akukuuu 16.11.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Zdecydowanie tak. To jedna z najlepszych decyzji:) Ja mam taką -Tres - Bateria podtynkowa do bidetu lub WC nr kat. 1.34.123 jeżeli rozważasz ten sam model to może uda Ci się dostać tą starszą wersję, ona podobno miała ten przycisk. Zmienili niby na lepsze, bo teraz słuchawka jest chromowana, ale funkcjonalnie jak dla mnie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 16.11.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 ja mam w mieszkaniu od 5 lat bidette orasbardzo dobrze sie uzytkuje, nie chlapie, woda nie spływa po wężu(ma przycisk do uruchamianiaprzy słuchawce)w domu planuję 2 takie zamontowaćjedyny minus dla mnie-mały wybór dostępnych modeli kranów współpracujących z bidettąjestem skazana na oras, montowaną do zlewu(a miała być nablatowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 16.11.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 http://lazienki.abc24.pl/?kat=14134&pro=544508 Faktycznie brzmi ciekawie. Też zastanawiamy się nad tym rozwiązaniem i chyba jednak będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 16.11.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 malkul, to własnie to o czym mówię widzę tam przycisk, ciekawe czy to jest własnie ta funkcja stop. Monjan, a podtynkowej sciennej nie chcesz? Wtedy nie bylabys skazana na montaz do zlewu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 16.11.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 nie chcę-ze względów ekonomicznych hydraulika jest zrobiona, nie ma miejsca na podtynkową, poza tym to podójny koszt-bateria nablatowa plus bidetta zresztą WC jest tak mały, że spokojnie da radę dosięgnąć do zlewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nalepiok 16.11.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 http://lazienki.abc24.pl/?kat=14134&pro=544508 Faktycznie brzmi ciekawie. Też zastanawiamy się nad tym rozwiązaniem i chyba jednak będzie ok. znajomy ma i chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akukuuu 16.11.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 no właśnie to jest dokładnie ta, którą ja mam i ona niestety nie ma tego przycisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.11.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 ''Także popieram. Bidety instaluje się trochę na zasadzie "musi być" i już. '' nie no taki tekst mógł tylko faceta napisać. Cóż bidet został wymyślony o to by ułatwić dbanie tak samo jak wanna, zlew. Nasze babcie kąpały się w baliach , nosząc wodę ze studni, co nie znaczy, ze my również mamy tak postępować.Ja planuje w jednej z łazienek i wc i bidet dla mnie głownie i pisuar dla chłopaków bo mam ich 3 w domu. Dla ich wygody też coś musi być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 16.11.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Ja mam zamontowaną bidetkę i proszę oto zdjęcia - ja mam wersję z przyłączeniem do baterii umywalkowej jak widać: http://i51.tinypic.com/2edxjpg.jpg http://i51.tinypic.com/2lmoq6r.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 17.11.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Krystyna, dzięki za zdjęcie, w końcu widzę jak to 'na zywo' wygląda;) czy to tres? czy ma funkcję stop? jesteś zadowolona i z czystym sumieniem polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akukuuu 17.11.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 basbur to zdjęcia moich wcześniejszej oras i obecnej tres. Może decyzja będzie łatwiejsza:)orashttp://img98.imageshack.us/img98/9836/bidetka.jpg Uploaded with ImageShack.us treshttp://img526.imageshack.us/img526/1244/img1031y.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 17.11.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 dzięki;) masz może większe zbliżenia na główki? która z nich według Ciebie jest fajniejsza, wygodniejsza w uzyciu? piękna lazienka swoją drogą, czy ta miska to meridian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akukuuu 17.11.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 mam tylko takie zdjęcie tej oras natomiast zbliżenie tresa mogę Ci zrobić jak będę na budowie http://img143.imageshack.us/img143/1589/newimagey.jpg Uploaded with ImageShack.us ja wolę tresa, bo jest taka wąziutka, łatwiej się korzysta. Tylko strasznie denerwujące jest to czekanie po,aż woda wyleci z węża. Z orasem nie było tego problemu, bo uruchamiasz ją, a potem tym przyciskiem, który jest na słuchawce puszczasz lub zatrzymujesz strumień wody. Bardzo mi miło, że łazienka się podoba. Miska na drugim zdjęciu to koło ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 17.11.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Witam! Moja bateria ze zdjęcia to Hansgrohe Talis E2 bidette - jestem bardzo zadowolona - po pierwsze mam bardzo twardą wodę a zarówno bateria jak i bidetka maja gumowe "sitka" - rewelacja - po drugie sama bateria do umywalki piękna;) a po trzecie malutka główka bidetki ma funkcje stop i jest ...malutka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 18.11.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 wielkie dzieki dziewczyny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 15.01.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 witam was, bardzo ciekawy wątek a jak długo już się ciągnie powiedzcie mi czy ktoś z was zastanawiał się nad opcją deski sedesowej z funkcją bidetu np marki geberit? http://www.geberit.com.pl/geberit/inet/pl/wcmspl.nsf/pages/prod-aqua-line-4000-1 ciekawy jestem czy warto wejść w to czy lepiej jednak w słuchaweczkę na ścianie. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijanka9 19.04.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Fajny wynalazek. Zastanawiam się tylko czy u mnie już na niego nie za późno. Mam już hydraulikę, tynki i posadzki a od umywalki do sedesu jest spory kawałek. Macie pomysł jakie rozwiązanie będzie u mnie najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 20.04.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Kijanka, a ile ma ten spory kawałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 20.04.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Czy bidety naprawdę są takie beznadziejne? Nie ma zadowolonych użytkowników tego sprzętu czy też tytuł tego wątku powoduje że nic nie piszą? Ja w swojej łazience mam zaprojektowany bidet , mam na niego miejsce i przyznam że ten wątek trochę "namieszał mi " w głowie. Wydaje mi się że skoro bidet jest urządzeniem typowo przystosowanym do mycia dolnych części ciała , że tak powiem , to powinien lepiej spełniać swoje zadanie niż bidetta która wydaje się być rozwiązaniem kompromisowym między brakiem miejsca a potrzebą. Naprawdę to ciśnienie wody w bidecie jest takie kiepskie? Czy zależy ono od rodzaju czy też producenta baterii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 20.04.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Andrewhoopoe zrób tak jak Ci się bardziej podoba, jeśli tylko masz miejsce na bidet wybierz bidet. Najlepiej jest mieć możliwość wypróbowania obu rozwiązań. Ja mam w WC bidettę, zdecydowałam się na nią bo nie mam miejsca na bidet i jestem bardzo zadowolona. Używam też bidetu w mieszkaniu rodziców więc mam porównanie. Oba urządzenia się sprawdzają. Moim zdaniem bidetta jest łatwiejsza w użyciu bo słuchawka jak w prysznicu myje to co aktualnie chcesz umyć,*że tak się wyrażę. Co do samej bidetty to ja mam połączoną bidettę z baterią podtynkową - co prawda użytkuję dopiero 2 miesiące, ale jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts