Dak2006 31.08.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam .Chciałbym zapytać Państwa jakie prawo ma lokator odnośnie wymiany rur kanalizacyjnych w mieszkaniu .Łazienka jest po remoncie ok 5 lat a na górze usąsiadki wybija woda u mnie jest wporządku .Administracja planuje wymianę całego pionu ,no i1/3 łazienki będzie jak przed remontem .czy można dochodzić swoich praw.mieszkanie nie jest własnościowe.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 03.09.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Oj jesli mieszkanie nie jest wlasnosciowe, to chyba tylko jakies odszkodowanie za zniszczenia dochodzone droga cywilna. Ale tak szczerze to nie wiem , podnosze temat do gory moze ktos bedzie bardziej zorietowany, bo sama jestem ciekawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dak2006 03.09.2006 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Dziękuję "Mufka" Niedawno byli z adminisracji i powiedzeli żeby im wyciąć kawałek sufitu podwieszanego (obniżony do 2,5 m).stw,stwierdzili również że nie powinno się zabudowywać rur kanalizacyjnych.Sąsiadce z góry udało się przetkać rure(być może fachowiec jak kład płytki ...kto wie).nIc czekam do poniedziałku mają przyjść ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 03.09.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam . Chciałbym zapytać Państwa jakie prawo ma lokator odnośnie wymiany rur kanalizacyjnych w mieszkaniu .Łazienka jest po remoncie ok 5 lat a na górze usąsiadki wybija woda u mnie jest wporządku .Administracja planuje wymianę całego pionu ,no i1/3 łazienki będzie jak przed remontem .czy można dochodzić swoich praw.mieszkanie nie jest własnościowe.Pozdrawiam. Domyslam sie ze chodzi rowniez i o kafelki.Jesli jest tak jak sie domyslam to moze byc problem. Zaczynajac remont lazienki i chcac m.in.ja okafelkowac powinienes wczesniej wystapic do administracji spoldzielni o zgode na to. Gdybys ja dostal to w takiej sytuacji mial bys szanse na jakas rekompensate ze strony spoldzielni.Inaczej masz w plecy i raczej nic nie wywalczysz. Z praktyki wiem,ze to i tak by nic nie dalo,bo nie slyszalem jeszcze zeby jakakolwiek spoldzielnia wyadal zgode na taki remont.Przeciez nie zalozy sobie "petli na szyje" wydajac taka zgode.Wszyscy przeciez wiemy jak to jest z tymi blokami.Predzej czy pozniej cos sie u kogos dzieje,a wtedy spoldzielnia musialaby bulic nam kase. Takie jest zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dak2006 03.09.2006 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Dziękuje raffran .Samo życie .mam nadzieje że obejdzie się bez demolki.Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 07.09.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 A czemu "Mufka" ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts