agnieszkakusi 12.09.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 a jakiś link? zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 12.09.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Nie ma to jak własny wysiłek - czekam na pytanie "za ile" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 12.09.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 No nie chce się szukać No to witamy na forum Miłej chwili http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=68689&highlight= Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 13.09.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Aha w takim razie dzięki za odpowiedz, ja byłam u Projektanta który powiedział mi ,ze salon w "miłej chwili" wynosi 4,68 na 4,89 czyli łącznie 29 m2 Coś tu nie tak. Na razie szukamy ekipy która nam wybuduje domek, a jak Kabietka u Ciebie prace idą??? a jak reszta coś ostatnio spadła popularność tego wątku ... a szkoda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 13.09.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Cześć!! Póki co kończą kominy z klinkieru. Pozostaną do zrobienia schody,ścianka od garderoby i zmniejszenie szerokości okna w sypialni . Te prace nie wiem kiedy murarze dokończą bo teraz pracują z doskoku Najważniejszy element domku- dach dopiero pod koniec września, Tak wiec zbyt wiele się nie dzieje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppiioottrr 13.09.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witajcie, popularność forum nie spadła, ale np. w moim przypadku sam muszę zajmować się załatwianiem formalności i jeszcze zarabiać na budowę Poważnie, to walczyłem z przyłączeniem energii elektrycznej do mojej działki. Było trochę problemów, bo zakład energetyczny będzie musiał wybudować nowy odcinek linii ok. 200 m, ale zrobią to. W październiku kupuję projekt, a teraz jeszcze myślimy o ewentualnych zmianach w projekcie. Kabietka, ja na takim etapie budowy to będę za jakieś 12 miesięcy dlatego z przyjemnością czytam o Twoich poczynaniach na budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 13.09.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witajcie, popularność forum nie spadła, ale np. w moim przypadku sam muszę zajmować się załatwianiem formalności i jeszcze zarabiać na budowę Poważnie, to walczyłem z przyłączeniem energii elektrycznej do mojej działki. Było trochę problemów, bo zakład energetyczny będzie musiał wybudować nowy odcinek linii ok. 200 m, ale zrobią to. W październiku kupuję projekt, a teraz jeszcze myślimy o ewentualnych zmianach w projekcie. Kabietka, ja na takim etapie budowy to będę za jakieś 12 miesięcy dlatego z przyjemnością czytam o Twoich poczynaniach na budowie. Pozdrawiam Hej!! Co ty gadasz W tym roku pozwolenia wszelakie a na wiosnę ruszasz z budową I jak kasa pozwoli to wprowadzasz się na Boże Narodzenie Tego Tobie jak i wszystkim budującym nie tylko ten dom życzę!! Ja w przyszłym roku mam zamiar wprowadzić się we wrześniu-pażdzierniku. Zobaczymy czy wyrobimy się do tego czasu z fachowcami wszelakiej maści jak i z kasą Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 14.09.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witajcie No mogę z czystym sumieniem napisać że kominy z klinkieru już mam wymurowane !! Są przecudnej urody Alleluja !! Teraz czas na porządki budowlane zanim zawita do mnie cieśla i dekarz w jednej osobie Muszę podjechać jutro i sprawdzić czy facet zamówił i więżbę i dachówkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 15.09.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A my zaczęliśmy załatwiać wszelkie formalności:) Jutro zamawiam projekt, najbardziej obawiam się tego salonu ale może nie będzie tak źle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 17.09.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 A my zaczęliśmy załatwiać wszelkie formalności:) Jutro zamawiam projekt, najbardziej obawiam się tego salonu ale może nie będzie tak źle. Pozdrawiam Oj nie będzie żle!! Nie moze byc żle !!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida 18.09.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Kobietka!! Jeszcze raz wielkie dzięki za pokazanie domku Wizyta ta byla dla nas bardzo owocna w przemyślenia. Może wypunktuje co zamierzamy zmienić: 1. postaramy się zalatwić możliwość zrownania frontowej ściany dziennego pokoju z miejscem w którym wystaje wykusz, a jak to się nie da będziemy przesówać frontową ścianę do przodu, bo wydaje nam się, ze moze zabraknać tego miejsca. 2. na pewno zmniejszymy okna kuchenne od dolu i to w pokoju dziennym też żeby bylo tak samo 3. rezygnujemy z malej ubikacji na dole na rzecz powiekszenia lazienki i tej wneki na szafe 4.a co do scianki miedzy schodami - przypatrz sie schodom u znajomych jezeli sa zbudowane w podobny sposob jak nasze wg mnie ta scianka na ogol konczy sie rowno z kazdym stopniem i to rozwiazuje problem przy wprowadzaniu bo szerokosc, jezeli nie zamontujesz balustrady,bedzie w wiekszej ich czesci 2razy86 cm i zupelnie inaczej sie wtedy manipuluje roznymi wielkimi przedmiotami, a potem jak zamontujesz balustrade to beda ladnie i lekko wygladac szczegolnie jak te scianke oddzielajaca schody od pokoju powycinasz tak jak mowilas To narazie tyle co wymyslilismy, dzis maz pojechal do architektki ustalac szczegoly pozdrawiam I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 18.09.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Hej Ida!! Cieszę sie że wizja lokalna okazała się owocną w przemyślenia!! Co do schodów to wiesz masz rację Muszę przekazać tą informację-uwagę Mareczkowi Pozdrawiam gorąco i dziekuję za piękne słoneczniki Całuski dla dziewczynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 20.09.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Ojej jaka szkoda, ze ja tak daleko mieszkam chętnie bym sie udała również aby zobaczyć domek . kabietka jak masz to prześlij na maila jakieś nowe zdjęcia. ja ostatnio zainstalowałam sobie bezpłatny program do urządzania wnetrz i meblowałam .....oczywiście SALON ! jak wypoczynek stawiałam przy kominku to nie miałam gdzie ustawić televizora a jak wypoczynek postawiłam za stołem ( jak projekcie) to środek był taki pusty Zastanaiwam się jeszcze nad ustawieniem sofy przy ściance przy schodach jednak nie mam jej wymiarów, Kabietka jak gdzies znajdziesz to proszę prześlij . Z rzutów wywnioskowałam,ze podany jest metraż salonu razem z tą powierzchnią przy schodach, czyli salon tak naprawde niestety ma mniejszy metraż Ciągle nad tym myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 21.09.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Ojej jaka szkoda, ze ja tak daleko mieszkam chętnie bym sie udała również aby zobaczyć domek . kabietka jak masz to prześlij na maila jakieś nowe zdjęcia. ja ostatnio zainstalowałam sobie bezpłatny program do urządzania wnetrz i meblowałam .....oczywiście SALON ! jak wypoczynek stawiałam przy kominku to nie miałam gdzie ustawić televizora a jak wypoczynek postawiłam za stołem ( jak projekcie) to środek był taki pusty Zastanaiwam się jeszcze nad ustawieniem sofy przy ściance przy schodach jednak nie mam jej wymiarów, Kabietka jak gdzies znajdziesz to proszę prześlij . Z rzutów wywnioskowałam,ze podany jest metraż salonu razem z tą powierzchnią przy schodach, czyli salon tak naprawde niestety ma mniejszy metraż Ciągle nad tym myślę... cześć!! Nowych zdjęć nie mam bo i robota na budowie na razie stoi Ale już nauczyłam się wklejać zdjęcia to wkleję te co mam Salon nie jest taki duży to fakt ale mam nadzieję ze jakieś sprzęty do niego pójdzie wstawić Sofa postawiona wzdłuż scianki przy schodach to chyba nie najlepszy pomysł Oj im bardziej człowiek myśli tym większy mętlik w głowie Aby go powiększyć można wydłużyć dom od strony salonu Ale to chyba szkoda zachodu i lepiej poszukać sobie innego projektu Wiesz ja już nie mam wyboru co do projektu ale o ile Ty jeszcze nie kupiłaś projektu to moze poszukaj innego bardziej ustawnego projektu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 21.09.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 no to kilka zdjęć -dla tych którzy jeszcze nie widzieli Na wprost wejście do części sypialnej obok wejście do WC http://images4.fotosik.pl/135/3e0171285ec9cad0.jpg miejsce w którym będą schody na poddasze http://images3.fotosik.pl/171/13f98653eea171d0.jpg okno w salonie http://images4.fotosik.pl/135/ec3b53ab255b45e0.jpg widok na część salonu od strony holu http://images2.fotosik.pl/171/2d95cfef815ae1d7.jpg Tak wygląda jeden z kominów http://images3.fotosik.pl/171/0d29e2efce473f3a.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 21.09.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Śliczny komin Co do wyboru projektu to już sama nie wiem co robić, Miła chwila jest śliczna i już tyle o niej myslimy , ze jest jakby już NASZA. Myślimy cały czas o jakimś przeprojektowaniu, może schody przenieść ale tak naprawdę chyba nie ma gdzie Oglądam inne projekty ale niestety nic mi się nie podoba i na dodatek muszę szukać projektu z wejściem od południa . szukamy cały czas kogoś kto wybudował juz ten dom w pobliżu ale też niestety wszyscy na wiosne zaczynają z budową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 21.09.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Śliczny komin Co do wyboru projektu to już sama nie wiem co robić, Miła chwila jest śliczna i już tyle o niej myslimy , ze jest jakby już NASZA. Myślimy cały czas o jakimś przeprojektowaniu, może schody przenieść ale tak naprawdę chyba nie ma gdzie Oglądam inne projekty ale niestety nic mi się nie podoba i na dodatek muszę szukać projektu z wejściem od południa . szukamy cały czas kogoś kto wybudował juz ten dom w pobliżu ale też niestety wszyscy na wiosne zaczynają z budową. Pozdrawiam Szkoda że trochę daleko do mnie A któryś z nowych projektów Muratora?? Moze ten http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=338&IdKolekcji=41 Wiesz co tak myślę usiądżcie z mężusiem i wypiszcie na kartce oczekiwania wobec przyszłego domku i porównajcie z Miła chwilą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppiioottrr 21.09.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witajcie,pooglądałem sobie zdjęcia, bardzo ładnie wygląda Twój dom Kabietka. Co do gotowych projektów, to żaden nie spełni do końca oczekiwań, aby tak się stało należałoby zamówić projekt indywidualny. Info dla Waleriany: ciekawym rozwiązaniem jest projekt muratora "Za miastem", jest nieco większy od "Miłej chwili" ale ma ciekawsze rozwiązania. Może warto zapoznać się z tą propozycją. Tak przy okazji projektowała go ta sama osoba, więc pewne rozwiązania są podobne. Pytanie do Kabietki, czy masz jakieś zdjęcia z zewnątrz, ciekaw jestem jak wygląda bryła fasada domu. Pozdrawiam forowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 21.09.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witajcie, pooglądałem sobie zdjęcia, bardzo ładnie wygląda Twój dom Kabietka. Co do gotowych projektów, to żaden nie spełni do końca oczekiwań, aby tak się stało należałoby zamówić projekt indywidualny. Info dla Waleriany: ciekawym rozwiązaniem jest projekt muratora "Za miastem", jest nieco większy od "Miłej chwili" ale ma ciekawsze rozwiązania. Może warto zapoznać się z tą propozycją. Tak przy okazji projektowała go ta sama osoba, więc pewne rozwiązania są podobne. Pytanie do Kabietki, czy masz jakieś zdjęcia z zewnątrz, ciekaw jestem jak wygląda bryła fasada domu. Pozdrawiam forowiczów Cześć Zdjątko wrzucę wieczorkiem jak tylko mężuś wróci z pracy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppiioottrr 21.09.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Dziękuję, jestem ciekaw jak wygląda Twój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts