kroyena 15.10.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Agnieszka wklej to do życzeń z okazji Dnia Nauczyciela w Świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.10.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Agnieszka wklej to do życzeń z okazji Dnia Nauczyciela w Świętach. ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2004 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 O !jaki fajny temat.Dopiero teraz tu trafiłam. mam straszne braki w tej dziedzinie i bardzo mi przykro,bo filmy uwielbiam.Ale co ja poradzę, że kino u nas w mieście kiepskie (do tego jak filmy tak na 3+ to już całkiem do kitu).W tv nie powiem,sporo moich ulubionych,ale tak późno,że prędzej zasnę,jak z Juleczką zasypiam. A co lubię?Cieszę się,że parę osób ma podobne gusty (bo mój mąż to zupełnie coś innego by oglądał) - Al Pacino,Nicholson,de Niro,Hugh Grant (ten ostani dla pocieszenia oka ).Filmy uwielbiam różne i różniaste - "Dzikość serca" - muzyczka i atmosferka,"Pulp Fiction", wszystko Bertolucciego,zwłaszcza "Pod osłoną nieba"... "Lot nad kukułczym gniazdem" - za każdym razem coś nowego... "Łowca jeleni" i genialny "Czas apokalipsy",ciepła "Amelia",dla muzyki i aktorów - "Misja",dla zabawy "Shrek" albo jeszcze lepiej stare polskie komedie,zwłaszcza Franek Dolas, Kargule i Pawlaki. Najbardziej mną poruszyła Bjork w "Tańcząc w ciemnościach" Larsa von Triera.Nie mogłam sie pozbierać.Na dodatek następnego dnia to samo,ale po francusku na chanel 5 i potem kilka nocy nie zasnęłam.Wiedziałam,że nie mogę tego oglądać,a jednak nie mogłam odejść od ekranu.Potem,po filmie był dokument o Bjork.ten jej głos...drrr Po takiej dawce tylko lekkie romantyczne,fajne historyjki - z Hugh Grantem czy Meg Ryan. albo też lekkie,ale mądre - Czekoladki,Amelia. najczęściej jednak oglądam razem z dziećmi - moja 3 latka zna od wczoraj na pamięć wszystkie dialogi z Toy Story. Aż sobie przejrzę może wreszcie program,bo od miesiecy wyrzucam nie czytany,a może jest coś dla mnie o normalnej porze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2004 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 To ja też coś od siebie dorzucę! W tej chwili wszystkich ulubionych filmów sobie nie przypomnę, ale przecież mogę na raty, prawda? Zaczynam: (nie będzie chronologicznie, tylko tak jak mi się akurat przypomni) FORREST GUMP WSZYSTKIE ZWIERZĄTKA DUŻE I MAŁE PROSTA HISTORIA (cudny, muzyka też) MIĘDZY SŁOWAMI (córeczka TEGO Coppoli) JEŹDZIEC BEZ GŁOWY (Deep) EDWARD NOŻYCORĘKI (Deep) NIEBIAŃSKA PLAŻA ROB ROY KOYAANISQATSI (rewelacyjna muzyka Glassa), pozostałe 2 części trochę rozczarowują. MISJA (piękna muzyka Morricone) DWÓCH GNIEWNYCH LUDZI BRAVEHEART AMELIA TAŃCZĄCY Z WILKAMI RZEKA ŻYCIA (Redford) WICHRY NAMIĘTNOŚCI (Pitt) CZEKOLADA RZYMSKA OPOWIEŚĆ (Bertolluci) 1900, MAN OF LEGEND - o ile dobrze pamiętam (rewelacyjny Tim Roth) Właściwie wszystkie ekranizacje powieści Johna Grishama. Uffff! Na razie wystarczy! Jak mi się znowu trochę przypomni to dorzucę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 20.10.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Kupiłam jakąś gazetkę bo były - KRONIKI PORTOWE. (więcej http://www.spi.pl/kroniki ) To cudo mogę oglądać prawie bez przerwy (Bo w przewrach oglądała bym takie inne "hity prawie bez przerwy"). Polecamhttp://film.onet.pl/_i/film/k/kroniki_portowe/p/tp1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 22.10.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 ... Najbardziej mną poruszyła Bjork w "Tańcząc w ciemnościach" Larsa von Triera.Nie mogłam sie pozbierać.... Mam ten film a nie mogę go obejrzeć- nie mam DVD . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 22.10.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Czy wychwalałam naszą rodzimą produkcję " Symetria "? Gula mi urosła na 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 WakmenA na kompie nie da rady?Też nie mam DVD, czsem obejrzę coś na komputerze, ale czsu raczej brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 22.10.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Wakmen A na kompie nie da rady? Też nie mam DVD, czsem obejrzę coś na komputerze, ale czsu raczej brak DVD nie budiet doma Not, yet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 22.10.2004 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Moje ulubione obnażą mój wiek Chrystusowy, ale trudno.1) Homo Faber (ach ten Sam Shepard w szelkach i z papierosem, choć nie lubię palaczy)2) Walka o ogień3) Cudaczek (Tieburaszka - to tak się pisze?).Bogu dziękowac mieszkam na Muranowie więc mam blisko do tegoż kina gdzie Gutek Film pokazuje to co sprowadza (lub miałam blisko - wszak od 1,5 roku mam Krzycha). I z jego filmów cudownie wspominam Suzou (nie wiem , czy to tak się pisze, ale to to o Chinach gdzie m.in. piją żubrówkę) , Uniesie nas wiatr i Jesienną opowieść. Ale żeby nie wychodziło, ze jestem snobką co ogląda tylko tzw. ambitne kino to byłam 3 razy na Dzienniku Bridget Jones, a chyba miesiąc temu był około południa zabójczy film z lat 60 - tych z Lolobrigidą i jakimś Hollywódzkim przystojniaczkiem, nie papiętam którym, o tym ile moga Trzydziestolatkowie (z ciutem) chyba "Ostatni wrzesień" czy coś takiego. I baardzo mi się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 15.11.2004 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 A ja po ostatnim dlugim weekendzie i ogladaniu z wypozyczalni (bo do kina to ciezko sie bylo dopchac), polecam filmy, ktore sa niejednoznaczne i trudno domyslic sie jak sie skoncza: "Przekret doskonaly" "Formula" z Samuelem L. Jacksonem w troche nietypowej roli i ogladany juz wczesniej, ale caly czas swietny "Osaczeni" ("Entrapment") z Seanem Connery i Catherine Zeta- Jones. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.11.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 mbz - jak Ci się podobała "Formuła"? To jeden z moich ulubionych filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 16.11.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Dorzucam "Grę "z M. Douglasem . Przednia rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 16.11.2004 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Maluszku - Formula - rewelacja nie dosc, ze fabula niezla, to przy tym niezle sie mozna bylo usmiac Najbardziej mi sie podobal Robert Carlyle - ten aktor jest naprawde swietny Ziaba - Gra tez jest super i w podobnych klimatach a z takich przekretowo- zlodziejskich dorzucam jeszcze fantastyczny "Skok zycia" z rewelacyjnymi rolami Gerarda Depardieu i Harvey'a Keitela oraz "Wloska robota" - naprawde super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.11.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 A komu podobał się taki pokręcony filmik "Dwanaście Małp" Bruce Willis i Brad Pitt jako klejnociki tego filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 16.11.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Dla wielbicieli statycznej kamery : " Ocean strachu " ( Open water)Przereklamowany, ale warto zasadzić się na niego w przyszłości w wypożyczalni.Ot tak, co by samemu sobie odpowiedzieć na pytanie " co by było, jak by było " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.11.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 mbz - Robert w tym filmie jest super A widziałaś go w "Full Monty" (polski tytuł to chyba: "Goło i wesoło" czy coś takiego)? Funia - ja bardzo lubię "Dwanaście małp" i w ogólę lubię takie pokręcone filmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 17.11.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Maluszku, nie uwierzysz, ale u nas w Gorzówku w trakcie "Dwunastu Małp" ludziska z kina wychodzili!!!!!! A ja siedziałam z wypiekami na twarzy Tak mi sie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 17.11.2004 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Maluszku - widzialam, oczywiscie, ze widzialam On w kazdym filmie jest swietny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.11.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Ja od czasu do czasu ( średnio raz na rok ) sięgam po " Dawno temu w Ameryce " , " Łowcę jeleni " , " Na fali " , " Siedem ". Ostatnio dobrze mnie nastrajają " Ukryte pragnienia " z Liv Tyler i " Smażone , zielone pomidory " . Mamy duże zaległości filmowe ale jak się przeprowadzimy ( co nastąpi w najbliższych dniach ) obiecaliśmy sobie " ucztę kinomana " - projektor , ekran i weekend z X-Muzą . Pozdrowienia - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts