joanka77 22.02.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Wojty juz ogladałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 tez widziałem shall we dance, zonie sie podobał mnie raczej muzyka superGabriel, Gotan Project....extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 23.02.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Wojty juz ogladałam O to fajnie!! I jak ci sie podobalo??? A jeszcze z tego typu filmow - ogladalas juz chyba klasyke tego gatunku "przelamujac fale"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 24.02.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Podobało "Przełamujac fale" również i jeszcze "Tańcząc w ciemnościach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.02.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Podobało "Przełamujac fale" również i jeszcze "Tańcząc w ciemnościach" Ooooo widze, ze mamy chyba podoble gusta!!! Hi hi - ogolnie trudno traz znalezc ludzi ktorzy lubia kino europejskie... A ogladalas cos jeszcze Larsa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 24.02.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 A pytałem onegdaj w tym wątku, czy ktoś lubi "Królestwo" von Triera. Nie wszystko stracone "Burn Hollywood, burn" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.02.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 A pytałem onegdaj w tym wątku, czy ktoś lubi "Królestwo" von Triera. Nie wszystko stracone "Burn Hollywood, burn" Kiedy, gdzie?????? jejku, jak ja to moglam przeoczyc!!!! To jedem z najlepsiejszych filmow!!! A wiesz ze Larsik mial nakrecic KrolestwoIII??? - i co? - obiecanki cacanki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.02.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Ale nikt nie wspomniał dotąd o "Królestwie" Larsa von Triera ["Riget"] - nie znacie, czy nie lubicie? Podobno kręci trzecią serię... Biedna Pani Druse... Z polskich seriali najbardziej ukochany to "Ziemia obiecana"... A przedwczoraj powtóreczka "Dyzmy" z nieodżałowanym Wilhelmim... "-To musi grać?!? -Bo co?!!" No fakt pisales... ze ja tego nie zauwazylam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.02.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 A my ostanio na zmiane ogladamy filmy Almodovara i Larsa von Triera no i nieraz Lyncha dla odmiany. Uwielbam takie zakrecone filmy, zwalszcza jesli sa autorstwa europjskich rezyserow. Goraco polecam : Krolestwo (czesc I i II) Idioci Pozrozmawiaj z nia Wszystko o mojej matce Tanczac w ciemnosciach Przelamujac fale Dogville Trainspotting - to jeszcze z czasow studenckich Mulholland Drive (jesli ktos zna prawdziewe rozwiazanie tego filmu to niech cie odezwie!!!)-bo z trego co czytalam na necie - jest duzo interpretacji zakonczenia tego filmu i tylko 1 prawdziwe a poza tym: 4 wesela i pogrzeb Dziewczyny do wziecia Vanilla Sky Przerwana lekcja muzyki Forest Gump pewnei jest jeszcze kilka dobrych filmow krtere pominelam tzn o ktorych zapomnialam... moze dopisze pozniej Ale ja tez juz kiedys pisalam o Krolestwie..:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 24.02.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 niom..."królestwo" - znajomy zabrał mnie na to do kina spory kawałek temu (jakos przekonany nie byłem bo to strasznie długi sean był ), ale z kina wyszedłem pod ogromnym wrażeniem i nie mogłem doczekać się na następnęj części. W końcu się doczekałem i również w kinie zobaczyłem. Teraz mam to w swojej kolekcji filmów jako klasykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 24.02.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 A wiesz ze Larsik mial nakrecic KrolestwoIII??? - i co? - obiecanki cacanki.... nie wypaliłoby to bo już pewni aktorzy nie żyją od jakiegoś czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.02.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 A wiesz ze Larsik mial nakrecic KrolestwoIII??? - i co? - obiecanki cacanki.... nie wypaliłoby to bo już pewni aktorzy nie żyją od jakiegoś czasu Eeee tam az takie stare to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.02.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Nie wiem jak wam, ale mi najbardziej podoba sie to krecenie wg zasad Dogmy - wtedy filmy maja niemalze charakter dokumentalnych... Po pewnym czasie czlowiek tak bardzo w to wchodzi, bo podswiadomie mu sie zdaje, ze to sie naprawde dzialo :D:D A ogladaliscie Idiotow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.02.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 niom..."królestwo" - znajomy zabrał mnie na to do kina spory kawałek temu (jakos przekonany nie byłem bo to strasznie długi sean był ), ale z kina wyszedłem pod ogromnym wrażeniem i nie mogłem doczekać się na następnęj części. W końcu się doczekałem i również w kinie zobaczyłem. Teraz mam to w swojej kolekcji filmów jako klasykę Podziwiam, - ja poszlam na latwizne i wypozyczylam sobie to na DVD, dzieki czemu moglam robic sobie male przerwy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 24.02.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 tak Lawy... ... Kirsten Rolffes [1928 - 2000] (pani Sigrid Drusse) Ernst-Hugo Järegĺrd [1928 - 1998] (doktor Stig Helmer) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.02.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 tak Lawy... ... Kirsten Rolffes [1928 - 2000] (pani Sigrid Drusse) Ernst-Hugo Järegård [1928 - 1998] (doktor Stig Helmer) Ale Kirsten Rolffes i tak umiera na koncu , w samolocie, o ile czegos nie pomieszalam A pamietacie zakonczenia kazdego z odcinkow, jak Lars stoi i szyderczo mowi, ze trzeba pamietac o istnieniu dobra i zla - wyglada wtedy prawie jak Mefisto :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 24.02.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Dla mnie w Królestwie najbardziej nieprawdopodobna była ta minuta z von Trierem na końcu każdego odcinka - puszczało wtedy całe napięcie. Jak z tym naturalizmem scen w Przełamując fale -miałem ochotę wejść do filmu.. Uwielbiam takie kino, które pozwala mi zapomnieć, że to tylko celuloid.. Idiotów jeszcze nie... nie mogę się przekonać.. PS: :D No tak.. telepatia czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.02.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Kurde, nie myslalam ze jescze ktos ma takiego hopla na punkcie Larsa A czemu sie nie mozesz przekonac do Iditow?? - pamietam jak kiedys w nocy wlaczylam TV i wlasnie to lecialo - nie wiedzialm o co chodzi - myslalam ze to jakis film dokumentalny, dopiero po pewnym czasie skojarzylam ze to musza byc Idoci Nie moge tylko dorwac "Elementu zbrodni" Musze sie chyba bardziej postarac Z "Larsa" najmniej spodobala mi sie Europa, nie zla ale to juz nie to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 24.02.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Kurcze, a mi się obija po głowie że pani Drusse zjeżdża windą w dół, w czeluście piekieł... Lars.. nie rób nam tego.. pokaż, co tam jest..... W Idiotach przeraziły mnie recenzje - podobno film jest psychicznie ciężki do wytrzymania, jeszcze w tej naturalności rodem z 'Dogmy'.. coś do poczytania Idioci Upokorzeni "Idioci" Idioci zza morza A tu jakie fajne Kingdom Hospital Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 24.02.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 To rozumiem ze nie ogladales jeszcze Idiotow??? Oj to musisz sam ogladnac!!! Mi sie podobalo Ale rozumiem ze komus moze sie to nie podobac W wypozyczalni ludzie sami mnie zaczepili i pytali sie "jak sie ogladalo" bo dla ich to za ciezkie Poszukaj w wypozyczalni, a ja w tym czasie poczytam recenzje, ktore podales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts