Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M11 MIŁA CHWILA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Kabitka będę klepać razem z Tobą te zdrowaśki :wink:

Podałabyś mi jeszcze wymiary okien bo nie wiemy jaka jest różnica i jak cenowo nas wyniosą okna drewniane a Oknoplastu, a tak z ciekowości jakie Wy wstawiacie?

Pozdrawiam

Dzieki :D za wsparcie :D

Podeślę na meila zestawienie stolarki :D

U nas z braku kasy będą okna plastikowe jednostronnie okleinowane :D Jakiej firmy tego jeszcze nie wiem :D

Niektóre z okien bedą fixami -tylko jeszcze nie wiem które :D :D

Pozdrawiam :D

Witajcie mile :D :D inwestorki i inwestorzy Milej chwili!

Kobietka gratuluję postępów i przylączam się do zdrowsiek .

Do tej pory nie chcialam się narzucać, ale Wasze postępy prowokują :D :wink: . Mialabym wielką prośbę, czy jak będziemy jechać na trasie Koszalin-Poznań moglibyśmy spojrzec na dzielo, które tworzycie!?[url] [email protected][/url]

Dzisiaj skończylam wakacje i nie zacznę następnych do czas az Mila chwila nie stanie na naszej dzialce :D :D :D !!

cześć pracy :D :D

Ps jak juz podalam adres to uśmiecham się :lol: :lol: :lol: o makietę!!!!!

Witajcie mile :D :D inwestorki i inwestorzy Milej chwili!

Kobietka gratuluję postępów i przylączam się do zdrowsiek .

Do tej pory nie chcialam się narzucać, ale Wasze postępy prowokują :D :wink: . Mialabym wielką prośbę, czy jak będziemy jechać na trasie Koszalin-Poznań moglibyśmy spojrzec na dzielo, które tworzycie!?[url] [email protected][/url]

Dzisiaj skończylam wakacje i nie zacznę następnych do czas az Mila chwila nie stanie na naszej dzialce :D :D :D !!

cześć pracy :D :D

Ps jak juz podalam adres to uśmiecham się :lol: :lol: :lol: o makietę!!!!!

Dzięki za propozycję zdrowasiek :D

Nie ma sprawy jak tylko będziecie w okolicy wpadajcie :D

Nr telefonu podam na priv :D

Pozdrawiam

ŁukasziAga widzę ,ze masz podobny gust do naszego tzn. mojego i mojego męża :D My równiez mamy dylemat między Miłą chwilą a wdzięcznym. My jesteśmy raczej za miłą chwilą ( moze bardziej Ja) bo jest mniejszy i chyba z zewnątrz ładniejszy. Wdzieczny jest lepiej ustawny od miłej chwili, jednak my mamy wejście od południa i to jest dodatkowy + dla miłej chwili.

Dla wielbicieli Miłej chwili nam wycenili okna OKNOPLAST na ok. 21000 wraz z oknami połaciowymi.

Witam

ŁukasziAga tamte domki są jak dla nas za duże. Z tamtych stawiałabym na piasek pustyni :D dodatkowo nasz domek musi mieć salon z przodu mam wjazd od południa. Podoba mi się kilka domków mniejszych z krajobrazów ale jakoś wracam do miłej chwili :wink: . Dla mnie Szafir jest trochę przesadzony, ale to rzecz gustu oczywiscie :) .

W Miłej chwili myślę jeszcze nad przestawieniem ścian na parterze. chciałabym aby salon był bardziej otwarty.

Witam :D

No mam już wiekszosć ścianek działowych :D

Pozostają schody i wykończenie komina klinkierem :D

Tylko jedno mnie ciekawi czy będę mogła wnieść póżniej na poddasze np.płytę KG :x do wykończenia poddasza.

Powodem są wąskie schody-tylko 87cm :evil: Fakt aby wejsć na poddasze i zejść wystarcza ale co z wnoszeniem mebli ???-

A moze ja sie martwię na zapas i bez potrzeby?? :wink:

Witam :D

No mam już wiekszosć ścianek działowych :D

Pozostają schody i wykończenie komina klinkierem :D

Tylko jedno mnie ciekawi czy będę mogła wnieść póżniej na poddasze np.płytę KG :x do wykończenia poddasza.

Powodem są wąskie schody-tylko 87cm :evil: Fakt aby wejsć na poddasze i zejść wystarcza ale co z wnoszeniem mebli-chyba w klepkach.

A moze ja sie martwię na zapas i bez potrzeby?? :wink:

kabietka to super ! Już nie mogę się doczekać zdjęć z budowy. Bardzo proszę prześlij chociażby na maila, będę BARDZO BARDZO wdzięczna :D Co do schodow to też nad tym myślałam, moi rodzice budują domek też z muratora i też są tam dosyć wąskie schody a na dodatek w dachu dosyć małe okna także nawet przez okno ciężko będzie coś wnieść :wink: ale jakos się poradzi, głowa do góry !!!

Kabietka a czy możesz zdradzić jak ustawisz meble w salonie? Ja zawsze marzyłam o wypoczynku przy kominku ale obawiam się ,ze w tym projekcie nie da się tak ustawić :-? a moze się mylę . Czy w 29 metrach zmieści sie i stół jadalny i wypoczynek ale przy kominku a nie jak jest w projekcie? Zdradz jeszcze jaką szerokość i długośc ma salon :) Przepraszam za tyle pytań ale w końcu to dom na całe życie i chciałabym abym była z niego zadowolona >

Pozdrawiam milusińskich :wink:

kabietka to super ! Już nie mogę się doczekać zdjęć z budowy. Bardzo proszę prześlij chociażby na maila, będę BARDZO BARDZO wdzięczna :D Co do schodow to też nad tym myślałam, moi rodzice budują domek też z muratora i też są tam dosyć wąskie schody a na dodatek w dachu dosyć małe okna także nawet przez okno ciężko będzie coś wnieść :wink: ale jakos się poradzi, głowa do góry !!!

Kabietka a czy możesz zdradzić jak ustawisz meble w salonie? Ja zawsze marzyłam o wypoczynku przy kominku ale obawiam się ,ze w tym projekcie nie da się tak ustawić :-? a moze się mylę . Czy w 29 metrach zmieści sie i stół jadalny i wypoczynek ale przy kominku a nie jak jest w projekcie? Zdradz jeszcze jaką szerokość i długośc ma salon :) Przepraszam za tyle pytań ale w końcu to dom na całe życie i chciałabym abym była z niego zadowolona >

Pozdrawiam milusińskich :wink:

Cześć!! :D

Co do ustawienia mebli to jeszcze się nie zastanawiałam.Pewnie same się ustawią jak tylko bedzie pokój gotowy :lol:

Z tym wypoczynkiem przy kominku to kto wie może dobry pomysł??!! :D

Stół jadalny postawimy tam w wykuszu.Ale wiesz do ustawiania mebli fizycznie daleka droga .Jak to mówia ruski pażywiom uwidzim :D

Co do długości i szerokości salonu to jak bęę na budowie zmierzę i odpiszę :D

My mamy nadzieję pomieszkć w Miłej Chwili jak najdłużej :D

Chyba że na starość nie starczy kasy na utrzymanie chaty i trza będzie się wyprowadzać do bloku :lol:

Dziękuję za pozdrowienia dla dzieciaków :D

Pozdrawiam

Hej Kabietka!

Chyba doszłam z tych projektów jak długi i szeroki jest salon więc na razie daję Ci spokój. na moje oko ok 5 metrów na 5 i kilka. czyli wszystko się zmieści ;)

a jak z oknami czy Wy zdecydowaliście wstawić te w jadalni mniejsze w trakcie budowy czy takie zmiany jak wielkość okien i zmiana ścian działowych to trzeba przy adaptacji zmieniać czy samemu można? Jestem laikiem w tych sprawach więc...

Pozdrawiam

Hej Kabietka!

Chyba doszłam z tych projektów jak długi i szeroki jest salon więc na razie daję Ci spokój. na moje oko ok 5 metrów na 5 i kilka. czyli wszystko się zmieści ;)

a jak z oknami czy Wy zdecydowaliście wstawić te w jadalni mniejsze w trakcie budowy czy takie zmiany jak wielkość okien i zmiana ścian działowych to trzeba przy adaptacji zmieniać czy samemu można? Jestem laikiem w tych sprawach więc...

Pozdrawiam

Cześć !

No to przesłałam Tobie drugi raz rzuty :o)

Sory za zwłoke ale komputer mi się zawiesił i dopiero dzisiaj mężuś go naprawił :o)

Kupując -zamawiając projekt od razu sprecyzowaliśmy zakres zmian jakie chcemy wprowadzić . Między innymi było zmiana z wykuszu na okna itd.

Zgodę na zmiany otrzymaliśmy już dołączona do projektu.

Teraz jak już mamy ściany to widzimy że okno to wykuszowe w jadalni jest za nisko i podniesiemy je na jeden pustak wyżej.

Okna w sypialni to z garderobą i to w mniejszej sypialni są stanowczo za duże jak na tak małe pomieszczenia.Dlatego też musimy zmniejszyć szerokość otworów okiennych.

Pozdrawiam

:D :D