Gość 23.03.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 To jeszcze dorzucę do tych... "zaczarowanych" klimatów film Giuseppe Tornatore "1900: Człowiek legenda" ze wspaniałą rolą Tima Rotha i urzekającą muzyką Ennio Morricone. Scena pojedynku na fortepiany to moim zdaniem majstersztyk... zresztą, sami zobaczcie! Pozdrawiam i życzę miłej "podróży" w krainę marzeń, tęsknot i ludzkich rozterek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 24.03.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Matka - świetny film Bardzo mi się podobał Gorąco zachęcam do obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.03.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Maluszku, chyba lubimy podobne klimaty. No to jeszcze... "Rzymska opowieść" Bertolucciego. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 25.03.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Matka - chyba tak 'Rzymskiej opowieści' nie oglądałam ale nadrobię. I proszę wróć do cygara Jakoś tak się pusto bez niego zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 I proszę wróć do cygara Jakoś tak się pusto bez niego zrobiło. Nie! Nie mogę, muszę wytrzymać, muszę wytrzymać, muszę wytrzymać, muszę... Chyba se plajster nakleje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 25.03.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Matka w takim razie zmień nick na "babka" będzie bardziej pasował do tej pani po lewej p.s ja tez jestem za "cygarem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Matka w takim razie zmień nick na "babka" będzie bardziej pasował do tej pani po lewej p.s ja tez jestem za "cygarem" Widzisz joanko, nick "babka" mam już oficjalnie zaklepany na okoliczność narodzin mojego pierwszego wnuka-wnuczki, póki co nie zapowiada się... jeszcze... Poza tym, mimo, że mój emblemacik nie świadczy o tym, nie czuję się jeszcze jak babka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.03.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 A mi się "nowa" Matka bardzo podoba [mimo ze matka jest tylko jedna (cytat) ]. Hough ! Z Dakota mamy sztamę W te Święta mamy w telepatrzydle raj dla kinomaniaków. Co prawda wszystko już było, ale w sobotę są takie dzieła kina familijnego jak Niedźwiadek, reż. Jean-Jacques Annaud [także tutaj], oraz megahiciorek w TVN - Shrek. Na poważnie za chwilę w TVP 1 Apokalipsa świętego Jana ze śp. Richardem Harrisem [a propos nazwiska Harris Zabić księdza w sobotę Europa Europa - 22:40] W TVP 1 serialowo- Hoffmanowo Stara baśń, de Nirowo i Jean Renowo Ronin oraz nago i instynktownie w TVP 1 Nagi instynkt Nicholsonowo w TV Puls Lot nad kukułczym gniazdem Obejrzę pewnie też [a raczej pewnie nagram "na kiedyś" Kroniki portowe Szkoda, że nie mam Canal+... Pasja A w TVP 3, począwszy od dzisiejszego wieczora, przez kolejne 3 dni, istny festiwal kina polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 25.03.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 To prawda, ze festiwal, ale... czemu ciagle powtorki? Niech zyje emule, komp i kino domowe Pasja - chcialam obejrzec w kinie, ale sobie odpuscilam, dlaczego? patrzenie jak 2 godziny zabijaja czlowieka to nie dla mnie , chyba wystarczy mi czytanie -Biblia. A moze beda jakies nowosci? no chociaz 1 premiera w tv? kto ma program przyznac sie bez bicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.03.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Agniesia, dać premierę w święta to samobójstwo dla TV Tylko powtórki. A program - proszę: tutaj albo tutaj Co do "Pasji" mam takie zdanie - my nie mamy siły tego oglądać, ON to przeżył..... Nie dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 A mi się "nowa" Matka bardzo podoba [mimo ze matka jest tylko jedna (cytat) ]. Hough ! Z Dakota mamy sztamę Och, ponury63, wreszcie łyżeczka miodu w beczce dziegciu! Jeden, co się poznał... DZIĘKI! Howgh! "Niedźwiadek" cudny, jeden z moich ulubionych filmów familijnych. "Kroniki portowe" obejrzałam z mieszanymi uczuciami, muzyka Christophera Younga bardzo mi się podobała. "Ronina" obejrzałam głównie dla Jeana Reno, bardzo go lubię, w "Wielkim błękicie" i "Leonie zawodowcu" był rewelacyjny! "Nagi insynkt" trochę zbyt hollywoodzki, dla mnie oczywiście, ale Sharon Stone... Michaela Douglasa lubię, ale w innych filmach, np. "Wojna państwa Rose", albo "Upadek" (nie ten o Hitlerze) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.03.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 W poniedziałek jeszcze Czy leci z nami pilot? - absolutnie odjazdowa i nie starzejąca się komedia tria ZAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 26.03.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 A oglądał ktoś "Pamiętnik"? Piękny, ciepły (ale nie cukierkowy i kiczowaty), momentami zabawny, a momentami smutny, bardzo mądry film o sile miłości i smaku życia. Polecam.Jeden z piękniejszych filmów,jakie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 26.03.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Co do "Pasji" mam takie zdanie - my nie mamy siły tego oglądać, ON to przeżył..... Nie dla siebie. Ładnie to ująłeś, ponury! Codzienne katujemy się filmami pełnymi przemocy, a mówimy, że Pasja jest zbyt brutalna. Ale przez swoją brutalność pozwala nam sobie lepiej uświadomić, jak było naprawdę. Bo dziś śmierć przez ukrzyżowanie jest dla nas abstrakcją, bardziej przemawia do nas np. umieranie na raka. Ten film to zmienia, przybliża nas do prawdy o tym cierpieniu i przez to jest wielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.03.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Ziabo, czy udało Ci się... zdobyć "Wszystkie małe zwierzątka"? Oglądałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 30.03.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 W poniedziałek jeszcze Czy leci z nami pilot? - absolutnie odjazdowa i nie starzejąca się komedia tria ZAZ "Czy leci z nami pilot" hmmm - aj stare wspomnienia - to chyba pierwsza normalna komedia -nie dla dzieci na ktorej bylam sama z kolezanka (wpuscila nas po znajomosci bileterka !! ). Pamietam ze smalam sie na niej ze ho ho! :D-wszystkim sie nawet chwalilam ze ogldalam taka fajna komedie. Po latach jak ja obejrzalam to zaczelam sie zastanawiac z czego ja sie smialam - przeciez tam bylo pelno podtekstow o ktorych nie ma zielonego pojecia kilkuletnie dziecko. - niezlu herbatnik byl ze mnie, co? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 30.03.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 A mi się "nowa" Matka bardzo podoba [mimo ze matka jest tylko jedna (cytat) ]. Hough ! Z Dakota mamy sztamę Och, ponury63, wreszcie łyżeczka miodu w beczce dziegciu! Jeden, co się poznał... DZIĘKI! Howgh! "Niedźwiadek" cudny, jeden z moich ulubionych filmów familijnych. "Kroniki portowe" obejrzałam z mieszanymi uczuciami, muzyka Christophera Younga bardzo mi się podobała. "Ronina" obejrzałam głównie dla Jeana Reno, bardzo go lubię, w "Wielkim błękicie" i "Leonie zawodowcu" był rewelacyjny! "Nagi insynkt" trochę zbyt hollywoodzki, dla mnie oczywiście, ale Sharon Stone... Michaela Douglasa lubię, ale w innych filmach, np. "Wojna państwa Rose", albo "Upadek" (nie ten o Hitlerze) Pozdrawiam. Ojoj, a ja przegapilam "Kroniki portowe" :( - moe jeszcze kiedys powtorza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 31.03.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Sobota, Polsat "Tajemnice Los Angeles" - jeden z moich ulubionych filmów A w przyszłym tygodniu też w Polsacie "Fight Club" (Klub walki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 31.03.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Dziś w TVP 1 nietypowy Hamlet.. może byc ciekawie Przy okazji wkleję sobie taką recenzję Dzienniki motocyklowe. I parę słów - niekoniecznie a propos - o El Commendante ...i jeszcze parę... O człowieku, który zamienił skalpel na karabin. Kupa mięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 01.04.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Sobota, Polsat "Tajemnice Los Angeles" - jeden z moich ulubionych filmów A w przyszłym tygodniu też w Polsacie "Fight Club" (Klub walki). ""Fight Club" - popieram !!! - jak to moja meska polowa pozyczyla myslalm ze kolejny film z "modrobiciem" a tu sie okazalo, ze nie dosc ze wesole modrobicie to jeszcze niosace w sobie jakies powiedzmy przeslanie :D:D "Tajemnice Los Angeles" - cos mi swita, ale cos nie moge skojarzyc - o czym to jest??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts