Krystian 20.01.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 "Upiór w operze" - byłam wczoraj i jestem pod wrażeniem: magiczny klimat! piękna muzyka, nieziemskie głosy. Ten film to uczta dla zmysłów, szczególnie dla ucha. Polecam... Fajnie jest od czasu do czasu zobaczyć coś w tym stylu .... pozdrawiam Edzia ... byłem dzisiaj no i też mi się podobało, muzyka jest fantastyczna, córka chciała iść od razu drugi raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 23.01.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Ja wczoraj byłem na "Wrzeszczących Facetach". Może skusiłem się ze względu na to, że to film fiński, a ja byłem w Finlandii. Ale muszę przyznać, że warto iść. Nie jest to typowy film, ale bardziej dokument. I można się pozytywnie naładować Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 31.01.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 A ja obejżałam sobie władcę pierścieni. Zabierałam się do tego już bardzo długoooooo. Dawkowałam po jednej części na dzień. I naprawdę dawno tak się nie wzruszyłam - płakałam jak bóbr. Dla mnie rewelacja. Ale pewnie wszyscy już dawno to widzieli Jeżeli zanalzłby się ktoś kto nie oglądał to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Krystian też mam ochotę na tę operetkę,ale muszę pojechać do jakiegoś dobrego kina,bo tutaj najważniejsz jest muzyka i nie wyobrażam sobie,by mnie miały denerwować jakieś trzaski i szmery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.02.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 W week-end byłem na 3 filmach. Spodobał mi się tylko "Upiór". Historia może troche kiczowata, psychologicznie nieprawdopodobna (jak to opera) - ale ta MUZYKA ... To go jak zwykle ratuje. Zdecydowanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 01.02.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Mimi - juz niedługo będą nam budować fajne - to nie trzeba będzie jeździć. A czy ktoś widział "Skarb Narodów"? Ja niestety chwilowo mam przymusowe leżenie, wiec z kina na razie nici - a baaardzo jestem ciekawa tego filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.02.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Mimi - juz niedługo będą nam budować fajne - to nie trzeba będzie jeździć. A czy ktoś widział "Skarb Narodów"? Ja niestety chwilowo mam przymusowe leżenie, wiec z kina na razie nici - a baaardzo jestem ciekawa tego filmu. To jeden z tych trzech które obejrzałem. Tego akurat nie polecam. Cage jako Indiana Jones nie za bardzo mi pasuje. Patriotyzm amerykański z gloryfikacją Deklaracji i traktowaniem jej jak jakiejś relikwii - też trochę śmieszny mi się wydaje. Jako kino akcji - też nieszczególne - taka np. Mision Impossible znacznie lepsza pod tym względem była. Bo w "Skarbie" właściwie nie znalazłem żadnej oryginalnej sceny która by trzymała w napięciu lub mnie zaskoczyła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 01.02.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 oj. Bogus to mnie zasmuciłeś a mi sie wydawało, ze to bedzie cos ekstra, Templariusze i w ogóle, no cóż - szkoda Ps. dla fanów Templariuszy polecam kościółek z XIII w. w Chwarszczanach k. Dębna - bene!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.02.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Funia - no Templariusze się pojawiają - ale więcej tu masonów. I czy mnie moja wiedza historyczna aby nie myli że Filip Piękny wygubił Templariuszy zanim (tak coś z 1,5 wieku różnicy) Kolumb dopłynął do Ameryki - więc skąd u diabła skarb Templariuszy w Stanach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 01.02.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 ... pewno Indiana Jones go odnalazł i zawiózł do Fort Knox... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 01.02.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 "Skarb Narodów" średnio mi się podobał. To taka dość zgrabnie opowiedziana bajeczka. Ale jak mówił _bogus_, ani akcji tam za wiele nie ma, ani Cage nie za bardzo pasuje....jednym słowem, jak ktoś ma bardzo dużo wolnego czau, to może iść. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.02.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Widziałam fragmenty "Skarbu Narodów" na kodowanym kanale. Templaruszy zdecydowanie wolę w "Panu Samochodziku" - przynajmniej histori nikt nie naciąga, a ten "amerykansky" patriotyzm śmieszy mnie lub irytuje. A Cage - tylko psuje mi wrażenia po ulubionej "Dzikości serca".Ale cóż - wszystko dla kasy No i nie mam za bardzo na co chodzić do kina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 01.02.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 mimi Jakiś czas temu polecałem "Wrzeszczących Facetów". Film jest dosyć nietypowy, ale potrafi naładować pozytywnie Pozdrawiam T.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 02.02.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Polecam film "Tajemnice Alexandry". Trochę drastyczny, ale dobry. Dający do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.02.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Jutro w TVP2 [19.30] "Dom dusz" z moją najulubieńszą ulubienicą Meryl Streep i Vanessą Redgrave. Zresztą, kogo tam nie ma: Close, Ryder, Irons, Banderas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impuls 03.02.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Kupiłem odtwarzacz DVD z funkcją DIVIX. Wszystko byloby ok, ale kiedy odtwarzam filmy w formacie DIVIX urządzenie nie czyta napisow,a konkretnie TXT. Czy można temu jakoś zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 03.02.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Pewnie tak. Ja się na tym zbytnio nie znam bo takiego odtwarzacza nie mam i DiViX-y na komputerze oglądam. Co sugeruję:1) Sprawdzić w instrukcji lub w menu czy nie ma wyboru typu napisów (wiem z programów odtwarzających że są różne formaty zapisu tekstów - nie wszystkie programy czytają wszystkie formaty).2) Czy w ogóle jest możliwość wyboru nazwy pliku z tekstem (może ustroistwo zakłada że plik z tekstem nazywa się tak samo jak plik z filmem tylko ma jakieś rozszezrenie np. .TXT)3) Czy w ogóle ustroistwo potrafi wyświetlać napisy (np. czy są jakieś parametry związane z napisami). Warto też w internecie poszukać informacji o tym konkretnym modelu (musisz podać jego nr). Możesz też w przypływie desperacji zapytać sprzedawcę - ale to już ostateczność - albo serwisanta (gorzej jeśli marka mało w Polsce popularna). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Tommco - już sam tytuł mnie zachęcił - mam nadzieję,że uda mi się obejrzeć, jak tylko dojdę do siebie i znajdę więcej czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.02.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Impuls, może spróbuj tutaj Forum Divx.PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 03.02.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 mimi Tylko nie wiem, czy będzie gdzieś tam u Ciebie grany. W Łodzi grają go w kinie niszowym...a nie żadnych multipleksach, czy innych Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts