kamilltee 01.09.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witam zamierzam wykonac kominek wlasnymi silami (opis http://www.przewodnik-budowlany.com.pl/pdf/20030818Kominek.pdf) Niestety nie wiam czy wklad: - postawic w odleglosci 20 cm od sciany by umozliwic otwieranie drzwiczek rewizyjnych ? - zdjecie: http://s10.photobucket.com/albums/a110/kamilltee/?action=view¤t... - czy przesunac kominek w bok od osi komina - troche powinien byc przesyniety by ograniczyc cug? - czy olac drzwiczki rewizyjne - co ile ich sie normalnie uzywa zakladajac, ze pale suchym sezonowanym drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 01.09.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A nie szło tego podcza monatażu wmontować na innej ścianie(od tyłu) - teraz będą tylo kłopoty. Jak bedziesz to czyścił jak kominek będzie zabudowany (no chyba że koza wolnostojąca) - fakt że tam się rzadko zagląda- ale czasami wypada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.09.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witam.Drzwiczki będziesz otwieral o wiele częściej niż myślisz...albo komin, który ma standartowo 30 lat gwarancji zapchasz w przeciągu kilku lat. Skąd wiesz że będziesz palił suchym drewnem? mierzysz jego wilgotność? Będziesz takie drewno sezonował 2-3 lata?Zrób tak kominek by mieć w każdwj chwili dostęp do wyczystki - odsuń kominek w bok, posadź wkład powyżej wyczystki, odsuń od ściany - wszystko jedno. To już kwestia zwymiarowania obudowy i samej jej estetyki. Ale zapewnij sobie możliwość czyszczenia komina!!!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askala 02.09.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 A widzial ktos jakies ladnie dzwiczki do wyczystki. Komin mam na srodku wiec wycxzystke chce zrobic sdrugiej strony komina niz kominek, i bedzie te drzwicxzki widac i musza byc jakies ladniejsze. Jedyne ktore widzialem to w castoramie do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 02.09.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 A widzial ktos jakies ladnie dzwiczki do wyczystki. Komin mam na srodku wiec wycxzystke chce zrobic sdrugiej strony komina niz kominek, i bedzie te drzwicxzki widac i musza byc jakies ladniejsze. Jedyne ktore widzialem to w castoramie do malowania. Ja widziałem - u mnie są takie za 10 zł http://www.karaokeshow.com.pl/d1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 02.09.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 oczywiście odpowiednio zamaskowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilltee 03.09.2006 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Dziękuję za rady - jednak to nie takie proste: to budynek 4 rodzinny wykonywany przez Developera SEDNO ( a myślałem, że oni wiedzą jak budować...)- nie moge nic zmienić dopóki nie zapłacę i nie odbiorę. Nie ma możliwości zrobienia drzwiczek w innym miejscu. Prosiłbym o porady i odpowiedzi na zadane powyżej pytania. Jedny słowem - jak ustawic kominek w tej sytuacji ?Zamierzam ustawić go skośnie do ściany - by jednak mieć dostęp do drzwiczek. Umieszczenie do wyżej niż drzwiczki odpada.Czy praktykował ktoś czyszczenie wyczystki odkurzaczem ? (może wystarczy uchylić te drzwiczki tylko na 10 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilltee 24.10.2006 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 odswieżam temat: - jak z czyszczeniem wyczystki odkurzaczem z separatorem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 26.10.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 nie sądzę aby okurzanie sadzy było dobrym pomysłem, dojście powinno być swobodne, wygodne. Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest tył komina lub pod spodem kominka - można podnieść kominek lub/i obniżyć drzwiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 26.10.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Sadza jest bardzo wredna.Brudzi i ciężko zchodzi.Drzwiczki powinny być w takim miejscu, żeby po każdym czyszczeniu wyczystki nie trzeba było malować ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts