ziaba 08.07.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Widział ktoś już "Wojnę światów " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 10.07.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 No to ja widziałam Do kina marsz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 11.07.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ja też. Wczoraj. Polecam - warto obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 18.07.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Po "Wojnie światów" mam mieszane uczucia - efekty super ale fabuła bez zaskoczeń - wszystko przewidywalne do ostatniej śrubki. Może po prostu nie lubię filmów katastroficznych? Za to bardzo podobało mi się "Sin City". Ogólnie to jestem trochę zniesmaczony obecną produkcją filmową. Przed seansem puścili zapowiedzi kilku produkcji. Albo jakieś horrory (nie znoszę - zwłaszcza tych parapsychicznych), albo remarki (King Kong) albo coś dla dzieci. Rozumiem że kina mają zarabiać więc kupują rzeczy które się sprzedadzą na pewno - i dlatego te 3 klasy filmów. Oj, mizeria, mizeria. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 18.07.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Z nowości co do których jestem na tak to Sideways po polskiemu "Bezdroża" bardzo przyjemny filmik i fajnie się ogląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 19.07.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Witam, Może nietypowy trochę post ale po napisaniu poprzedniego postu pytanie pewne zaczęło mi krążyć po głowie i za nic nie chce przestać. Postanowiłem więc wykorzystać to forum - może znajdę odpowiedź. Otóż może jest tu ktoś kto lubi horrory i mógłby mi wyjaśnić - dlaczego? Wiem że to trudne - ja sam nie jestem w stanie zrozumieć. Naprawdę. Jedyny powód jaki mi przyszedł do głowy do chodzenia na horrory do kina to pójście z dziewczyną żeby się przerażona zaczęła przytulać. Nie próbowałem - ale teoretycznie to powinno zadziałać. Ale może są jeszcze jakieś inne powody? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 19.07.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 to zależy....czasami przy niektórych horrorach można się pośmiać (to przy tych ostatnich rodem z USA). Dlaczego ja lubię? nie ma jednej odpowiedzi:1. czasami są naprawdę niezłe historie i nieźle sfilmowane2. lubię taki klimat że coś trzyma w napięciu - adrenalinai wiele innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.07.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Z nowości co do których jestem na tak to Sideways po polskiemu "Bezdroża" bardzo przyjemny filmik i fajnie się ogląda... Bardzo fajnie. Polecam również "Rzymską opowieść" Bertolucciego, obejrzałam z przyjemnością po raz drugi. A tu coś dla śmiechu, bardzo życiowy filmik, dodam, że zdobył nagrodę na festiwalu KAN 2005 http://www.ds5.agh.edu.pl/~gowin/mucha.mpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 19.07.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 to co mi sie podobalo ale nie koniecznie jest nowe to "9 i pol tygodnia","Pianista", "Dzien Swira", i wiele wiele innych ale bez TYTANICA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 27.07.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Witam, Otóż może jest tu ktoś kto lubi horrory i mógłby mi wyjaśnić - dlaczego? Nie mam pojęcia dlaczego ale horrory uwielbiam. I to nie jakieś z facetami latającymi z siekierą czy hakiem i mordującymi wszystkich kogo sie da, tylko z duchami - tak, żeby się włosy jeżyły na ciele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 27.07.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Z klasyki "Big blue" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamona Lisa 27.07.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Witam, Otóż może jest tu ktoś kto lubi horrory i mógłby mi wyjaśnić - dlaczego? Pozdrawiam Jak to dlaczego? Ja lubię oglądać dobre horrory z tego samego powodu dla którego oglądam dobre komedie romantyczne: chodzi o emocje. Dla mnie obejrzenie filmu, obojętnie jakiego gatunku, który mnie "nie rusza" to strata czasu. Podobnie jest ze Sztuką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamona Lisa 27.07.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Polecam w kinach "Miasto gniewu" (ang. "Crash" - nie mylić z "Miastem Grzechu" - "Sin City"). Dobry film o uprzedzeniach i sterotypach. Nie zostawi bez refleksji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 27.07.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Polecam film " DRÓŻNIK " Thomasa McCarthy'ego .............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.07.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Polecam "Genesis" (Claude Nuridsany, Marie Pérennou), twórców "Mikro..." i "Makrokosmosu", piękne zdjęcia, ciekawa narracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 27.07.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 A ja z braku Larsika przerzucialam sie na Almodowara Kino zakrecone, tak jak lubie Zaczelo sie kilka lat temu od "Wszystko o mojej matce" potem bylo "Porozmawiaj z nia", potem "nieswiadomie" obejrzalam "Kike" (nieswiadomie, bo nawet nie wiedzialm ze to film Almodowara ) a potem to sie posypalo. Ostanio z mezem porownujemy wszelkie napotkane osoby do aktorek ALmodowara. Nasza faworytka jest Kaya - kto ogladal filmy Almodowara to wie o czym pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 02.08.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Było już w telewizji, ostatnio w jakiejś babskiej gazecie na dvd. "ZNAMIĘ" z K. Costnerem. Fajny, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 03.08.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Obejrzałem wczoraj "Dom latających sztyletów" wcześniej "Hero" i "Przyczajony tygrys ukryty smok" czy ktoś gustuje w tego typu kinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Czyj ten dom szkieletów? Nie wpadło mi to w oko.Porównywalny z Hero?Z dużym zaciekawieniem ogladałem ten film - kiczowate sceny latających wojowników pięknie wmontowane w taki poetycki krajobraz. Z tygrysem było gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Czyj ten dom szkieletów? Nie wpadło mi to w oko.Porównywalny z Hero?Z dużym zaciekawieniem ogladałem ten film - kiczowate sceny latających wojowników pięknie wmontowane w taki poetycki krajobraz. Z tygrysem było gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts