Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M11 MIŁA CHWILA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie!

Ida super ,ze udało Ci się powiększyć nieco miłą chwilę! Ida a czy masz zrobioną wizualizację jak domek będzie wyglądał po podniesieniu o 2 pustaki? a czy kąt dachu pozostawiacie bez zmian? Jak widać dla chętnego nic trudnego. Chyba poszukam dobrego projektanta w celu powiększenia mojego domku.

Pozdrawiam

witam. Kobietka ile policzyli sobie za pracę cieśle?

Mój chce 18 zł za metr, jak to sie ma do waszych kosztów.

i jeszcze jedno w muratorze pisze, żę dachówki potrzeba 201,8 m2 a cieśla wyliczył mi 230 m2. Liczyłem powierzchnię i faktycznie wyszło te 230 m2. 230 * 18 = 4100 ok. :-( pozdrawiam wszystkich.

PS buduję na pomorzu.

witam. Kobietka ile policzyli sobie za pracę cieśle?

Mój chce 18 zł za metr, jak to sie ma do waszych kosztów.

i jeszcze jedno w muratorze pisze, żę dachówki potrzeba 201,8 m2 a cieśla wyliczył mi 230 m2. Liczyłem powierzchnię i faktycznie wyszło te 230 m2. 230 * 18 = 4100 ok. :-( pozdrawiam wszystkich.

PS buduję na pomorzu.

Cześć!! :D

Ciesiółka -15zł/m

Dachówka ,rynny ,obróbki blacharskie,wstawienie okien -20zł/m2

U mnie robi całość jedna ekipa :D :D

Więżby wyszło w moim przypadku -8,569m3

Ogólnie do rozliczenia z cieślo-dekarzami mam 245m2 dachu.

Na jakim etapie budowania jesteś??

Papierkowym czy już budowlanym ??

Pozdrawiam :D :D

Schody bardzo fajnie wyglądają. Miła chwila ma swój urok :) My chyba zdecydujemy się jednak na inny projekt ze względu na salon... Ale życzę budującym powodzenia , dalej będe śledziła ten watek.

Jak już będziesz mieć konkretny projekt to daj znać :o)

Owocnych poszukiwań :D

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witajcie,

Wy tu już o dachu rozmawiacie a ja jestem na etapie szukania projektu.

Zazdroszczę Wam. Ten projekt jest super ale naniosłabym parę zmian do niego. Waleriano, napisz czy naniosłaś jakies zmiany czy w 100% robisz tak jak w projekcie? Czy może już teraz coś byś zmieniła?.

kabietka, jak tam Twój dach, czy już zrobili - pochwal się :)

Ja myśle teraz nad piaskiem pustyni :D

Walerinko póki co to nie mam się czym pochwalić :x

Wczoraj przywieżli dopiero dachówkę a od poniedziałku tj 13.11 br mają przyjść dekarze.

Oby ten dzień nie był pechowym i pogoda choć troszkę będzie sprzyjała pracom na dachu.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
kabietka ładnie wygląda Twój domek! Jesteśmy na tym samym etapie! Też czekam na dekarzy. (czy membrana i folia paroprzepuszczalna to jest to samo?).

Szczeże to nie wiem :evil:

Ale mam nadzieję że i jedno i drugie sprawdzi sie w praktyce :D

Wiesz moi dekarze to fajne chłopaki ale skaczą od roboty do roboty i stąd to czekanie.Ale chyba wszyscy fachowcy tak mają na utrapienie inwestora :evil:

Jeszcze dzisiaj nie byłam na budowie może już pracuja?? :D

OBY!!! :D

Wiesz że cena wełny do ociepleń-dociepleń poddasza ma iść w górę :evil: My chyba kupimy ją juz teraz bo o promocjach mozna zapomnieć tej zimy :evil:

Pozdrawiam :D

Całuski dla maleństwa :D :D

• 2 weeks później...

Witam wszystkich miłośników Miłych Chwil...!

Jestem na etapie zmian we wreszcie zakupionym projekcie (od lutego się do tego zbierałem). Większość elementów mam ustalonych, oprócz jednego dylematu. Może ktoś z Was rozwiązał jakoś ten problem. Chodzi o sposób montażu rolet zewnętrznych (antywłamaniowych) szczególnie na "trójstronnych" oknach/wykuszach, a właściwie o brak takiego sposobu... :(

Macie jakiś pomysł gdzie i jak je wcisnąć? Wolałbym uniknąć obniżania górnej linii okien.

marcin.

No wreszcie mogę zamieścic zdjatka .Jedno czego nie mogę powiedzieć to to że nie mam dachówki na dachu :o)

http://images3.fotosik.pl/274/624fe35dc2a5e226.jpg

Jak widać na zdjęciu dorobiliśmy się klinkieru na wykuszach :D

Zaraz zaznaczam iż wykusz frontowy jest podniesiony o 2 pustaki.

Wiem że może to już tak uroczo nie wygląda jak w oryginalnym projekcie ale po dodaniu ok 18 cm posadzki (ogrzewanie podłogowe) mam ten komfort że z ulicy nikt mi pod stół nie bedzie zagladał :D

Był to nasz świadomy wybór.

Jak się przyjżycie to mam juz założone rymny ,Fajnie to wygląda.

Mam nadzieję ze dach już z rozłożonymi dachówkami będę Wam mogła wkleić w przyszła sobotę.

Przy okazji mężuś porobił odprowadzenie deszczówki do studni -własnymi rękami. :D

http://images3.fotosik.pl/274/f0eeb1b76eab8b2f.jpg

Pozdrawiam.

To na tyle z placu budowy. :D