PRYMI 01.09.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Co myślicie o wyporzyczeniu koparki i samemu wykopaniu fundamentu? Mam do wykopania dwa fundamenty pod domki parterowe jeden 14 x 14 m a drugi 13 x 10. Za wykopanie obu fundamentów gość chce 1500 zł a za wyprzyczenie koparki na jede pełen dzień wraz z dowozem na plac budowy 450 zł. Dodam jeszcze ze już kiedyć kopałem czymś taki i nie jest to wcale takie trudne Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 01.09.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Stawiam ,ze wyjdzie drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRYMI 01.09.2006 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 dlaczego drożej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 01.09.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 dlaczego drożej? Możesz się zdziwić jak zaczniesz kopać - dobrym operatorem nie zotsja się po kilku ruchach drążkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 01.09.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 popieram... a 1500 pln za wykop pod dwa domy to dobra cena... nie wiem czy ucząc się zrobisz to w dwa dni... a trzeci dzień już wyrównuje koszta... a dodaj paliwo... nie daj boże koparka klęknie... w sumie mury postawić też można ... ma być pion i poziom...do sznurka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 01.09.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 mury to sie chyba latwiej stawia niz opruje koparka a na pewno latwiej naprawic jakies bledy przy murowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.09.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 ... dobrym operatorem nie zotsja się po kilku ruchach drążkiem.... Tu sie zgodzę. A dobry operator jest na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRYMI 02.09.2006 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 operowanie koparką nie jest az tak trudne pozatym firma która wyprzycza koparke przeprowadza też szkolenie na tym sprzęcie. Ja chyba jednak zaryzykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 02.09.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Powodzenia Obyś póżniej nie stracił tygodnia i kasy na ręczne wyrównywanie i podsypywanie nierówności.Ja próbowałem bawić sie w operatora( z czystej ciekawości) ,ale pomimo cierpliwości mojego nauczyciela opanowałem tylko funkcję spychania i wyrównywania Ale ja mało zdolny pewnie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 02.09.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 No tego to jeszcze nie było. Przebijasz Leona Prymi, ale napisz później jak Ci poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 02.09.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Gdzieś czytałem, że fundamenty to lepiej kopać ręcznie (łopatami) - wychodzą równiej (bardziej precyzyjnie). Podsypywanie ziemii (w nierównościach) może spowodować przykre niespodzianki (inna struktura gruntu), np. pęknięcia fundamentu. Fachowcem nie jestem (zaznaczam) ale tłumaczenie jest dla mnie logiczne.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.09.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 bentul dlatego trzeba ostatnie 10cm zebrać łopatami. A nierówności nie musisz zasypywać. Możesz zalać betonem PRYMI ja za kopanie zapłaciłem coś około 450zł (65mb, szer 60cm gł. na 1m) Ale koparkowy to geniusz a głosno o nim w obrębie 50km Zapisz jak Ci poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.09.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ja płaciłem 600 zł w zeszłym roku. Ok. 55 mb wykopu o szerokości i głębokości 1 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts