Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czyj ten dom szkieletów? Nie wpadło mi to w oko.

Porównywalny z Hero?

Z dużym zaciekawieniem ogladałem ten film - kiczowate sceny latających wojowników pięknie wmontowane w taki poetycki krajobraz.

Z tygrysem było gorzej.

Klimat bardzo podobny - wszak to ten sam reżyser - Yimou Zhang - bardzo ładne zdjęcia, niezła muzyka - co do samej fabuły to - nic nie powiem :-? - walki bardzo ale to bardzo widowiskowe i wręćż zdumiewające :o :o :o z tendencją ku przeginaniu (ale to raczej zamierzone) Jeżeli Hero Ci się podobał to na "Dom..." też się nie zawiedziesz.

Pozdrawiam.

Podziwiam w tych filmach mistrzostwo wykonawców. Mimo, że wszystko wspomagane mechanicznie i komputerowo, to ich umiejętności sprawiają duże wrażenie.

Dla odmiany obejrzałem ostatniego Batmana. Sceny walki też dopracowane ale nie zachwycają lekkością. Nie ma to jednak jak Bruce Lee :wink:

Podziwiam w tych filmach mistrzostwo wykonawców. Mimo, że wszystko wspomagane mechanicznie i komputerowo, to ich umiejętności sprawiają duże wrażenie.

Dla odmiany obejrzałem ostatniego Batmana. Sceny walki też dopracowane ale nie zachwycają lekkością. Nie ma to jednak jak Bruce Lee :wink:

No... :D

Obejrzałem "Królestwo niebieskie" i mam myślowego kaca :roll:

Postacie są niby historyczne ale tylko niby...

Ale ta okrągła gatka o równości i szczęściu powszechnym istny kraj rad gdzie ludziom żyje się dostatnio a kraj rośnie w siłę ... :roll:

o, tak... dialogi niedobre, bardzo niedobre - mnię szczęka z zawiasów się luzowała

podobał mi się Norton :wink: oraz sceny batalistyczne - no, jakoś do tej pory nie miałam wyobraźni, że oni wówczas takie fajoskie machiny mieli i tacy zaawansowani

reszta ciniutka - scenarzysta się nie popisał : bo o czym to było ???

ani tam jakiś konflikt religijny, ani poważny wątek romansowy, ani walka o władzę :roll:

takie srutu tu tu, pardon

a myślowego kaca mam po " Munholland drive" - film mi sie skleja tak w 3/4 - dalej nie idzie :-?

muzyka Andżeli fajna za to, choć nic nowego

podobał mi się Norton :wink: oraz sceny batalistyczne - no, jakoś do tej pory nie miałam wyobraźni, że oni wówczas takie fajoskie machiny mieli i tacy zaawansowani

Machiny rzeczywiście dość wiernie odtworzone (ale scena gdzie jedna za drugą lecą wieże oblężnicze no ...)

Z drugiej strony siła rażenia takich machin nie była aż tak duża i wymagała długiego czasu by odnieść porządany efekt - scena nocnego bombardowania była niezwykle efektowna i jak to gdzieś czytałem wielce przypominała ostrzał Bagdadu przez US Army :lol: a raczej mniej miała wspólnego ze średniowiecznym użyciem trebuszów ale w końcu realia filmu :lol: :wink:

Z drugiej strony siła rażenia takich machin nie była aż tak duża i wymagała długiego czasu by odnieść porządany efekt - scena nocnego bombardowania była niezwykle efektowna

historycznie to tam było strasznie nakłamane

ale powiedz mi, lafcadio - bo Ty chyba na świeżo jestes - a dlaczego ten rycerz głowny bohater usiekł tego księdza, he ?? i czy to było podowem krucjaty jego ?? - bo ja chyba usnęłam i nie wiem :-?

historycznie to tam było strasznie nakłamane

ale powiedz mi, lafcadio - bo Ty chyba na świeżo jestes - a dlaczego ten rycerz głowny bohater usiekł tego księdza, he ?? i czy to było podowem krucjaty jego ?? - bo ja chyba usnęłam i nie wiem :-?

Było nakłamane i owszem... :lol:

A Legolas spalił księdza za to że ten zwinął krzyżyk z szyjki zmarłej nieboszczki żony młodego kowala i do tego powiedział że ona złą kobietą była i nie pójdzie do nieba :wink:

no i powiedział że jak kce ulżyć swojej żonie samobójczyni w mękach piekielnych to powinien iść do Ziemi Świętej - pogilgotać troszkę niewiernych

no i powiedział że jak kce ulżyć swojej żonie samobójczyni w mękach piekielnych to powinien iść do Ziemi Świętej - pogilgotać troszkę niewiernych

dzięki stokrotne, lafcadio - jeśli mogę jeszcze ostatnie :oops: - a za co ona tak ?? podatki ???

cholerka, ja nie wiem, no cała ekspozycja mi gdzisi umkła :-?

dzięki stokrotne, lafcadio - jeśli mogę jeszcze ostatnie :oops: - a za co ona tak ?? podatki ???

Proszę jaśniej zapytaj ... 8)

och tak, jeju :) - no wiesz, dlaczego żona owa ( oprócz tego, że złą kobietą była) z łez padołu zeszła samoręcznie ???

dziecko aniołek śliczny słabowite było nieboże i odeszło a mama nie wytrzymała z żalu :cry:

amerykańska tragedia

• 1 month później...

Moje filmy wiecznie żywe:

- Bareja z najlepszych lat

- Kevin Smith - wszystko, w szcególności Sprzedawcy i W pogoni za Amy

- Pulp Fiction - już nie zliczę ile razy widziałem

- Dzięcioł Gruzy

- Trainspotting

- Orkiestra (Brassed off)

- Płytki Grób

Ostatnia rzecz jaka mnie ruszyła to polski film "Że życie ma sens" - rewelacja!! Polecam wszystkim.

Natomiast najgorszy film jaki w życiu widziałem i podpisuję się pod tym obiema rękami to Moulin Rouge - nienawidzę go!!!!!!!!!!!!!!

• 2 weeks później...

Dzisiaj zauważyłem w kiosku czasopismo "Play DVD". Czyba pierwszy numer. Z dwoma filmami DVD - Misja Kleopatra i equilibrium. Dla Kleopatry (jedna z moich ulubionych komedii) kupił bym to nawet gdyby kosztowało więcej niż 9.99 zł (tak - tyle za dwa DVD :o ).

A na marginesie - czy ktoś widział może Podwójne życie Weroniki na DVD? Chętnie bym to kupił ale nie ma jak :(