Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś w TVP 1 nietypowy Hamlet.. może byc ciekawie :roll:

Przy okazji wkleję sobie taką recenzję Dzienniki motocyklowe.

I parę słów - niekoniecznie a propos - o El Commendante

...i jeszcze parę... O człowieku, który zamienił skalpel na karabin.

Kupa mięci :lol:

Jeżeli Shakespeare "nietypowo" to polecam "Tytus Andronicus" z Anthony Hopkins'em - moim zdaniem świetny może ktoś widział ?

Kilka fajnych filmów mamy w ten weekend.

Dzisiaj polecam moją ulubioną komedię z Louisem de Funes Przygody Rabina Jakuba [wyjątkowo polecam z Polsatu, bo zwykle nie oglądam niczego, co jest przerywane reklamami], w niedzielę komedia z Nicholsonem Lepiej być nie może i stary ale jary Serpico, a jutro Pianista.

_Bogus_ - podziękowania.

Więcej napisałem tutaj

Znane osoby pochodzenia ormiańskiego to m.in. Charles Aznavour, Andre Agassi, Cher, Iwan Ajwazowski (a właściwie Owannes Ajwazjan)...

• 2 weeks później...
Ostatnio trafiłem na komedię produkcji rosyjskiej: "Osobennosti natsionalnoj rybałki" czyli po naszemu "Osobliwości narodowego wędkarstwa".....i musze powiedzieć (a w zasdzie napisać): PODOBAŁO mi się. Myslę że klimat ala polski ale bardziej podkrecony. I chyba juz jakiś długi czas minął od kiedy obejrzałem taką fajną komedię (a podobno to część druga komedii, która w 1995 r. została uznana za najlepszą rosyjską komedię). Polecam

"Fight Club", dla mojego syna film niemalże kultowy, dla mnie moze nie az tak, ale lubie Brada Pitta. :wink: :D

niemalże ?????!!!! :) :o

cały Fincher jest kultowy

absolotną jego jestem wyznawczynią :lol: prawie się magistowałam z niego :lol:

a Figh Club to już dla mnie new religion :wink:

Brada P. ja specjalnie go nie teges, tutaj wzniósł się na wyżyny, o głownej roli męskiej nie wpominam, bo obiektywnie :wink: Norton jest najlepszym aktorem tego pokolenia 8)

paprotka, Matka wreszcie spotykam jakieś kobity, którym też podoba się "Fight Club" :D:D

"bezsenność" już oglądałam - torche się rozczasrowałam - bardzo obiecująco wyglądały zapowiedzi tego filmu... :roll: , ale na "lot nad kukułczym gniazdem" na pewno znajde czas :D to moj hicior - byłam na tym nawet w teatrze ;) , może jak sie wybuduję to znajde czas zeby jeszcze ksiązkę przeczytać :p

Paprotka - pod Twoim typem podpisuję się obiema rekami i juz ustawiam sobie fotel przed tv na wtorek i czwartek. :D

:)

doczytałam ze "Lot..." jest też w środę, poźno po 23. - ja chyba fotel ustawię własnie wtedy, bo to raz : juz po Lidze Mistrzów, dwa : w czwartek z akt FBI i inne krwawe kawałki, a Udomowiony maniak obu pozycji programowych

a i jeszcze książkę przejrzę, bo własciwie to ona jest najlepsza no i Jack :)

ok, siostra Sraczet też

:)

paprotka, Matka wreszcie spotykam jakieś kobity, którym też podoba się "Fight Club" :D:D

znam jeszcze dwie :)

własnie czytam książkę, bo scenariusz to znam na pamięć :o

ciut inne wątki w książce się pojawiły

i mam nieodparte wrażenie, że zupełnie by mnie nie zachwyciła literacka wersja, gdybym wczesniej nie zobaczyła co z tym zrobił Fincher

"bezsenność" już oglądałam - torche się rozczasrowałam - bardzo obiecująco wyglądały zapowiedzi tego filmu... :roll:

mnie się ten "norweski" klimat podobał, ale coś mi też nie teges, doszłam po czasie do wniosku, że mnie starsznie kreacja Ala Pacino rozdrażniła :lol:

zdecydowanie wolę go w wersji Vinceta Hananh( "Gorączka"), bez dylematów moralnych :wink: