Szaruś 13.09.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Znalazłem samą rączkę Bidetty bardzo tanio. Czy sama rączka na coś się przyda, czy trzeba kupić całą baterię? Podobny w baterii, rączka jest pod ciśnieniem, jak się jakiś "dyngs" przekręci przy baterii. Czyli to są takie specjalne baterie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gutek Fredek 29.10.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 A co sądzicie o tym: bateria umywalkowa z wyciąganą wylewką, zamontowana w bidecie? Takie baterie są w Praktikerze, nieduże , zgrabne, kosztują około 350-360 pln. To trochę miej niz rasowa bidetta Oras. Można by wtedy bidet zainstalować w dowolnym miejscu- niekoniecznie obok umywalki. Moim laickim zdaniem doskonale zastępuje to proponowane juz na Forum rozwiązanie w postaci zwykłej baterii prysznicowej lub mieszacza podtynkowego, do którego podłancza się wężyk ze słuchawką.A może ktoś gdzieś widział typowe baterię bidetowe z wyciąganą wylewką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieńka 02.09.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Proszę o opinię wyłącznie użytkowników tych urządzeń lub urządzenia. Myślę o zamontowaniu bidetty, jednak nie w sposób tradycyjny (czyt.przy umywalce, co słyszałam że jednak nie jest rewelacyjne w 100%), ale na prostopadłym do wc murku, na którym byłaby słuchawka od bidetty oraz mieszalnik wody, czyli koniec z sięganiem do umywalki w celu uruchomienia tegoż urządzenia - nie ukrywam że pomysł ewidentnie zaczerpnięty od anna99 za co kieruję w Jej stronę niskie ukłony Czy jednak mimo tego udogodnienia lepiej wybrać bidet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 02.09.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Mam jedno i drugie . Do używania zgodnie z przeznaczeniem bidet jest zdecydowanie wygodniejszy . Bidetta jest natomiast niezastąpiona np. przy nalewaniu wody do wiaderka czy miski . Ale jak nie ma zbyt wiele miejsca bidetta spełni również funkcję podstawową zwłaszcza że chcesz ją zrobić bez angażowania baterii umywalkowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieńka 02.09.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Maxtorko, ale napisz mi dokładnie w czym sprawia trudność korzystanie z bidetty? W czym jest to uciążliwe, niewygodne??? Bardzo mi zależy na wypowiedzi zwłaszcza takich osób jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.09.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 kasienka bo w bidecie masz jedna reke zawsze zajeta na trzymanie wylewki prysznicowej i albo mokra reka siegasz po recznik chlapiac wszystko dookola, albo musisz zakrecic i odlozyc prysznic Uwazam ze bidetta jest dobra jak sie nie ma miejsca na bidet, ale ma swoje wady jak kazde rozwiazanie zastepcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.09.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 szczegóły proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.09.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 szczegóły proszę Rezi, ale czego szczegoly ? techniczne budowy czy techniczne obslugi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 02.09.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 kasienka bo w bidecie masz jedna reke zawsze zajeta na trzymanie wylewki prysznicowej i albo mokra reka siegasz po recznik chlapiac wszystko dookola, albo musisz zakrecic i odlozyc prysznic Uwazam ze bidetta jest dobra jak sie nie ma miejsca na bidet, ale ma swoje wady jak kazde rozwiazanie zastepcze... Mohag to bardzo obrazowo opisała ale z tym chlapaniem aż tak źle nie jest . U mnie rączka bidetty zaczyna działać dopiero jak nacisnę taki przycisk na niej i działa tak długo jak go trzymam ( nie ma blokady co jest zaletą ale i wadą , bo ten przycisk trzeba cały czas naciskać ) . A w kwestii techniki użytkowania zgodnie z pierwotnym przeznaczeniem bidet jest po prostu wygodniejszy ( spróbuj sobie wyobrazić mycie w bidecie i w muszli za przeproszeniem klozetowej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieńka 04.09.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Maxtorko, Twoje argumenty mnie przekonują, ale wciąż rozmyślam, bo w przypadku bidetu będę miała w łazience chyba ścisk -a może ktoś mi powie ile miejsca powinno być dla wc i bidetu? Mam 130cm i z jednej strony ściana, z drugiej wanna -czy to aby nie za mało? Ile Wy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 04.09.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Obawiam się że 130 to może być ciut mało do wygodnego użytkowania . Najlepiej wytnij sobie z papieru zarys obydwu urządzeń i przyłóż do podłogi . Da Ci to jako-takie wyobrażenie . Przeciętnie takie urządzenia mają 35-40cm szerokości . U mnie mają dokładnie po 35cm a odległość między nimi wynosi 40cm i jest wystarczająca . Gdyby wynosił 30cm prawdopodobnie też nie byłoby źle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 04.09.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Ja mam nie wiele więcej miejsca (140 cm), ale zmieszczę. bidet musi mieć dookoła trochę więcej, u mnie 25 cm, od ściany do wc jest 20 cm. Mój plus, że po stronie bidetu za miast ściany mam zaokrągloną kabinę prysznicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 18.09.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Przepraszam że się wtrącam ale nie trzeba być użytkownikiem, choć jestem okazjonalnym, aby wypowiedzieć się rozsądnie. Jeżeli chodzi o wymiary to spoko bidety mają od 35 do 36 cm szerokości (wyjątkowo duże do 42) miski od 35 do 40 czyli zostaje ci 50 cm luzu do podzielenia na 3, powinno starczyć miejsca na oba rozwiązania (aczkolwiek w tym przybadku ważna jest fizjologia tzn gabaryt). Jeżeli chodzi o wygodę to musisz z cieplutkiej wysiedzianej deski przeniść się na zaimną deskę sąsiedniego urządzenia a jezeli nie masz deski na bidecie to wykonać szpagat nad bidetem . Średnio wygodne. Proponuję ci inne roswiązanie: "deska bidetowa" najtańsz kosztuje ok 800 PLN anajlepsze do 3.500 sprobuj policzyc ile cie bedzie kosztowal bidet - mysle ze z robocizną z 1500 może sie warto zastanowic?? W najlepszych deskach maż jeszcze suszenie ciepłym powietrzem i podgrzewanie deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 18.09.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Bidetta się zupełnie nie sprawdza przy piecu dwufunkcyjnym bez zasobnika. To taka uwaga na marginesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 18.09.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Bidetta się zupełnie nie sprawdza przy piecu dwufunkcyjnym bez zasobnika. To taka uwaga na marginesie. W moim domu sprawdza sie przy piecu Aqua Plus Vaillanta (2-funkcyjny z zasobnikiem warstwowym 20 l). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.09.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Mam zamontowaną bidettę i teraz widzę, że powinnam mieć większą muszlę klozetową, szczególnie w kierunku do przodu, żeby zmieścić się z rączką prysznica. Mam malutki kibelek, taki raczej krótki i okrągły i trochę problem i przez to chlapie woda. Lepszy by był dluższy i ogólnie większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 26.09.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 bo jak jest 2 w jednym to zawsze coś nie działa dobrze, bidetta to jest rozwiazanie "prawą ręką za lewym uchem" albo bidet albo deska bidetowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 26.09.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 W bidecie można np. nogi sobie umyć. W muszli za przeproszeniem klozetowej nie wyobrażam sobie tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 26.09.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 sugeruję broszik albo wannę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 26.09.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 ale muszę przyznać że bidetta doskonale nadaje się do mycia kibelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts