Ninka__2005 01.09.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Nie znalazlam takiego watku a moim zdaniem temat dosc wazny. Glownie chodzi mi o zmywarke i lodowke ale pralka tez nie jest bez znaczenia. Najczesciej przy wyborze jakiegos sprzetu kierujemy sie jego cena i funkcjami. Czy ktos z Was zwracal uwage na pozim halasu podczas pracy? Jesli tak to podzielcie sie prosze informacjami ile decybeli wytwarzaja Wasze urzadzenia. Sama jestem ciekawa ktore okaza sie najcichsze. Planujemy otwarta kuchnie i nie bardzo mam ochote wysluchiwac lodowki czy zmywarki zamiast ciekawego filmu w tv. Wszelkie uwagi beda mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 02.09.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Do nowego mieszkania kupiłam zmywarkę Amica. Wybrałam ją między innymi ze względu na poziom hałasu: według producenta 48dB. Na razie mieszkanie się buduje, ale wstawiłam ją rodzicom do kuchni w celu przetestowania (kuchnia w domku, ok 12m2, otwarta na hol i salon). I zmywarkę w czasie pracy słyszę tylko jak jestem w kuchni i jak się dobrze wsłucham. Chyba, że w całym domu panuje idealna cisza. A telewizor w salonie, nastawiony niezbyt głośno, całkiem zmywarę zagłusza.Teraz wybieram okap i też jednym z głównych kryteriów jest poziom hałasu.Pozdr.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 02.09.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Jest to jedno z najwazniejszych kryteriow wybory jaki powinien byc brany pod uwage w sprzecie agd. Nie ma nic gorszego jak chodzaca ok 130 min glosno zmywara czy halasujacy okap zwlaszcza w kuchniach otwartych gdzie obok oglada sie tv czy rozmawia...I przy okazji roznica np 2 decybeli jest ogromna.Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 03.09.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Mój mąż walczył o każdy decybel w dół i miał rację. Nie walczył tylko przy lodówce, bo akurat zapomniał, a to ona jest najgłośniejsza. Tylko wydaje mi się, że producenci podają poziom hałasu przy minimalnym wykorzystaniu sprzętu np. przy okapie nastawionym na 1, a nie na 4. Bo w okap akurat sporo zainwestowaliśmy i na 1 jest cicho, ale na 4 - wcale nie. Zmywarka też miała być cicha, ale źle mi ją wypoziomowali i też słychać. Niestety te decybele w dół to stówki w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 03.09.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61860 Ponad pół roku temu miałem dylemat właśnie związany z decybelami. Dzisiaj jestem już po wyborze i od dwóch miesięcy użytkuję zmywarkę - Electrolux ESI 6241. Jest cicha (47 dB): http://www.megamedia.pl/agd-do-zabudowy-zmywarki-zmywarki-60cm/electrolux-esi-6241.php ........... no , ale cóż z tego że zmywarka jest super cicha, jak siedmioletni polar CZ3402 dwusprężarkowy jest też super - tyle, że głośny (w porównaniu ze zmywarką) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts