Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C113 DROBNY

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 7 months później...
  • 2 months później...
Witam, my wybudowalismy drbniaka - wersja L, bez zmian. Teraz mamy stan deweloperski. Co do funkcjonalności się nie wypowiem, bo jeszcze nie mieszkamy. Sam projekt nie jest zbyt dokładny. był błąd w wyliczeniach drewna na więźbę, nie wiem czy został juz poprawiony czy nie. Gdzies na forum było o nim. Poza nie podobają mi się (po wybudowaniu) zbyt grube słupy na których wspiera się dach. Cieśla terż stwierdził że krokwie na więźbę niepotrzebnie takie grube. Nie pasują do takiego malutkiego domku takie grubaśne słoniaste krokwie. Garaż też teraz stwierdzamy że za mały. Teraz budując byśmy go trchę na pewno poszerzyli. To na razie tyle. Pozdrowionka

• 10 months później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...

Przygladamy sie bardzo poważnie temu projektowi. W zasadzie całkowicie odpowiada naszym potrzebom. Podoba nam sie zwłąszcza prosta forma, bez udziwnien i "budek dla ptaków" w połaciach dachowych.

Jedyny problem to małe rozmiary kotłowni - mamy zamiar zainstalować kocioł na paliwo stałę, a zaproponowana kotłownia jest chyba ciut za mała. Zastanawiamy sie, czy nie "wyciągnąć" całości o jakis 1 m w "przód" Uzyskalibyśmy wiekszą kotłownie, a przy okazji kuchnie, spiżarnie i wiatrołap.

Musze tylko z architektem porozmawiać

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...
  • 6 months później...
  • 6 months później...
Witam, my wybudowalismy drbniaka - wersja L, bez zmian. Teraz mamy stan deweloperski. Co do funkcjonalności się nie wypowiem, bo jeszcze nie mieszkamy. Sam projekt nie jest zbyt dokładny. był błąd w wyliczeniach drewna na więźbę, nie wiem czy został juz poprawiony czy nie. Gdzies na forum było o nim. Poza nie podobają mi się (po wybudowaniu) zbyt grube słupy na których wspiera się dach. Cieśla terż stwierdził że krokwie na więźbę niepotrzebnie takie grube. Nie pasują do takiego malutkiego domku takie grubaśne słoniaste krokwie. Garaż też teraz stwierdzamy że za mały. Teraz budując byśmy go trchę na pewno poszerzyli. To na razie tyle. Pozdrowionka

Witam

Właśnie zakupuje projekt c113L

Jednak chce wprowadzić kilka zmian

miedzy innymi poszerzyć i wydłużyć garaż o 0,5 m

poszerzyć i wyłużyc budynek z 9,2 m na 10,0 m

zmienić kąt nachylenia dachu z 30 do 35 stopni

Jeśli to możliwe proszę o zdjęcia z budowy

Szukałam takiego budynku w okolicach ale niestety nie znalazłam

Budowe chce rozpocząc w przyszłym roku

w woj. mazowieckim

Pozdrawiam

Anna Gajownik