Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gość Kacperek

Recommended Posts

u mnie bidetta nie z braku miejsca bo było ale zrobiłam tam dodatkowy prysznic, uważam, a) że jest bardziej higieniczna ot co. Bidet po kazdym użyciu trzebaby myć - szkoda czasu, b)wyszło taniej :) c) szybko i łatwo skorzystac w kazdym momencie i jeszcze można się posłużyć ustrojstwem do umycia kibelka ;) jak dla mnie same plusy przeważyła głównie higiena (tylko niech się nie zrobi bitwa jak w temacie jedna uwmywalka w łazience czy dwie ;) )

a i po co spuszczać wodę z węża w tersie skoro mocowanie rączki jest w górę?

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, MadzialenkaT a czy u Twoich rodziców ciśnienie wody w bidecie jest ok.? Może pamiętasz jaką mają baterię?

Przemawiają do mnie argumenty za bidettą, ale obawiam się tego majstrowania słuchawką na kibelku ( wątpliwości typu czy w wc jest wystarczająco dużo miejsca żeby operować wewnątrz muszli słuchawką, czy nie będę nią ocierać o wewnętrzną krawędź muszli). Poza tym myślę że niektórzy znajomi patrzyliby na nas trochę dziwnie widząc prysznic obok kibelka :) Przyznaję że wśród moich znajomych nie jest rozpowszechniony ten sposób mycia.

No ale nie o znajomych przecież tu chodzi przede wszystkim tylko o własną wygodę. Zainstalowałabym bidet, bo mam już plan rozmieszczenia sprzętów, powiem więcej specjalnie ze względu na bidet łazienka jest nieco inaczej ustawiona niż początkowo zakładałam, jest postawiona dodatkowa ścianka w łazience , ale skoro bidet ma nie spełniac funkcji dla jakiej chcę go zainstalować to po co to robić. Obawiam się że kasa na bidet+stelaż+ baterię pójdzie, miejsce zostanie zabrane a ja będę nie zadowolona i będę pluła sobie w brodę że nie zrobiłam bidetty.

Po prostu przeraża mnie trochę że baterie bidetowe są takie lipne, że nie dają odpowiedniego ciśnienia.

Z drugiej strony jeśli są osoby zadowolone z bidetu i mogące polecić w pełni ten sprzęt, to wolałabym pozostać przy bidecie ze względów o których pisałam wyżej. Dlatego tak rozpaczliwie poszukuję zadowolonych użytkowników bidetów :)

Ja mam bidet, bidetty nigdy nie użytkowałam. bidetu jestem bardzo zadowolona. Bateria też spisuje się dobrze, zadnych problemów z ciśnieniem. Poza tradycyjną funkcją sprawdza się również świetnie jako umywalka dla malszków ;) Mnie również jest wygodniej umyć maluchowi stopy po wizycie w ogrodzie własnie w bidecie, a nie w wannie.

Po prostu przeraża mnie trochę że baterie bidetowe są takie lipne, że nie dają odpowiedniego ciśnienia.

Z drugiej strony jeśli są osoby zadowolone z bidetu i mogące polecić w pełni ten sprzęt, to wolałabym pozostać przy bidecie ze względów o których pisałam wyżej. Dlatego tak rozpaczliwie poszukuję zadowolonych użytkowników bidetów :)

Jestem użytkownikiem bidetu i jestem bardzo zadowolona :) Szczerze mówiąc przeczytałam aż dwa razy Twój post, czy aby na pewno dobrze doczytałam, bo nigdy nie zauważyłam u siebie problemu z ciśnieniem!

Andrewhoopoe rodzice mają baterię grohe i nie ma żadnych problemów z ciśnieniem.

Co do wątpliwości o obijanie słuchawki podczas użytkowania o muszę, to na prawdę nie ma z tym problemów, te słuchawki do bidetty są znacznie mniejsze niż słuchawki prysznicowe.

I tak jak Anulka_w używam bidetty do mycia kibelka, świetnie się sprawdza w tej czynności.

Ja mam bidet, ale niedługo remont łazienki i będziemy musieli z niego zrezygnować, bo chcemy zmieścić kabinę prysznicową. Bidet jest fajny, choć używam go tylko do tego, do czego jest przeznaczony (czyli np nóg w nim nie myję). Świetnie sprawdza się przy małych dzieciach, którym trzeba często myć pupy - dla mnie wygoda niesamowita. No ale z braku miejsca będzie musiała być bidetta. Bidettę mają teściowie, też dobre rozwiązanie. W sumie i bidet i bidetta mają swoje plusy i minusy. Dla mnie minus bidetu (jeśli już muszę sie do czegoś przyczepić) to to, ze jest to kolejne urządzenie do utrzymania w czystości. Nawet to że się kurzy zmusza do przetarcia go przynajmniej raz na dwa dni, jak nie codziennie. Bidetta mniej wygodna, bo do umycia pupy trzeba zaangażować obie ręce - w bidecie jedną odkręcasz wodę i myjesz. A przy okazji dodam, zę zastanawiają mnie te baterie bidetowe, które mają dwa kurki.Jak takie coś wygodnie obsługiwać???

• 9 months później...
  • 11 months później...

Witam wszystkich. Ponieważ przymierzam się do zamontowania bidetty przy toalecie mam pytanie: czy ktoś montował bidettę z oddzielnych elementów różnych firm? Chciałabym trochę zejść z kosztów , może uda się to zrobić za mniej niż cenę całego firmowego kompletu.

A propos toalety to chciałam kupić f-my R...,ale doczytałam w poprzednich postach, że przy bidetcie lepszy jest sedes z większą miską, a R... ma dość małą i okrągłą. Czy to rzeczywiście jest problem przy używaniu, woda rozchlapuje się?

A propos toalety to chciałam kupić f-my R...,ale doczytałam w poprzednich postach, że przy bidetcie lepszy jest sedes z większą miską, a R... ma dość małą i okrągłą. Czy to rzeczywiście jest problem przy używaniu, woda rozchlapuje się?

Witam,

również planujemy założenie bidetty,

proszę o opinie jakie muszle WC (modele) sprawdzają się przy tym rozwiązaniu, ewentualnie z jakimi macie złe doświadczenia.

Mam w dwóch łazienkach bidettę, zrobiłam po przeczytaniu opinii na forum i jestem zadowolona.

W jednej z łazienek zamontowałam muszlę Roca Dama Senso, jest duża, "wygodna" i nie ma problemów z korzystaniem z bidetty.

W drugiej mam muszlę Ideal Satandard (modelu nie pamiętam) fajny kształt i nic poza tym, nie za duża. Żałuję, że kupiłam.

Ogólnie bidettę polecam.

• 4 months później...

Witam,

właśnie skompletowałem bidette z 4 różnych firm ;) :bateria H... podtynk pasująca do pozostałych, wąż G odpowiednio elastyczny i miękki (by nie rysował deski i wszystkiego innego po czym się przemieszcza, słuchawka D... w związku z przyciskiem na rączce a nie pod sama głowicą - nie trzeba sięgać, przyłącze kątowe i uchwyt firmy O... - wszystko ładnie pasuje i jest bardzo funkcjonalne.

I teraz pytanie jak najwygodniej to zainstalować? po lewej po prawej od muszli? na jakiej wysokości (poza warunkiem nie ocierania węża o podłogę) itp. Chętnie zobaczę wasze realizacje i posłucham uwag dlaczego tak a nie inaczej ;)

Mamy bidette. Wisi ok. 60cm nad podłogą.

Zależalo mi, żeby się nie rzucała w oczy za mocno, wiec wsunęlam ją troche pod blat. Nie wiem czy ma znaczenie po ktorej stronie jest zamontowana - rura jest wystarczajaco dluga dla prawo i lewo-recznych.

IMO rób jak chcesz :)

http://sal.pl/allegro/domek/orange3.jpg

Mamy bidette. Wisi ok. 60cm nad podłogą.

Zależalo mi, żeby się nie rzucała w oczy za mocno, wiec wsunęlam ją troche pod blat. Nie wiem czy ma znaczenie po ktorej stronie jest zamontowana - rura jest wystarczajaco dluga dla prawo i lewo-recznych.

IMO rób jak chcesz :)

http://sal.pl/allegro/domek/orange3.jpg

Jaki masz model muszli wc. Szukam odpowiedniej muszli do bidetty, ale mam wrażenie że wszystkie są małe

p.s. ładna łazienka :)

dołączam do zwolenników bidett. Zamontowałam takową w swoim WC. Ponieważ mam tam bardzo mało miejsca obawiałam się czy będzie to praktyczne rozwiązanie. Powiem tak - spróbowałam po zamontowaniu, wrażenie mnie nie powaliło, trochę gimnastykowania się ze słuchawką żeby nie pochlapać podłogi ale zmieniłam zdanie i pokochałam ją podczas tych nieszczęsnych kilku dni w miesiącu na które każda z nas jest skazana. Nieporównywalny komfort, świezość i wygoda, od tej pory nie wyobrażam sobie jak ja mogłam funkcjonować bez bidetty ;). Polecam takie rozwiązanie, lepsza słuchawka z funkcją stop.