Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

"Constantine"

A taki filmik co to z przyjemnością oderwie od świata , zaczaruje, rozśmieszy , pobudzi wyobraźnię i zachwyci możliwościami obróbki komputerowej.

Wchodząc do kina proponuję odrzucenie wszelkiego nastawienia się na cokolwiek i zabawę każdym kadrem.

Dla amatorów sf , komiksu , humoru z rodzaju sytuacyjnego i nałogowych palaczy .

Zabawa na 4 z dużym plusem.

A mnie się ABSOLUTNIE NIE podobał. Prawdę mowiąc, to nie obejrzałam nawet do końca, nie zdzierżyłam. Powiedziałam sobie, nie wiem, czy to juz koniec, czy nie, ma dosyć, nie ogładam dalej. Wg mnie film fatalny. A humoru to ja tam w ogóle nie widziałam. :-?

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wojty - w czwartek zatańczymy w ciemnościach...

Dzieki za przypomnienie, wprawdzei mam to na DVD, ale zchecia po raz kolejny ogladne to w TV - moze wreszcie naucze sie tego filmu na pamiec ;););)

A slyszalas, dzisiaj beda w tv1 bedzie "Amores Perros" - wprawdzie jeszcze nigdy nie ogladalam tego filmu, ale slyszalam, ze jest zblizony do takich filmow jak " Zle wychowanie", " I twoja matke tez" (zlaszcza ze we szystkich tych filmach i w "Amores Perros" gra ten sam aktor Gael Garcia Bernal), a takze to firmow Tarantino. No a ja takie filmy lubie :D:D

Jednak czlowiek nie moze nidy do konca sie cieszyc - zacznie sie przed 24 a skonczy przed 2 w nocy !!!! :evil: :evil: :evil:

Ci ludzie z TV chyba naprawde zwariowali, przeciez ja musze o 8.00 byc w pracy - w pelni sil witalnych.... Nie wiem jak to rozegram :-? :-?

Amorres szczerze mówiąc wpędził mnie w specyficzne odbieranie świata .

Coś podobnego chyba miałam po " 21 gramów "

Niedawno znów obejrzałam " Dym "...

Zima daje się we znaki jak widać po typach filmów.

Ciepły pled i kieliszek dobrego wina .

Kto poleci doobrą komedię ?

( ja polecam "Kontrolerów " obowiązkowo w zestawie z pampersem )

A tak, 21 Gramów fajny.

Co do Friendsów - widziałem wszystkie odcinki :D

Na jakimś kanale był teraz przegląd filmów von Triera, ale strasznie zabiegany jestem i nie miałem czasu złapać nawet pilota.

Żadnych nowych nie widziałem, choc planuję teraz Ocean's Twelve - jako lekka rozrywka przed kolejnym ciężkim tygodniem.

Polecę komedie która, co jest teraz rzadkością, wywołuje śmiech. Bolały mnie policzki jak wychodziłem z kina. "Hitch" o gosciu który zajmuje sie marketingiem, promocja towarów, konsultingiem - to tak oficjalnie brzmi a w rzeczywistości pomaga facetom poderwac babeczki i je rozkochać w sobie :-)

Dzisiaj w TVP2 - Spike Lee joint :wink: "Mordercze lato"

o filmie tutaj

wywiad z reżyserem tutaj

Ci ludzie z TV chyba naprawde zwariowali, przeciez ja musze o 8.00 byc w pracy - w pelni sil witalnych.... Nie wiem jak to rozegram :-? :-?

M.a.g.n.e.t.o.w.i.d.... i to niejeden...

Sytuacja z niedzieli - z obowiązku "Nasze dzieci" na Polsacie, zaraz potem irański "Uniesie nas wiatr" na Jedynce.

Ale w Dwójce premiera nowej sztuki Łukasza Wylężałka, potem koncert muzyki filmowej Jana A. P. Kaczmarka [Oscar !], a pomiędzy nimi mój ulubiony program kulturalny - "Ogród sztuk".

Przydałby się trzeci magnetowid, bo w tym samym czasie na Trójce było "Pokuszenie" Barbary Sass...

I kląć ich w żywy kamień, bo potem jest miesiąc badziewia.

Aha, nic z tego jeszcze nie miałem czasu obejrzeć :D

i co udalo sie komus wczoraj obejrzec "Amores Perros" ?? - ba ja niestety poddalam sie po 23 ...:(:(

Ponury, niestety nie mam magnetowidu - ominelam ten wynalazek

byl adapter, magnetofon a potem duuuza przerwa i odrazu DVD ;)

Bede musiala chyba po wypozyczalniach szukac tgo filmu, tyle ze u nas na prowincji, we Wrocku, w wypozyczalniach maja przewaznie tylko strzelanki i komedie romantyczne...

Na poprawe humoru pozyczylam sobie dzisiaj" po drugiej stronie lozka" - komedia hiszpanska i "football factory" - oparty na powiesci Johna Kinga film o angielskich szalikowcach... Nie wiem co z tego bedzie, a moze ktos z was juz to ogladal??

Ponury - dzieki za rekomendace filmu!!! a moze stworzymy watek , co dzisiaj ciekawego w TV?? :D:D:D

Obejrzałem Dracula 2, myślałem kontynuacja Draculi Coppoli'ego, a tu taki kicz, wręcz dziadostwo :(

Tia, jak wiekszosc filmow typu "2", "3".

Moj maz wczoraj oldal "CUBE 2" - mi sie nawet ne chcialo przyjsc do pokoju, zeby tez ogladnac, i jak sie okazalo tez nie mam czego zalowac :D

Amores Perros oglądałem ale 21 gram lepszy i to chyba zdecydowanie.

Football Factory mi się osobiście podobał, ale na pewno nie każdemu się spodoba (i BTW tłumaczenie musi byc dobre bo ten bełkot cockney to ciężko zrozumiec i jeszcze trudniej przełożyć na polski język 8) ), bo trzeba rozumieć i znać poniektóre klimaty 8) .

a moze stworzymy watek , co dzisiaj ciekawego w TV?? :D:D:D

Już jest.... Telewizja pokazała...

..tylko w niespecjalnym miejscu... no i trochę inne dywagacje tam bywają. Ale można i tam, i tu.

Śmiało można tutaj pisać o repertuarze.. W końcu nośnik to tylko nośnik :D

Ale mi bardziej chodzilo o tym zebysmy pisali o filmach/teatrach TV/programach, ktore maja dopiero puszczac...

Nieraz wsrod takiego natloku programow i filmow trudno dostrzec takie perelki..., a szkoda :-?

Wiec jesli ktos slyszal ze w najblizszym czasie bedzie cos ciekawego w TV to niech sie podzieli ta informacja :D:D

Wiec jesli ktos slyszal ze w najblizszym czasie bedzie cos ciekawego w TV to niech sie podzieli ta informacja :D:D

OK :D

Dzisiaj w TVN - 48 godzin - jeden z moich ulubionych filmów sensacyjnych w reżyserii mistrza Waltera Hilla.

Co prawda tłumaczenie pewnie nie będzie w wersji Olewicza :wink:, ale dialogi są jednym z mocnych punktów tego filmu.

Najładniejsze nie nadają się do cytowania :wink:

Nolte:

- Masz na sobie ubranko za 400 dolców i dalej jesteś margines społeczny.

Murphy:

- Taaaa... ale jak ładnie wyglądam !!! :D

Późną nocką w TVP 1 Śmierć dziecioroba

Jeszcze nocą Gandhi na TV 4, ale ta stacja ma najbardziej chamski sposób puszczania reklam.

A jutro nowy serial sensacyjny TVP Oficer w rezyserii Macieja Dejczera. Chwalony, może będzie niezły.

Ponury, dzieki za polecenie ostanich filmow :D

Niestety, nie udalo mi sie ich wszystkich poogladc - tak jak mowilam ostanio w pracy mam tyle biegania, ze wracam zmeczona jak kon po westernie i padam na lozko....

Ogladnelam tylko gdzies ponad polowe "Morderczego lata" - nie uprzedziels nas, ze to film, hmmm "erotyczny" ;););) Fajnie sie zapowiadal ..., ale zmecznei bylo silniejsze.

Dzisiaj za to pisze, zeby przypomniec, ze w niedziele o 23,10 w TV1 jest "Mulholland Drive" Lincha - za krecony, jak ruski sloik, a raczej jak wiekszosc filmow Lincha :D:D Prawde mowiac ogladalam go baaaardzo uwaznie, a mimo to do tej pory nie jestem pewna, czy dobrze zinterpretowalam jego zakonczenie ... Szukalam roznych informacji o tym filmie na necie i okazalo sie ze tak naprawde nikt nie jest pewny swojej interpretacji filmu.

http://www.gutekfilm.com.pl/mulholland-drive/default.asp

Szczerze polecam!!! Ja pewnie znowu padne w polowie, ale na szczescie mam to na plytce :D, ale ci ktorzy nie ogladali i nie maja tego nagranego musza to obejrzec do konca!!! :D :D

Dzisiaj za to pisze, zeby przypomniec, ze w niedziele o 23,10 w TV1 jest "Mulholland Drive" Lincha - za krecony, jak ruski sloik, a raczej jak wiekszosc filmow Lincha :D:D Prawde mowiac ogladalam go baaaardzo uwaznie, a mimo to do tej pory nie jestem pewna, czy dobrze zinterpretowalam jego zakonczenie ... Szukalam roznych informacji o tym filmie na necie i okazalo sie ze tak naprawde nikt nie jest pewny swojej interpretacji filmu.

http://www.gutekfilm.com.pl/mulholland-drive/default.asp

Szczerze polecam!!! Ja pewnie znowu padne w polowie, ale na szczescie mam to na plytce :D, ale ci ktorzy nie ogladali i nie maja tego nagranego musza to obejrzec do konca!!! :D :D

2,5 godziny STRACONE! POMYŁKA. Linch zrobił ten film dla siebie wkładajac weń jakiś swoje chore wizje, obsesje i upublicznił. Może ja nie mam tak porabanej wyobraźni jak ten rezyser i dlatego wcale mi nie przypadł film do gustu. Po prostu inna wrazliwość. Za dwa dni nie bede o tym filmie pamietał. Natomiast wczoraj widziałem "Smazone zielone pomidory" i ten film zostanie na długo w pamieci - uczucia i emocje sa tam prawdziwsze niż u Lincha.