Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po "Wojnie światów" mam mieszane uczucia - efekty super ale fabuła bez zaskoczeń - wszystko przewidywalne do ostatniej śrubki. Może po prostu nie lubię filmów katastroficznych?

Za to bardzo podobało mi się "Sin City".

Ogólnie to jestem trochę zniesmaczony obecną produkcją filmową. Przed seansem puścili zapowiedzi kilku produkcji. Albo jakieś horrory (nie znoszę - zwłaszcza tych parapsychicznych), albo remarki (King Kong) albo coś dla dzieci. Rozumiem że kina mają zarabiać więc kupują rzeczy które się sprzedadzą na pewno - i dlatego te 3 klasy filmów. Oj, mizeria, mizeria.

Pozdrawiam

Witam,

Może nietypowy trochę post ale po napisaniu poprzedniego postu pytanie pewne zaczęło mi krążyć po głowie i za nic nie chce przestać. Postanowiłem więc wykorzystać to forum - może znajdę odpowiedź.

Otóż może jest tu ktoś kto lubi horrory i mógłby mi wyjaśnić - dlaczego?

Wiem że to trudne - ja sam nie jestem w stanie zrozumieć. Naprawdę. Jedyny powód jaki mi przyszedł do głowy do chodzenia na horrory do kina to pójście z dziewczyną żeby się przerażona zaczęła przytulać. Nie próbowałem - ale teoretycznie to powinno zadziałać. Ale może są jeszcze jakieś inne powody?

Pozdrawiam

to zależy....czasami przy niektórych horrorach można się pośmiać (to przy tych ostatnich rodem z USA).

Dlaczego ja lubię? nie ma jednej odpowiedzi:

1. czasami są naprawdę niezłe historie i nieźle sfilmowane

2. lubię taki klimat że coś trzyma w napięciu - adrenalina

i wiele innych...

Z nowości co do których jestem na tak to

Sideways po polskiemu "Bezdroża"

bardzo przyjemny filmik i fajnie się ogląda...

:D

Bardzo fajnie. :D

Polecam również "Rzymską opowieść" Bertolucciego, obejrzałam z przyjemnością po raz drugi.

A tu coś dla śmiechu, bardzo życiowy filmik,

dodam, że zdobył nagrodę na festiwalu KAN 2005

http://www.ds5.agh.edu.pl/~gowin/mucha.mpg

Witam,

Nie mam pojęcia dlaczego ale horrory uwielbiam.

I to nie jakieś z facetami latającymi z siekierą czy hakiem i mordującymi wszystkich kogo sie da, tylko z duchami - tak, żeby się włosy jeżyły na ciele.

Witam,

Pozdrawiam

Jak to dlaczego? Ja lubię oglądać dobre horrory z tego samego powodu dla którego oglądam dobre komedie romantyczne: chodzi o emocje.

Dla mnie obejrzenie filmu, obojętnie jakiego gatunku, który mnie "nie rusza" to strata czasu. Podobnie jest ze Sztuką :D

A ja z braku Larsika przerzucialam sie na Almodowara :D

Kino zakrecone, tak jak lubie :D

Zaczelo sie kilka lat temu od "Wszystko o mojej matce" potem bylo "Porozmawiaj z nia", potem "nieswiadomie" obejrzalam "Kike" (nieswiadomie, bo nawet nie wiedzialm ze to film Almodowara ;) ) a potem to sie posypalo.

Ostanio z mezem porownujemy wszelkie napotkane osoby do aktorek ALmodowara. Nasza faworytka jest Kaya :oops: - kto ogladal filmy Almodowara to wie o czym pisze ;)

Czyj ten dom szkieletów? Nie wpadło mi to w oko.

Porównywalny z Hero?

Z dużym zaciekawieniem ogladałem ten film - kiczowate sceny latających wojowników pięknie wmontowane w taki poetycki krajobraz.

Z tygrysem było gorzej.

Czyj ten dom szkieletów? Nie wpadło mi to w oko.

Porównywalny z Hero?

Z dużym zaciekawieniem ogladałem ten film - kiczowate sceny latających wojowników pięknie wmontowane w taki poetycki krajobraz.

Z tygrysem było gorzej.