DaroMan.. 31.08.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam! Podczas sporzadzania umowy przedwstepnej warunkowej otrzymalem projekt zagospodarowania dzialki ale bez wypisu z rejestru gruntow.Teraz gdy mam podpisac finalna umowe kupna domu w stanie sur. zamknietym pojawila sie na projekcie droga ( z drugiej strony posesji gdzie teraz rosnie sobie zboze na duzej przestrzeni wiec zadnej drogi tam nie ma...???? a moze dopiero powstanie..??? ).Wiec dzialka ma chyba byc otoczona zewszad drogami....? To znacznie obniza wartosc tej inwestycji!!!!Czy to ze cos takiego na mapie jest oznacza niechybnie ze ta droga powstanie?Dlaczego agencja nie poinformowala mnie o tym odrazu???Gdzie szukac dodatkowych informacji, o ile mozna je uzyskac ??? Czy ktos potrafi wypowiedziec sie w tym temacie?? pozdrowienia.. DaroMan Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/60700-droga-na-projekcie-zagospodarowania/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaStro 31.08.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam! Podczas sporzadzania umowy przedwstepnej warunkowej otrzymalem projekt zagospodarowania dzialki ale bez wypisu z rejestru gruntow. Teraz gdy mam podpisac finalna umowe kupna domu w stanie sur. zamknietym pojawila sie na projekcie droga ( z drugiej strony posesji gdzie teraz rosnie sobie zboze na duzej przestrzeni wiec zadnej drogi tam nie ma...???? a moze dopiero powstanie..??? ).Wiec dzialka ma chyba byc otoczona zewszad drogami....? To znacznie obniza wartosc tej inwestycji!!!! Czy to ze cos takiego na mapie jest oznacza niechybnie ze ta droga powstanie? Dlaczego agencja nie poinformowala mnie o tym odrazu??? Gdzie szukac dodatkowych informacji, o ile mozna je uzyskac ??? Czy ktos potrafi wypowiedziec sie w tym temacie?? pozdrowienia.. DaroMan Droga zapewne powstanie, ale może to być za rok dwa albo za 10, to pewnie zależy od tego jak działki przy tej drodze będą się sprzedawać i jak będą przebiegały tam inwestycje... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/60700-droga-na-projekcie-zagospodarowania/#findComment-1333613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 01.09.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 ja mam podobny problem. Właściciele od których kupuje dizałkę nie interesowali się planami zagospodarowania przestrzenengo które co 5 lat są aktualizowane. No i okazało sie, zę jakiś urzędas nie przyjeżdżajac na oględziny w terenie wziąłołowek i narysował sobie droge. Nikt nie wniósł sprzeciwu bo się tym nie interesowano. Prawdopodobnie ta droga nigdy nie powstanie bo prowadziłaby do nikąd ale trzeba było oddać kawałek działki. Koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/60700-droga-na-projekcie-zagospodarowania/#findComment-1334636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts