Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem kobietą, ale nie lubię takich "płaczliwych" filmów. Tak jak książek. Wszystkie takie filmy, które obejrzałam właściwie nie zostały mi specjalnie w pamięci. Jedynie "Gwiezdne wojny", "Matrix" no i ostatnio "Władca pierścieni". Sądzę, że były przełomowe, każdy w swoim gatunku i dlatego wywarły na mnie takie wrażenie. Chociaż prawdą jest, że lubię filmy SF jak równiez fantazy. Jak na kobietę przyznaję trochę dziwne...:smile: :smile:

[ Ta wiadomość była edytowana przez: sara dnia 2003-04-04 19:15 ]

[ Ta wiadomość była edytowana przez: sara dnia 2003-04-04 19:16 ]

A jak my wyglądamy? Napewno młodo! Dlaczego? Poniewaz spelniamy

swe marzenia, realizujemy cos, co nas uskrzydla, a tego Meg zabraklo. Sama sobie po trochu winna :sad:

... nie lubie chodzic do kina :razz: Nie cierpie ogladac filmow

na siedząco :eek: Czy bardzo jestem odmienna? :???:

Filmy ogladam w domu, ostatni, ktory zrobil na mnie ogromne

wrazenie byl "Piękny umysł". Wspaniały film.

Fortepian, Pozegnanie z Afryką,tak to sa filmy, ktore ogladałam juz kilkakrotnie. Lubie Meryl Streep (matko boska jak to sie pisze? ) i wiekszosc filmow z nia podoba mi sie.

Czasami zapominam tytul (starość nie radość) lecz tresc pozostaje mi dlugo w pamieci.

Pamietacie "Stalowe magnolie", "Czułe slowka" , "Wojna o dziecko" z A.Herpunka? (pisownia nie jest moja mocna stroną, wybaczcie).

Gajka, dobrze, że się odezwałaś. Dotąd wydawało mi się, że jestem jakims odmieńcem :grin: Ja też wolę oglądać filmy w domu, nie mam cierpliwości do kina /tłum ludzi, obce smiechy czy szeptania, szelest papierków od cukierków no i oczywiście narzucona godz. seansu :grin: /. Nie lubię filmow zbyt "płaczliwych", ani za bardzo ambitnych. Jakie oglądam? - szeroki przekrój - od wojennych np. "Pluton" po "Piękny umysł".

Omijam fantazy /wolę książki/.

Gajka - ja też lubię Meryl Streep :smile:

Majka - ja też nie lubię tego szeleszczenia w kinie, a czasem i komentarzy, ale uważam, że atmosfera w kinie jest inna. Zabroniłbym żarcia i picia na sali :evil: Nie mam kina domowego, więc dźwięk w porządnym kinie robi na mnie wrażene. Są kina w których film Cię otacza, bo ty leżysz a ekran jest sferyczny. "last but no least": wybranie się do kina z żoną może stanowić romantyczną randkę. Czy nie warto się czasem odprężyć od pracy i domu???

Mbz - nie wiem czy Wowka jest mężczyzną :wink: ale ja zdecydowanie jestem.

ja podobnie jak Alicjantka jestem skrzywiony ale w temacie S-F, ale staram się nie zamykać tylko w jednym schemacie. Pamietam jak raz zostalem namówiony na " Co się wydarzylo w Medison Garden" (piszę z pamięci) z Clintem Estwoodem i muszę powiedzieć, że ten obraz zrobil na mnie duze wrażenie a i Estwood pokazal, ze potrafi zagrac nie tylko Brudnego Harrego.

Z innych obrazów co mi utkwily w pamięci to sprzedawcy, cube no i pulp fiction