paprotka 26.04.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 no tak ci z "de" z przodu to prawie w całości do zjedzenia zdecydowanie ząbki sobie ostrzyłam na di Caprio po "Chłopiecym świecie" ale tak jakoś, apetyt mi przeszedł , natomiast deN - uchu huu, ( że też Frycz się nie przyznał do pierwowzoru ) obowiązkowo też "Łowca jeleni" (kiedys myślałam, że to taki ekologiczny film ) - ładny duet z Meryl Streep, pociagniety pózniej w "Falling in Love" no jak Meryl to po sznurku dojdziemy do "Co sie zdarzyło w Madison Country ?" Eastwooda, a tu juz blisko do "Million Dollars Baby" - i się chyba popłaczę do tego zestawu pasuje mi jeszcze "Lenny" Boba Fossa z Hoffmanem pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 27.04.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Ładnie, ładnie Dzisiejszej nocy w TVP 3 Dział przesyłek niedoręczonych [ino późno], a zaraz po nim w TVP 1 Szczur [jeszcze później] - drugi film z dyptyku Jana Łomnickiego; nie dorównuje rewelacyjnej pierwszej części ["Wielka wsypa"], ale niesie pewną myśl [choć na tacy bez beszamelu ]. Ciepła rola Mariusza Benoit, kilka fajnych obserwacji obyczajowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 30.04.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 w tym tygodniu polecam , gdzieś zabłąkany pózną porą ( chyba HBO ?) film dla nortonmaniaków - "25th Hour" - cudny, depresyjny film Spike`a Lee chyba pierwszy raz "na biało" tutaj zajawka Norton do schrupania bez popitki , Miss Rosario - Naturelle absolutnie boska dla wzrokowców, muzyka mocno treściwa, obrazki darkowe, spokojna ręka i fabuła = smaczek na długi wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 05.05.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Maluszku, chyba lubimy podobne klimaty. No to jeszcze... "Rzymska opowieść" Bertolucciego. Miłego dnia. Wczoraj oglądałem "Pod osłoną nieba" Hmm... Hmm.. Hm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.05.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wczoraj oglądałem "Pod osłoną nieba" Hmm... Hmm.. Hm. No tak... Hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.05.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 W najnowszym numerze "Przekroju", za jedyne 11,90 PLN-ów, jest film "Wrzeszczący faceci" pana Miki Ronkainena. To film "o władzy, nacjonalizmie, bezkompromisowości i mocnej wierze w potęgę sztuki, którą się tworzy" [źródełko].Recenzje także tutaj oraz tutaj. Film w wersji 'pudełkowej', z napisami i lektorem. 72 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.05.2005 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Aja to najbardziej lubie filmy z Alem PACINO, Robertem De Niro, Sean Penn(?), Nikolas Cage, Antoni Hopkinsem. Moje bezwzgledne faworyty to Dzikosc serca z Nikolasem , Ojciec chrzestny i Milczenie owiec , ale zawsze tez Dzien swistaka , Glupi i glupszy , pare jeszcze innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 06.05.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Wczoraj oglądałem "Pod osłoną nieba" Hmm... Hmm.. Hm. No tak... Hmmm... Zaraz zaraz a co znaczy to Twoje Hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.05.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Wczoraj oglądałem "Pod osłoną nieba" Hmm... Hmm.. Hm. No tak... Hmmm... Zaraz zaraz a co znaczy to Twoje Hmmm... No jak to co znaczy? Hmmm...? ... to znaczy... hmmm. A Twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.05.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 No to mamy... dziś w TVP 1 o 22.45 Szpital 'Królestwo' w wersji hamerykańskiej.O serialu tutaj oraz tutaj. Wspomnienie po oryginale... Teren pod szpitalem "Królestwo" to dawne mokradła. Były tu stawy przy których bielono płótno. Ludzie moczyli wielkie płachty tkanin w płytkiej wodzie i rozkładali do bielenia. Woda parująca z płócien zasnuwała całą okolicę mgłą. Później zbudowano tu szpital państwowy. Bielarzy zastąpili lekarze i naukowcy. Najlepsze mózgi w kraju i najdoskonalsza technologia. Dla ukoronowania dzieła nazwali szpital "Królestwem". Mieli zgłębiać tajniki życia, a przesądy nie powinny już nigdy zachwiać bastionów nauki. Być może pycha ich była zbyt wielka i nazbyt odżegnywali się od spraw duchowych, gdyż z czasem chłód i wilgoć zaczęły powracać. Drobne oznaki zmęczenia z wolna objawiały się w tym dość solidnym i nowoczesnym budynku. Nikt z żywych jeszcze nie wie, ale brama "Królestwa" na powrót się otwiera. [ * ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.05.2005 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 zupelnie nie kojarze tego Krolestwa , a jaki rezyser?a moze znajde na kazie lub aresie , poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 07.05.2005 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 W najnowszym numerze "Przekroju", za jedyne 11,90 PLN-ów, jest film "Wrzeszczący faceci" pana Miki Ronkainena. To film "o władzy, nacjonalizmie, bezkompromisowości i mocnej wierze w potęgę sztuki, którą się tworzy" [źródełko]. Recenzje także tutaj oraz tutaj. Film w wersji 'pudełkowej', z napisami i lektorem. 72 minuty. no, niestety, mam limit na przyjemności i wewnetrzny barometr wydatków na tzw. prasę i zdradziłam tych Wrzeszcących dla Czułych Słowek ( nie wiem jaka to gazeta ) i Przygód Sinbada ( Mamo jestem ? ) ale chrapkę mam nadal, bo wprost uwielbiam północne klimaty ( Kochankowie z kręgu polarnego dajmy na to) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 07.05.2005 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 co do ksiażek i filmów - ja tak mam z "Zieloną milą" - film fanstastyczny, a ksiązka nuuuudna zasiadałam do "Zielonej Milii" - smarki do tej pory sie walają po podłodze, choc juz trochu minęło boszsze, jaki to łzawogenny film a !!!! i Młodego strażnika gra tam Barry Pepper - kumpel Brogana z 25 godziny - no no no - podoba mi sie gościu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 07.05.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 NO co Wy???? "Zielona mila" jest boska, zarówno w wersji filmowej jak i książkowej. Ja najpierw czytałam książkę i wyłam jak bóbr, przez nią zawaliłam jakieś durne kolokwium, a dopiero po roku czy dwóch oglądałam film. W obu przypadkach - wrażenie piorunujące. Co do filmów, jestem po senasie "Siły strachu" z De Niro (tyt. org. Hide and seek). Wrazenia mam mieszane, coś dla fanów trillerów, raczej warte obejrzenia. Więcej info tu: http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=106029#106029 http://gfx.filmweb.pl/f/106029/po.6961574.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 07.05.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Wczoraj leciał piękny i ciepły film na TVP2 : Anioł w Krakowie. Bardzo mi sie podobał. Polecam. A parę dni temu "Piękny umysł" z Russelem Crowem - piękna opowieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.05.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Zielona Mila jest super , Ton Hanks fantastyczny , trzeba powiedziec , ze od tamtego czasu nie przeszkadzaja mi myszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaz 07.05.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Jetem wlasnie po premierze "Kingdom Of Heaven" .http://movie-reviews.colossus.net/2005images/kingdom1.JPG http://movie-reviews.colossus.net/2005images/kingdom3.JPG Nie jest tym czym byl "Gladiator", lecz warty jest obejzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fio 07.05.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 ja dopiero zamierzam się na to wybrać, ale nie dla filmu, ale dlatego, że muzykę robił do niego wg mnie najlepszy kompozytor na świecie - Harry Gregson-Williams pewnie wejdę do kina zamknę oczy i będę słuchał, a pooglądam sobie w domu na kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.05.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Zgadzam sie co do muzyki , w Gladiatorze glowny watek jest piekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 09.05.2005 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Do GLADIATORA muzykę robili Lisa Gerrard (Dead Can Dance) Klaus Badelt i Hans Zimmer Spółka Gerrard I Zimmer zawsze oferuje coś dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts