Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C113 DROBNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję za zdjęcia, miło jest popatrzeć na coś co i niedługo na mojej działce piąć się będzie w górę. Trochę Wam zazdroszczę że już zaczęliście i możecie cieszyć się obserwójąc jak wasz domek nabiera kształtów , my jak dobrze pójdzie zaczniemy na przełomie maja i czerwca. Nasza działka podobni jak Wasza jest położona na pochyłym terenie , a kuchnie mamy wysuniętą tak jak Wy dlatego oglądając Wasze fotki łatwiej mogłem sobie wyobrazić jak nasz drobniaka będzie wyglądał po dokonaniu zmian w projekcie.Ta symulacja Drobnego jest bardzo fajna i widać jakich zmian dokonałeś , ale zdjęcia w realu bardziej pobudzają moją wyobraźnię niż kolorowe rysónki. A z tymi materiałami to Ci się udało teraz możesz podliczać oszczędności - gratuluję!!!!!!!!! Czy wiesz coś o kredytach , a kąkretnie co na dzień dzisiejszy jest lepsze franki czy złotówki ?

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63615 Cześć Beix podaję Ci adres pod którym znajdziesz instrukcję do wklejania zdjęć na forum. Pozdrawiam i życę miłej niedzieli :)http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_329_8.jpg to jest moja pierwsza próbka.

A to jest nasza działka

http://www.albumik.pl/albumy/drobny/dzialka/912811226431.jpg

witam.

Dawno sie nie odzywałem ale roboty z załatwianiem jest bardzo duzo.

Napisze co słychać z moją budową. Dziękuje wam za podpowiedz o powiększeniu domu (mój pierwszy projektant twierdził że jest to nie mozliwe), powiększylismy salon i 1 pokój kosztem tarasu od strony ogrodu i teraz wielkość salonu jest idealana. Roboty już ruszyły mamy zrobione wykopy a lada dzień bedą robione zbrojenia.

Mam ogromną prośbę. Czy ktoś zna osobe która już postawiła Drobnego. Chciałbym zobaczyć ile jest miejsca na górze czy warto podnosić dach czy lepiej jak zostanie jak w oryginale.

Postaram się wkleic kilka zdjęć z mojej budowy[/img]

Hej! Ja niestety nie dotarlem do "gotowego" Drobnego. Za 3-4 tygodnie ruszam z dachem, tak ze dowiem sie jak to jest z tym poddaszem na wlasnej skorze :lol: My podnosimy poddasze o 1-go pustaka. Wyzej, obawiam sie ,ze ucierpia proporcje domu. Taras - my przeciwnie - powiekszylismy go od strony salonu W sumie wyjdzie gdzies 28m2 od strony ogrodu. Ale duza przestrzen Salonu to tez duzy + :-) My zdecydowalismy sie dlatego na powiekszenie kuchni. Wieksza przestrzen, ale od innej strony. :) Pozdrawiam. Moze jakies fotki wkleisz?

• 3 weeks później...
Hej! Podniosłem dach o 5 stopni i jedna cegle .... normalnie wszystko mi sie poprzestawialo, krokwie za male, okien nie wstawie od strony tarasow, ale za to ile miejsca - o to mi chodzilo !! Jak to bedzie wygladalo .... nie wiem, ocenie jak poloza dachowke. Tydzien, moze dwa .... Cichutko sie tu cos zrobilo ...... ta praca .... ten brak czasu ....... :-)

• 3 weeks później...

Cześć !

Długo mnie nie było - obowiązki - ale już przebrnęliśmy przez całą papierologię

i budowa ruszyła.

http://www.albumik.pl/albumy/drobny/dzialka/912823826222.jpg

Mój wykonawca obiecał , że w sierpniu będziemy mieli naszego "DROBNIAKA"

pod dachówką i z orynnowaniem - zobaczymy.

Beix - cały czas czekam na Wasze fotki z budowy , a Ty taką miniaturkę wkleiłeś

nie bądź taki "skromny" . Patrząc na tę miniaturkę to ten jeden pustak więcej na poddaszu nie zaszkodził proporcją Waszego domu .

Ciekaw jestem jak zamierzasz ogrzewać Waszego "DROBNIAKA" i proszę wklej więcej dużych zdjęć z waszej budowy , jacky1.9 też pewnie na nie czeka .

Pozdrawiam ma-eu

• 2 weeks później...

Już wyszliśmy z ziemi i teraz widać wyraźnie jakich przeróbek dokonaliśmy w projekcie .

Może ktoś zainteresowany tym projektem , a znający projekt oryginalny zechce skorzystać z mojej wersji .

http://www.albumik.pl/albumy/drobny/dzialka/991453135219.jpg

http://www.albumik.pl/albumy/drobny/dzialka/991465335111.jpg

Zapraszam wszystkich realizujących i zainteresowanych projektem Drobny C113 do dyskusji .

ODEZWIJCIE SIĘ !!!

http://albumik.pl/gallery2.php?nr=1 Witam. Nie bylo mnie tu jakis czas, ale czas biegnie nieublaganie i o zgrozo mam go co raz mniej. Na szczesci efekty rekompensuja mi ta zadyszke. Mam nadzieje ze zdjecie wyjdzie wieksze !! Pozdrawiam.

P.s. Ma-eu ty zrobiles kilka zmian z tego co widze. Wiekszy garaz, wieksza kuchnia i pokoj na dole !! Fiu, fiu .... ciekawie !!! :-)

• 7 months później...
  • 2 months później...

DZIEŃ DOBRY.MÓJ PROBLEM TO;

PODDASZE ? JEST TAM WYSTARCZAJĄCO DUŻO MIEJSCA DLA DWÓCH DZIEWCZYNEK?CZY ROBIŁ PAN JAKIEŚ ZMIANY NA KTÓRE POWINNAM ZWRÓCIC SZCZEGÓLNA UWAGĘ? MOŻE SĄ JAKIEŚ BŁĘDY W PROJEKCIE?BARDZO BYŁABYM WDZIĘCZNA JAKBY PAN MI PRZYSŁAŁ PARĘ ZDJEC TEGO DOMU. POZDRAWIAM .ANETA Z NOWEJ SOLI.

DZIEŃ DOBRY.MÓJ PROBLEM TO;

PODDASZE ? JEST TAM WYSTARCZAJĄCO DUŻO MIEJSCA DLA DWÓCH DZIEWCZYNEK?CZY ROBIŁ PAN JAKIEŚ ZMIANY NA KTÓRE POWINNAM ZWRÓCIC SZCZEGÓLNA UWAGĘ? MOŻE SĄ JAKIEŚ BŁĘDY W PROJEKCIE?BARDZO BYŁABYM WDZIĘCZNA JAKBY PAN MI PRZYSŁAŁ PARĘ ZDJEC TEGO DOMU. POZDRAWIAM .ANETA Z NOWEJ SOLI.

Dwie sprawy :

1. nie pisz drukowanymi, bo to oznacza, że krzyczysz na forum..( no chyba, że chcesz )

2. nie jestem żadnym Panem tylko ProStasiem, tak jak wszyscy na forum występuję pod nickiem, zwrot TY jest jak najbardziej na miejscu.

Domu nie budowałem.

Projekt jest bardzo poprawny, jak na tak małej powierzchni zgromadzono bardzo dobrze pomieszczenia i ich wzajemne relacje. Nie widzę w nim większych wad. Bryła jest kwestią gustu. Mnie się podoba.

Ostrożnie z podnoszeniem poddasza o, jak to zwykle bywa , może to zeszpecić bryłę. Tak samo zmiana kąta nachylenia dachu.

Na górze pokoje po podłodze są dość pokaźne, pow. użytkowa niestety nie jest duża, ale coś, za coś. Dziewczynki będą miały swoją wyłączną przestrzeń sypialną wraz z dużą łązienką. Uważam to rozwiązania za bardzo dobre.

Pom. gosp. i łazienka na dole obok siebie, blisko garażu. Łazienka na górze bezp. nad dolną łazienką i pom. gosp. = krótkie drogi instalacji.

Super zadaszony taras, nie rezygnuj z niego. Choć i to jest możliwe, ale wymaga zmian.

I to tyle, nie widzę większych błędów projektu.

Lepiej jak działka ma wjazd od północy, salon będzie od południa.

Pozdrawiam.