ALUTKA W 20.04.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 u mnie bidetta nie z braku miejsca bo było ale zrobiłam tam dodatkowy prysznic, uważam, a) że jest bardziej higieniczna ot co. Bidet po kazdym użyciu trzebaby myć - szkoda czasu, b)wyszło taniej c) szybko i łatwo skorzystac w kazdym momencie i jeszcze można się posłużyć ustrojstwem do umycia kibelka jak dla mnie same plusy przeważyła głównie higiena (tylko niech się nie zrobi bitwa jak w temacie jedna uwmywalka w łazience czy dwie ) a i po co spuszczać wodę z węża w tersie skoro mocowanie rączki jest w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 20.04.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, MadzialenkaT a czy u Twoich rodziców ciśnienie wody w bidecie jest ok.? Może pamiętasz jaką mają baterię? Przemawiają do mnie argumenty za bidettą, ale obawiam się tego majstrowania słuchawką na kibelku ( wątpliwości typu czy w wc jest wystarczająco dużo miejsca żeby operować wewnątrz muszli słuchawką, czy nie będę nią ocierać o wewnętrzną krawędź muszli). Poza tym myślę że niektórzy znajomi patrzyliby na nas trochę dziwnie widząc prysznic obok kibelka Przyznaję że wśród moich znajomych nie jest rozpowszechniony ten sposób mycia. No ale nie o znajomych przecież tu chodzi przede wszystkim tylko o własną wygodę. Zainstalowałabym bidet, bo mam już plan rozmieszczenia sprzętów, powiem więcej specjalnie ze względu na bidet łazienka jest nieco inaczej ustawiona niż początkowo zakładałam, jest postawiona dodatkowa ścianka w łazience , ale skoro bidet ma nie spełniac funkcji dla jakiej chcę go zainstalować to po co to robić. Obawiam się że kasa na bidet+stelaż+ baterię pójdzie, miejsce zostanie zabrane a ja będę nie zadowolona i będę pluła sobie w brodę że nie zrobiłam bidetty. Po prostu przeraża mnie trochę że baterie bidetowe są takie lipne, że nie dają odpowiedniego ciśnienia. Z drugiej strony jeśli są osoby zadowolone z bidetu i mogące polecić w pełni ten sprzęt, to wolałabym pozostać przy bidecie ze względów o których pisałam wyżej. Dlatego tak rozpaczliwie poszukuję zadowolonych użytkowników bidetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 21.04.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ja mam bidet, bidetty nigdy nie użytkowałam. bidetu jestem bardzo zadowolona. Bateria też spisuje się dobrze, zadnych problemów z ciśnieniem. Poza tradycyjną funkcją sprawdza się również świetnie jako umywalka dla malszków Mnie również jest wygodniej umyć maluchowi stopy po wizycie w ogrodzie własnie w bidecie, a nie w wannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 22.04.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 ja mam zamontowane juz 2 bidetty, na razie uzytkuję np. w celu opłukania zlewu czy nalania wody do wiadra (z baterii przyzlewowej cieżko się wodę do wiadra wlewa) z w/w m.in. względów uważam, że bidetta przez ten swój wąż ma więcej zastosowan niż bidet;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 22.04.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Po prostu przeraża mnie trochę że baterie bidetowe są takie lipne, że nie dają odpowiedniego ciśnienia. Z drugiej strony jeśli są osoby zadowolone z bidetu i mogące polecić w pełni ten sprzęt, to wolałabym pozostać przy bidecie ze względów o których pisałam wyżej. Dlatego tak rozpaczliwie poszukuję zadowolonych użytkowników bidetów Jestem użytkownikiem bidetu i jestem bardzo zadowolona Szczerze mówiąc przeczytałam aż dwa razy Twój post, czy aby na pewno dobrze doczytałam, bo nigdy nie zauważyłam u siebie problemu z ciśnieniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 23.04.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Andrewhoopoe rodzice mają baterię grohe i nie ma żadnych problemów z ciśnieniem.Co do wątpliwości o obijanie słuchawki podczas użytkowania o muszę, to na prawdę nie ma z tym problemów, te słuchawki do bidetty są znacznie mniejsze niż słuchawki prysznicowe. I tak jak Anulka_w używam bidetty do mycia kibelka, świetnie się sprawdza w tej czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.04.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Jakoś ni epodchodz imi mycie się nad kiblem i dlatego zdecydowaliśmy się na tradycyjny bidet. No i nogi można szybko umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 23.04.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Ja mam bidet, ale niedługo remont łazienki i będziemy musieli z niego zrezygnować, bo chcemy zmieścić kabinę prysznicową. Bidet jest fajny, choć używam go tylko do tego, do czego jest przeznaczony (czyli np nóg w nim nie myję). Świetnie sprawdza się przy małych dzieciach, którym trzeba często myć pupy - dla mnie wygoda niesamowita. No ale z braku miejsca będzie musiała być bidetta. Bidettę mają teściowie, też dobre rozwiązanie. W sumie i bidet i bidetta mają swoje plusy i minusy. Dla mnie minus bidetu (jeśli już muszę sie do czegoś przyczepić) to to, ze jest to kolejne urządzenie do utrzymania w czystości. Nawet to że się kurzy zmusza do przetarcia go przynajmniej raz na dwa dni, jak nie codziennie. Bidetta mniej wygodna, bo do umycia pupy trzeba zaangażować obie ręce - w bidecie jedną odkręcasz wodę i myjesz. A przy okazji dodam, zę zastanawiają mnie te baterie bidetowe, które mają dwa kurki.Jak takie coś wygodnie obsługiwać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 21.02.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Doczytałam się tutaj, że przy bidettcie lepiej mieć trochę większy wucecik. Jakie Wy macie? Kompletnie nie wiem, jaki kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mary-nika 31.01.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam wszystkich. Ponieważ przymierzam się do zamontowania bidetty przy toalecie mam pytanie: czy ktoś montował bidettę z oddzielnych elementów różnych firm? Chciałabym trochę zejść z kosztów , może uda się to zrobić za mniej niż cenę całego firmowego kompletu.A propos toalety to chciałam kupić f-my R...,ale doczytałam w poprzednich postach, że przy bidetcie lepszy jest sedes z większą miską, a R... ma dość małą i okrągłą. Czy to rzeczywiście jest problem przy używaniu, woda rozchlapuje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_s_z 08.02.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 A propos toalety to chciałam kupić f-my R...,ale doczytałam w poprzednich postach, że przy bidetcie lepszy jest sedes z większą miską, a R... ma dość małą i okrągłą. Czy to rzeczywiście jest problem przy używaniu, woda rozchlapuje się? Witam, również planujemy założenie bidetty, proszę o opinie jakie muszle WC (modele) sprawdzają się przy tym rozwiązaniu, ewentualnie z jakimi macie złe doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenamb 08.02.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Mam w dwóch łazienkach bidettę, zrobiłam po przeczytaniu opinii na forum i jestem zadowolona. W jednej z łazienek zamontowałam muszlę Roca Dama Senso, jest duża, "wygodna" i nie ma problemów z korzystaniem z bidetty.W drugiej mam muszlę Ideal Satandard (modelu nie pamiętam) fajny kształt i nic poza tym, nie za duża. Żałuję, że kupiłam.Ogólnie bidettę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mary-nika 11.02.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Na razie kupiłam Cersanit Delfi, ma wewnetrzną średnicę 33 cm, inne były krótsze. Zobaczymy, jak się będzie sprawdzać -jeszcze nie zamontowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulbulator 19.06.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam, właśnie skompletowałem bidette z 4 różnych firm :bateria H... podtynk pasująca do pozostałych, wąż G odpowiednio elastyczny i miękki (by nie rysował deski i wszystkiego innego po czym się przemieszcza, słuchawka D... w związku z przyciskiem na rączce a nie pod sama głowicą - nie trzeba sięgać, przyłącze kątowe i uchwyt firmy O... - wszystko ładnie pasuje i jest bardzo funkcjonalne. I teraz pytanie jak najwygodniej to zainstalować? po lewej po prawej od muszli? na jakiej wysokości (poza warunkiem nie ocierania węża o podłogę) itp. Chętnie zobaczę wasze realizacje i posłucham uwag dlaczego tak a nie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 19.06.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Mamy bidette. Wisi ok. 60cm nad podłogą. Zależalo mi, żeby się nie rzucała w oczy za mocno, wiec wsunęlam ją troche pod blat. Nie wiem czy ma znaczenie po ktorej stronie jest zamontowana - rura jest wystarczajaco dluga dla prawo i lewo-recznych. IMO rób jak chcesz http://sal.pl/allegro/domek/orange3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igorgumis 20.06.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 nie słyszałem o czymś takim, dotychczas korzystałem z bidetu, ale podoba mi się ten pomysł. jaka jest cena bidette? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 20.06.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Najtańsze zestawy na allegro są od 100zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_s_z 21.06.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Mamy bidette. Wisi ok. 60cm nad podłogą. Zależalo mi, żeby się nie rzucała w oczy za mocno, wiec wsunęlam ją troche pod blat. Nie wiem czy ma znaczenie po ktorej stronie jest zamontowana - rura jest wystarczajaco dluga dla prawo i lewo-recznych. IMO rób jak chcesz http://sal.pl/allegro/domek/orange3.jpg Jaki masz model muszli wc. Szukam odpowiedniej muszli do bidetty, ale mam wrażenie że wszystkie są małe p.s. ładna łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 21.06.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Dziękuję . Muszla to Roca Gap. Wg mnie jest dość długa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edziag 24.06.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 dołączam do zwolenników bidett. Zamontowałam takową w swoim WC. Ponieważ mam tam bardzo mało miejsca obawiałam się czy będzie to praktyczne rozwiązanie. Powiem tak - spróbowałam po zamontowaniu, wrażenie mnie nie powaliło, trochę gimnastykowania się ze słuchawką żeby nie pochlapać podłogi ale zmieniłam zdanie i pokochałam ją podczas tych nieszczęsnych kilku dni w miesiącu na które każda z nas jest skazana. Nieporównywalny komfort, świezość i wygoda, od tej pory nie wyobrażam sobie jak ja mogłam funkcjonować bez bidetty . Polecam takie rozwiązanie, lepsza słuchawka z funkcją stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts