Waleriana 06.10.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Własnie mi chodziło o to czy spiżarnia będzie miała normalne drzwi wejściowe czy też zrobione będą z tego co meble kuchenne, ale już wiem,ze u Ciebie będą harmonijkowe, bo w przykładowej aranżacji na płytce są normalne drzwi i trochę nieładnie to wygląda jakby wejście do bunkra A co z tym oknem w kuchni??? Za dużo ich? Pisz pisz co robicie i co macie zamiar zrobić jeszcze w tym roku, a moze masz jakieś nowe zdjęcia? Pozdrawiam i PAMIĘTAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.10.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 cześć!! Dziękuję że PAMIĘTASZ!!! Jutro podjadę na budowę i zrobię zdjęcie tej spiżarki Zastanawiamy sie nad oknem bo nie chodzi tu o zbyt duzą ich ilość a o wygospodarowanie więcej miejsca na szafki Zbyt wiele szafek w pierwotnym układzie nie postawisz .Chyba że zrezygnujesz ze spiżarni i w to miejsce postawisz np słupek z piekarnikiem i mikrofalą albo szafki. W chwili obecnej na budowie są dekarze .Co prawda zbyt wiele nie zrobili bo i pogoda nie sprzyja -pada deszcz .Rozłożyli murłaty i postawili kilka krokwi. Zdjątka również zamieszczę jutro Chcielibyśmy jeszcze w tym roku zrobić elektrykę na dole i tynki cementowo-wapienne.Z zewnetrznych prac to podstawowa sprawa zasypanie fundamentów .. Na koniec zabicie dechami okien . Przeliczenie kasy jaka nam została o ile jakaś zostanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 08.10.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 hej Kabietka , jak możesz zamieść jeszcze zdjecia ogolne salonu, to co mnie najbardziej interesuje . Przed chwilą zrobiłam sobie powiększony rzut salonu i nie mogę dojść ile powinien mieć dlugości ten wykusz w salonie za nic w świecie nie wychodzi 246 co najwyżej 240, chybaże moja linijka mnie oszukuje Zaraz zrobię meble i ...zacznę meblowanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aligo 10.10.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 chcielibyśmy zobaczyć zrealizowany domek M11 tj.Miła chwila....pomóżcie!jesteśmy z Lublina,ale zobaczyć dojedziemy nawet bo w-wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aligo 10.10.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Vitamy...jesteśmy nowi na forum,mieszkamy w Lublinie i tak jak wszyscy,chcemy COŚ zbudować.Jesteśmy zainteresowani "miłą chwilą",tak więc jeśli DOBRZY ludzie zechcieliby nam wysłać zdjęcia z realizacji tego projektu,bylibyśmy PRZESZCZęśLIWI..jeszcze fajniej gyloby gdybyśmy mogli obejrzeć taki domek w realu.dzięki z góry za zyczliwe potraktowanie tematu jola&seba z lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 11.10.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 hej Kabietka , jak możesz zamieść jeszcze zdjecia ogolne salonu, to co mnie najbardziej interesuje . Przed chwilą zrobiłam sobie powiększony rzut salonu i nie mogę dojść ile powinien mieć dlugości ten wykusz w salonie za nic w świecie nie wychodzi 246 co najwyżej 240, chybaże moja linijka mnie oszukuje Zaraz zrobię meble i ...zacznę meblowanie Pozdrawiam cześć!! Sory za zwłokę ale grypka mnie dopadła i uziemiła na kilka dni Wykusz ma długość 246,5cm . Zamieszczam zdjęcia więżby.Co prawda nie w 100% zmontowanej ale przynajmiej będziecie widzieć jakie to "olbrzymie "poddasze będzie http://images4.fotosik.pl/162/34951025fbf450d6.jpg http://images2.fotosik.pl/199/5f5cc51e13f1ee50.jpg </p><p> http://images3.fotosik.pl/199/85d7824afd7b9839.jpg http://images4.fotosik.pl/162/b4f6319e41178c8a.jpg Jeżeli mogę poradzić to odnośnie więżby skonsultujcie się już na etapie projektu z architektem co do grubości krokwi i płatwi .Więżba zaprojektowana na wyrost Zastanówcie się nad podwyższeniem poddasza bo z tego co widzę li tylko dzieciaki swobodnie będą się mogły poruszać bez konieczności schylania głowy Gdybyśmy mieli taką wiedzę przed budową to na pewno zmiany te wprowadzilibyśmy w życie Myśleliśmy że jeszcze w pażdzierniku będzie dach na gotowo ale niestety realia rynku- dachówka będzie dopiero na koniec pażdziernika Braas nie może wyrobić się z zamówieniami choć złożyliśmy je już sierpniu. Całe szczęście ze otrzymamy dachówkę z ceną przed 16.10.br-podwyżka cen. W zwiazku z tym do lasu poszły nasze plany rozprowadzenia prądu i tynkowania. No cóz w listopadzie pokryją dach .Murarze przyjdą dokończyć to czego jeszcze nie zdążyli i poprawić to co spaprali .Zadeskujemy otwory wszelakie i będziemy czekać do wiosny z dalszą robotą. Oczywiście jeszcze w tym roku musimy zamówić fachowców do kolejnych etapów -instalatorzy,hydraulicy,płytkarze................... Oj jak wiele jeszcze przed nami a tak niewiele za nami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 11.10.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Kabietka przede wszystkim zyczę zdrówka, wygrzewaj się a nie po budowie latasz ! dziękuję za wymiar wykusza , mi jakoś tyle nie wychodzi Ja juz wypisałam zamówienie na projekt ale ciagle się waham, najgorsze jest to ,że żaden inny projekt mi sie nie podoba Teraz znowu to poddasze .... a może jednak nie będzie tak źle. Najważniejsze,że budowa idzie do przodu! Głowa do góry !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 12.10.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Kabietka przede wszystkim zyczę zdrówka, wygrzewaj się a nie po budowie latasz ! dziękuję za wymiar wykusza , mi jakoś tyle nie wychodzi Ja juz wypisałam zamówienie na projekt ale ciagle się waham, najgorsze jest to ,że żaden inny projekt mi sie nie podoba Teraz znowu to poddasze .... a może jednak nie będzie tak źle. Najważniejsze,że budowa idzie do przodu! Głowa do góry !!! CZeść! Projekt mamy taki jaki sobie wybraliśmy Co tam poddasze najwyżej bedziemy po nim pełzać Przedtem człowiek marudził że schody za wąskie -fakt Nie przerażajcie się budujący Miłą chwilę tymi moimi uwagami tylko już przy Waszych budowach wprowadżcie ewentualne poprawki-zmiany i będzie dobrze!!!!! Pozdrawiam Jak rozłożą wszystkie krokwie-więżbę w całosci to wkleję zdjątko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 14.10.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam!! No wreszcie mogę wkleić zdjęcie Miłej chwili z zamontowaną więżbą. http://images4.fotosik.pl/166/cd1562b3cf38d473.jpg http://images4.fotosik.pl/166/daca052edb9b664f.jpg Wygląda super choć to tylko kilka krokwi ale serce rośnie gdy człowiek na to popatrzy !! No teraz będzie przerwa do listopada aż wreszcie dotrze na plac nasza dachówka A jeszcze jedno w łazience na poddaszu zamontujemy okno połaciowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patkon 15.10.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam.Zastanawiał się ktoś jak można wykończyć te wykuszepo podniesieniu poddasza , tak aby nie wydłużać krokwi? Nie wyglądałoby to chyba za ładnie, gdyby podnieść poddasze o ok 2 pustaki i próbować zniwelować tę wysokość krokwiami? a wydaje mi się że w oryginalnym projekcie krokwie "leżą" na tych nieszczęsnych wykuszach. poradźcie coś, jak to zrobić estetycznie. Jakiś siding od dołu? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patkon 15.10.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 witam ponownie. w celu zobrazowania problemu [/img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/432f9fd5b9015c46.html</p><p> </p><p> pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patkon 15.10.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 nie wiem jak wstawić na forum ale link jest: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/432f9fd5b9015c46.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 15.10.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Kabietka Twoja "Miła chwila" rośnie w oczach. Wygląda bardzo ładnie ! Czekam do listopada na dalsze zdjęcia patkon czyżbyś budował "Miłą chwilę" jeśli tak to można zapytać gdzie? Co do podniesienia poddasza i krokwi to niestety nie wiem jak to zrobić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.10.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 kabietka domek rośnie w oczach. Więźba super, czy już ją opijaliście Widzę, ze nie podnosiliście ścianki kolankowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 17.10.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 kabietka domek rośnie w oczach. Więźba super, czy już ją opijaliście Widzę, ze nie podnosiliście ścianki kolankowej. Cześć Aguś! Wiesz wieżba nie opita ale dekarze dostali litra opiją ją za nas. Zresztą juz po spotkaniu z cieslami podjechaliśmy na budowę .Akurat był kierbud i stwierdził że słupy podpierające więżbę są nie w tym miejscu no i muszą poprawiać Nie martwimy się tym ,bo ta sama ekipa będzie kłaść dachówki . Wiesz tak to jest jak w porę człowiek kierbuda nie zawezwie. Pozdrawiam Muszę zerknąć na Twoją stronkę Całuskidla maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida 21.10.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Kobietka wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!! Wiecha imponuje!!!!!!!!!!! Kochani mój mąż wlaśnie odbiera projekt po naszych poprawkach! Sama jestem bardzo ciekawa .Jak go zobaczę to postaram się jak najlepiej opisać. Pozdrawiam I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 21.10.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Ida dziękuję za gratulacje!! Mam nadzieję że odebrany projekt będzie ostatecznym i spełni wasze oczekiwania ) Ze schodów zdjęto szalunki. Mężus twierdzi że wyszły super. Nie uwierzę jak nie zobaczę a jak zobaczę to zrobię zdjątko i zamieszczę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 22.10.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Teraz ja prosze o wasze propozycje odnośnie okna w wykuszu!! Czy wstawicie witrynę czy normalnie otwierane segmenty okna?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida 23.10.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Kobietka wielkie dzięki za przesyłkę Jeżeli chodzi o projekt to myślę, że nie jest najgorzej Zobaczymy jak zmiany, które wprowadziliśmy będą się podobać w urzędzie Wprowadziliśmy nastepujące zmiany: 1. dodaliśmy okno połaciowe do łazienki na poddaszu 2. poszerzyliśmy garaż o 0,50m 3. wydłużyliśmy budynek presówając ścianę frontową "jedno przęsło dachowe" 4. zlikwidowaliśmy w.c. na parterze powiększając łazienkę 5. arch. zaprojektował ściankę kolankową o wysokości 2 warstw 6. zlikwidowaliśmy zadaszenie nad wyjściem na taras 7. przenieśliśmy drzwi z pom.gospodarczego z garażu do wiatrołapu 8. zmieniliśmy wymiary części okien o wymiarach nietypowych na typowe 9. zlikwidowaliśmy wykusze - boczny i tylny Zyskaliśmy : 1. 32,16-pokój dzienny z 29,25 2. 9,77-kuchnia z 8,29 3. 20,45-garaż z17,33 4. 6,34-łazienka na dole z 5,13 5. 17,52 i 18,75 z 15,60- pokoje na górze po podłodze 6. 9,90 z 7,69-strych po podlodze nie wiem jeszcze co z tym zrobimy. pozdrawiam ida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 24.10.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Kobietka wielkie dzięki za przesyłkę Jeżeli chodzi o projekt to myślę, że nie jest najgorzej Zobaczymy jak zmiany, które wprowadziliśmy będą się podobać w urzędzie Wprowadziliśmy nastepujące zmiany: 1. dodaliśmy okno połaciowe do łazienki na poddaszu 2. poszerzyliśmy garaż o 0,50m 3. wydłużyliśmy budynek presówając ścianę frontową "jedno przęsło dachowe" 4. zlikwidowaliśmy w.c. na parterze powiększając łazienkę 5. arch. zaprojektował ściankę kolankową o wysokości 2 warstw 6. zlikwidowaliśmy zadaszenie nad wyjściem na taras 7. przenieśliśmy drzwi z pom.gospodarczego z garażu do wiatrołapu 8. zmieniliśmy wymiary części okien o wymiarach nietypowych na typowe 9. zlikwidowaliśmy wykusze - boczny i tylny Zyskaliśmy : 1. 32,16-pokój dzienny z 29,25 2. 9,77-kuchnia z 8,29 3. 20,45-garaż z17,33 4. 6,34-łazienka na dole z 5,13 5. 17,52 i 18,75 z 15,60- pokoje na górze po podłodze 6. 9,90 z 7,69-strych po podlodze nie wiem jeszcze co z tym zrobimy. pozdrawiam ida Cześć!! No to teraz jeszcze musicie uzyskać zgodę projektanta Cybulskiej-Marks na zmiany No chyba że takową zgodę juz macie Zmiany te są godne uwagi dla tych którzy są na etapie wyboru projektu i poważnie biorą pod uwagę M11. Tak Waleriano!! Ida znalazła sposób na powiekszenie salonu i kilku innych pomieszczeń . Masz propozycję zmian podaną jak na talerzu Jeszcze zapytam?? Jakiej wielkości okno połaciowe do łazienki na poddaszu przewidujecie wstawić?? Iduś cieszę sie że przesyłka się przyda Pozdrawienia dla całej rodzinki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts