Pozdrawiam

Klenio

witaj, za domek 150 mkw w szczecinie płacę 40 tyś netto, miałem wyceny nawet 80 tyś, (z pokryciem dachu dachówką), może to ci coś pomoże w rozeznaniu kosztów, ale chyba w warszawie jeszcze drożej, aha i ściana 2 warstwowa

Czy ktoś mógłby mi podać konkretne zapisy o budowlanych normach czasowych dla ścian z U220??

Poniżej wklejam to, co otrzymałam właśnie od firmy, która nam buduje dom, a wcześniej tutaj na forum znalazłam jeden wpis o 0,7m2/h, czyli ok. 1,5h/m2

Ściany z pustaków U 220

obmiar = 1m2

-- R --

1* Robotnik budowlany 4r-g/m2 * 7.60zł/r-g (stawka bez kosztów pośrednich i zysku)

I co Wy na to? Czy potrzeba 4r-g, żeby wykonać 1m2 muru z maxa??? Czy takie są zapisane normy w KNR-ach?? Przecież to wychodzi razem z kosztami pośrednimi i zyskiem 59, 43zł/m2 netto :o :o a Wy piszecie o swoich stawkach rzędu 22-25zł/m2.