Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A tu jakie fajne :D

Kingdom Hospital

:o :o

Dawno temu czytałem wywiad z Larsem w którym mówił że pisze scenariusz do trzeciej części. Potem pojawił się news o śmierci doktora Helmera (BTW pamiętne porównania - Dania vs Szwecja) i temat zanikł, coś tam jeszcze wtedy grzebałem w necie na zagrawanicznych stronkach bo sam robiłem www swoją i miałem dział nt Królestwa :D :o :D , ale nic nie znalazłem coby mówiło wiecej na temat tych planów.

A wysiedzenie w kinie na tym było naprawde niezłe. Pamietam jak druga część weszła to w sobotę zrobili taki seans że w południe zaczynała się pierwsza część - tak dla przypomnienia; a wieczorem od razu po pierwszej właśnie ta druga. coś około 9 -10 godzin w kinie :o ale wybrałem wersję light i tydzień później udałem się na 5 godzinny seans (pod pachą pizza i butelka wina 8) ).

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tu jakie fajne :D

Kingdom Hospital

:o :o

Dawno temu czytałem wywiad z Larsem w którym mówił że pisze scenariusz do trzeciej części. Potem pojawił się news o śmierci doktora Helmera (BTW pamiętne porównania - Dania vs Szwecja) i temat zanikł, coś tam jeszcze wtedy grzebałem w necie na zagrawanicznych stronkach bo sam robiłem www swoją i miałem dział nt Królestwa :D :o :D , ale nic nie znalazłem coby mówiło wiecej na temat tych planów.

A wysiedzenie w kinie na tym było naprawde niezłe. Pamietam jak druga część weszła to w sobotę zrobili taki seans że w południe zaczynała się pierwsza część - tak dla przypomnienia; a wieczorem od razu po pierwszej właśnie ta druga. coś około 9 -10 godzin w kinie :o ale wybrałem wersję light i tydzień później udałem się na 5 godzinny seans (pod pachą pizza i butelka wina 8) ).

Oj to widze, ze naprawde trafilam na fanow tego filmu, a moze i nawet rezysera - istnieje jeszcze ta strona www???

A co do ogladania to ja robilam wszystko an odwot :D

Codziennie ogldalismy po 1 odcinku, zeby dozowac to uczucie. Nawet nie wiecie, jak szybko wracalam z pracy do domku, szybki obiadek - wrecz fast - foodzik:), szybki spacerek wokol bloku z pieskiem, potem przygotowanie jakies "przegryzki" i cosik do popiciano i na koncu oczywiscie wylaczenie wszelkiego rodzaju telefonikow,a by ostatecznie usiasc spokojne przed tv i odlaczyc sie od swiata :D:D- MIODZIO

Nie, wcześniejsza, z którejś z gazet, niedługo po premierze.

Padło tam zdanie, że wygłupy "spastykujących" są nie do wytrzymania dla przeciętnie wrażliwego widza :(

Ale i tak obejrzę, tylko czasu znajdę troszkę i nastroju.

Mam chyba nagrane gdzieś na kasecie [no tak, jeszcze znaleźć trzeba :D].

To co niby ja jestem niewrazliwa??? :wink:

Typowa wrazliwa rybka (oczywiscie zodiakalna :))

A tak swoja droga to cos bym jeszcze dobrego ogladnela.

ostanio ogldalam troche filmow dokumentalnych - glownie Miachaela Moora i teraz z chcecia bym wrocila do "fikcji" :D.

Moze cos poradzicie??

ojoj, faktycznie jeszcze duzo przede mna... :p

2005: Manderlay

2003: 5 nieczystych zagrań (Fem benspænd, De)

1988: Epidemia (Epidemic) - nie wiem czy tego nie ogladalam...

1984: Element zbrodni (Forbrydelsens Element) - od paru lat probuje to dorwac w wypozyczalni :(

1982: Befrielsesbilleder

1982: Wyobrażenia wolności (Befrielsesbilleder)

1981: Sidste detalje, Den

1981: Ostatni szczegół (Den sidste detalje)

1980: Nocturne

1979: Menthe la bienheureuse

1979: Menthe- la bienheureuse

1977: Ogrodnik orchidei (Orchidégartneren)

1976: Orchidégartneren

zastanawiam sie tylko czy te filmy sa dostepne u nas w polskiej wersji jezykowej - nie chce mi sie zglebiac jezyka dunskiego - raz bylam w Dani i poslucham jak mowia - i mi wystarczy :D:D

A moze ktos z was ma te filmy - najlepiej na DVD - i moglby to przegrac - oczywiscie zwracam koszty plytki i przesylki :D:D ???

,,Marzyciel" - film piękny, choć jeżeli ktoś pójdzie specjalnie aby posłuchać ,,polskiej" muzyki, to się zawiedzie bo słabo ją słychać...

,,Zatańcz ze mną" - urocza bajka z ciekawym przesłaniem dla facetów którzy mają wszystko...

OSKARY - start...za wszelką cenę... :wink:

hmmm, Krystian, to "zatancz ze mna" to tak z reka na sercu - wybrales przede wszystkim ze wzgledu na glowna aktorke ... :wink: :wink:

• 2 weeks później...

"Constantine"

A taki filmik co to z przyjemnością oderwie od świata , zaczaruje, rozśmieszy , pobudzi wyobraźnię i zachwyci możliwościami obróbki komputerowej.

Wchodząc do kina proponuję odrzucenie wszelkiego nastawienia się na cokolwiek i zabawę każdym kadrem.

Dla amatorów sf , komiksu , humoru z rodzaju sytuacyjnego i nałogowych palaczy .

Zabawa na 4 z dużym plusem.