Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M11 MIŁA CHWILA

Recommended Posts

Domek z zewnątrz.

Witam nową miłochwilowiczkę! Domek oczywiście piękny - jestem w nim zakochana niezmiennie od 5 lat i mam nadzieję, że najdalej w przeciągu roku się do niego wprowadzimy bo na razie ze względu na ograniczone fundusze się bardzo powoli wykańcza (i nas powoli psychicznie też:bash:) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z wewnątrz domku, bo Twoje zmiany projektowe zapowiadają się bardzo ciekawe i oryginalne. Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...

Witam,

Mam pytanie odnośnie okien jakie montowaliście w swoich domkach bo jestem na etapie ich wyboru.

Jaki profil, ile komór, jakiej firmy??

Pytałem w zamojskich firmach i rozbieżność cenowa jest od 7 do 15 tyś.

Czy jesteście zadowoleni z wyboru okien do swojego domu.

Z góry dzięki za odpowiedz.

Pozdrawiam forumowiczów

• 2 weeks później...

Nareszcie mogę z całą stanowczością powiedzieć, że ZACZYNAM :)

Niestety czytanie wpisów ludzi, którzy skonczyli już budowę (albo są w bardzo zaawansowanym stadium) nastraja mnie do przemyśleń w stylu: "znowu jestem ostatni", albo "ciekawe czy wprowadzę się przed emeryturą", ale i tak nie wiedzieć czemu jestem zadowolony...

Jak narazie zrobiłem ten pierwszy krok, czyli oddałem sprawę w ręce architekta. Z doświadczenia jednak wiem, że błędy w fazie projektu kosztują więcej w fazie wykonania. W związku z powyższym prosił bym o wszelkie komentarze/sugestie.

Postaram się regularnie uzupełniać wpisy tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211636

Pozdrawiam gorąco

Edytowane przez PrzKa

PrzKa - życzę powodzenia!

Kasiu - czy już mieszkasz? Dom na zdjęciach śliczny!

WITAM.

hmm.....

mogłabym już mieszkać bo wszystko skończone....

ale z własnego wygodnictwa jestem jeszcze na starym....

w tym miejscu co mieszkam mąż wychodzi za drzwi i jest w pracy ( bo mamy gospodarstwo)

a z nowego domku musiałby dojeżdzać i zabrać mi auto....

a wtedy ja do przedszkola z dziećmi musiałabym iśc pieszo....

co prawda nie jest daleko bo około 1500 metrów, ale pogoda jest taka że się nie chce....

ale każdą wolną chwile jade nacieszyć się "miłymi chwilami" spędzonymi w swoich czterech ścianach....

U nas w grudniu pojawił się nowy domownik - a ja pomimo niedospania wreszcie odzyskałam energię. Fakt, ze czasu wolnego jak na lekarstwo.

Twoje dylematy rozumiem - choć jak patrze na ostatnie zdjęcia to nie wiem czy bym wytrzymała i jednak się nie wprowadziła. Dom lśni nowością i aż prosi, aby w nim zamieszkać :D

A że pogoda paskudna to się zgodzę - nie mogę się doczekać wiosny i kolejnych nasadzeń w ogrodzie.

A jeśli masz ochotę i czas na umieszczenie zdjęć domu w większej ilości, to ja się chętnie pozachwycam. To co pokazałaś jest bardzo ładne!

• 2 months później...

Witam,

dawno mnie nie było, bo ciągle coś mnie pochłaniało. Na początek załączam zdjęcia frontu i tarasu. Taras będzie nam słuzył raczej tylko do opalania, bo główne miejsce do grillowania,itp. będziemy mieli za domem.

Za chwilę postaram się dodać jeszcze kilka zdjęć wnętrza.

Aktualnie trwają u nas prace na zewnątrz. (chociaż wewnatrz jest jeszcze trochę do zrobienia)

Pozdrawiam

Julita

front.jpg

taras.jpg

W kwestii przypomnienia:

wybraliśmy Miłą Chwilę wariant z 2 garażami, odbicie lustrzane.

Zmian specjalnie dużych nie robiliśmy.

Jedynie co to:

- dodaliśmy okna do łazienki na górze i pomieszczenia na garażem, które jest pralnio-suszarnią

- póki co zrezygnowaliśmy z kominka (ale wszelkie odprowadzenia zrobiliśmy)

- zmieniliśmy trochę garderobę w sypialni (ściana jest przesunięta na środek, tak, żeby po jej lewej i prawie stronie były drzwi przesuwne, które będą się za nią chowały)

- zrezygnowaliśmy z osobnej toalety na dole, tym samym komandor w korytarzu i łazienka będą większe

- w łazience dolnej mamy prysznic, a w górnej tylko wannę

- drzwi w kotłowni zamieniliśmy na okno (okno tej samej wielkości jak okna w garażu).

Pozdrawiam

Julita

Witam,

na poczatek fotki sypialni.

Zdjęcie robiłam stojąc "w drzwiach", dlatego jest trochę ucięte.

W szafie drzwi sa w mlecznym kolorze, tylko z jednej strony był cień, dlatego wyglądają na inny odcień. Drzwi przy oknie to część "stała" garderoby, czyli po przesunięciu drzwi jest szafa (mąż ma tam koszulę, spodnie i bieliznę), a po przesunięciu drugich drzwi wchodzi sie do garderoby.

Brakuje tu jeszcze kilku rzeczy, bp. telewizor, jakies fajne ozdoby stojące przy oknie(ale to później jak dzieciaki będą trochę starsze, bo póki co wszystko ich kusi :))

Pozdrawiam

Julita

sypialnia.jpg

szafa sypialnia.jpg