Maluszek 18.11.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Funia - dzisiaj chyba po 20:00 w TV4 ma być "Dwanaście małp" Ja obejrzałam wczoraj późną nocką bo nie zauważyłam wcześniej, że dzisiaj będą to powtarzać o ludzkiej porze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.11.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Dla wielbicieli statycznej kamery : " Ocean strachu " ( Open water) Przereklamowany, ale warto zasadzić się na niego w przyszłości w wypożyczalni. Ot tak, co by samemu sobie odpowiedzieć na pytanie " co by było, jak by było " Ten film obejrzałem w 10 minut. Nuda i ... muślałem że to dokument dla początkujęcych nurków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 19.11.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 A co powiecie o filmie "DOGMA" Kevina Smith'sa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechanics 19.11.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Moje ulubione, to:- Pult Fiction,- Magnolia,A ostatnio rozbroił mnie film Stuhra "Pogoda na jutro", na sam jego widok w mnisim przenraniu usmiech pojawia sie na twarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.11.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Aga - "Dogma" jest niezła Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 19.11.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Aga - "Dogma" jest niezła Polecam wczoraj ogladnelam - do dzis nie moge sie otrzasnac z wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.11.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Aga - ja już wcześniej pisałam, że uwielbiam takie pokręcone filmy A co powiecie na "Fight Club" z Bradem Pittem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 19.11.2004 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Wysłany : Czw Lis 18, 2004 9:22 am Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- Funia - dzisiaj chyba po 20:00 w TV4 ma być "Dwanaście małp" Ja obejrzałam wczoraj późną nocką bo nie zauważyłam wcześniej, że dzisiaj będą to powtarzać o ludzkiej porze. Maluszku - ja zrobiłam dokładnie tak samo - a rano w pracy - oczy na zapałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.11.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Wysłany : Czw Lis 18, 2004 9:22 am Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- Funia - dzisiaj chyba po 20:00 w TV4 ma być "Dwanaście małp" Ja obejrzałam wczoraj późną nocką bo nie zauważyłam wcześniej, że dzisiaj będą to powtarzać o ludzkiej porze. Maluszku - ja zrobiłam dokładnie tak samo - a rano w pracy - oczy na zapałki Funia - w czwartek też obejrzałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.11.2004 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Kto jeszcze nie ogladal, to naprawde goraco polecam "Trzeci cud", dzis w TV. Obejrzyjcie, naprawde piekny i wzruszajacy film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 23.11.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Wczoraj w TV był stary ale dobry film - NEGOCJATOR. Kolejny raz go obejrzałem i się uśmiałem do łez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 23.11.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Ostatnio byliśmy z żona w kinie na "Weselu", jak dla mnie bardzo fajny film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 24.11.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Mi podobają się różne: w czasach studenckich zdarzało się że byłem 3 razy dziennie na seansach. Ale raczej żarłok ze mnie a nie smakosz Dużo filmów podanych powyżej mi też się podobało. Dorzucę kilka, bardzo różnych: "Kucharz, złodziej, jego żona i jej kochanek" i "Wyliczanka" - bardzo specyficzne filmy - ale ten reżyser zawsze tak ma. Niesamowita atmosfera. Ale nie każdy to lubi. "Czekolada" - jeśli dziewczyny wypowiadające się powyżej nie oglądały - obejrzyjcie w jakiś spokojny, zimowy wieczór - fantastyczna, spokojna historia, z małym, francuskim miasteczkiem w tle ... "Moulin Rouge" - jeden z nielicznych musicali który mi się podoba - bardzo. Ale jak pożyczyłem znajomemu to prawie że zerwał ze mną wszystkie kontakty (zaprosił znajomych na odpalenie DVD świeżo zakupionego - a to nie jest film na coś takiego - zwłaszcza, gdy są dzieci przed telewizorem ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 24.11.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 . Ale raczej żarłok ze mnie a nie smakosz Dużo filmów podanych powyżej mi też się podobało. Dorzucę kilka, bardzo różnych: "Kucharz, złodziej, jego żona i jej kochanek" i "Wyliczanka" - bardzo specyficzne filmy - ale ten reżyser zawsze tak ma. Niesamowita atmosfera. Ale nie każdy to lubi. "Czekolada" - jeśli dziewczyny wypowiadające się powyżej nie oglądały - obejrzyjcie w jakiś spokojny, zimowy wieczór - fantastyczna, spokojna historia, z małym, francuskim miasteczkiem w tle ... ";) ) -bogus- jeżeli lubisz filmy Greenaway^a toTy jesteś nie smakosz ale koneser . To są niesamowite obrazy , bogate plastycznie , z piękną , niepokojącą muzyką Michaela Nymana . Generalnie lubię takie trochę pokręcone filmy i " Kucharz , złodziej ... " bardzo mi się podobał ale " wymiękłam " przy " Dzięciątku z Macon " A " Czekolada " , cóż , jest tak cieplutka , że zawsze wprowadza mnie w dobry nastrój Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 24.11.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 POd "Czekoladą" podpisuję się obiema rękami. Jeśli chodzi o "Moulin Rouge', to ..... niestey przyłączam się do twojego kolegi.Jedyny plus tego filmu - to "ciekawe covery". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 25.11.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 POd "Czekoladą" podpisuję się obiema rękami. Jeśli chodzi o "Moulin Rouge', to ..... niestey przyłączam się do twojego kolegi. Jedyny plus tego filmu - to "ciekawe covery". Ludzie są różni - każdemu podobają się różne rzeczy - i tak jest dobrze. Nie chcę Cię przekonywać - po prostu opowiem o swoich odczuciach. Odebrałem ten film bardzo pozytywnie. Taki ładunek surrealistycznego humoru rzadko spotykam. Dowcipy ciężko opowiedzieć - ale pierwsze z brzegu sceny np. narkoleptyczny Argentyńczyk, absyntowa czarodziejka stylizowana na Disney'a, wchodzenie po linie na dach by zwisając zaglądać w okna buduaru, widok miasta z wylatującymi w górę melonikami, pucołowaty księżyc śpiewający serenady itd. itp. Większość czasu miałem uśmiech na ustach, ale np. wykonanie Roxan - to dreszcze na plecach. "Like a virgin" lepszy niż Madonny a "Diamenty są najlepszym przyjacielem kobiety" - co najmniej na poziomie MM. McGregor - mimo może nie największego głosu, ale może ze względu na słowa piosenek i mój romantyzm - śpiewa wzruszająco. Kidman - no cóż jako facet nie będę o niej pisał bo się zaślinię ;) Jest w tym filmie tyle że każdy zobaczy coś innego. I dobrze. Mam to na DVD i jedyną wadą jest tragiczny poziom tłumaczenia polskich napisów (są nawet literówki). Na szczęście rozumiem co śpiewają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 17.01.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 "Upiór w operze" - byłam wczoraj i jestem pod wrażeniem: magiczny klimat! piękna muzyka, nieziemskie głosy. Ten film to uczta dla zmysłów, szczególnie dla ucha. Polecam... Fajnie jest od czasu do czasu zobaczyć coś w tym stylu ....pozdrawiamEdzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 17.01.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 1 - '' Wiosna, lato, jesień , zima, wiosna" kooperacja Korea- Niemcy. Czasem bywają takie filmy po których jeszcze parę dni nosi się w sobie muzykę obrazu. 2 - Porażający dla mózgu " SAW " Jednak przy pierwszym oniemiałam a przy drugim zaniemówiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 18.01.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Polecam film " Dróżnik ".............. Niesamowity, spokojny film.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 18.01.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 A my ostanio na zmiane ogladamy filmy Almodovara i Larsa von Triera no i nieraz Lyncha dla odmiany. Uwielbam takie zakrecone filmy, zwalszcza jesli sa autorstwa europjskich rezyserow. Goraco polecam : Krolestwo (czesc I i II) Idioci Pozrozmawiaj z nia Wszystko o mojej matce Tanczac w ciemnosciach Przelamujac fale Dogville Trainspotting - to jeszcze z czasow studenckich Mulholland Drive (jesli ktos zna prawdziewe rozwiazanie tego filmu to niech cie odezwie!!!)-bo z trego co czytalam na necie - jest duzo interpretacji zakonczenia tego filmu i tylko 1 prawdziwe a poza tym: 4 wesela i pogrzeb Dziewczyny do wziecia Vanilla Sky Przerwana lekcja muzyki Forest Gump pewnei jest jeszcze kilka dobrych filmow krtere pominelam tzn o ktorych zapomnialam... moze dopisze pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts