Gość 04.08.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Właśnie obejrzałam "Big fish" Tima Burtona, polecam, bardzo ciepły, wzruszający, poruszający film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 05.08.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Czyj ten dom szkieletów? Nie wpadło mi to w oko. Porównywalny z Hero? Z dużym zaciekawieniem ogladałem ten film - kiczowate sceny latających wojowników pięknie wmontowane w taki poetycki krajobraz. Z tygrysem było gorzej. Klimat bardzo podobny - wszak to ten sam reżyser - Yimou Zhang - bardzo ładne zdjęcia, niezła muzyka - co do samej fabuły to - nic nie powiem - walki bardzo ale to bardzo widowiskowe i wręćż zdumiewające z tendencją ku przeginaniu (ale to raczej zamierzone) Jeżeli Hero Ci się podobał to na "Dom..." też się nie zawiedziesz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Podziwiam w tych filmach mistrzostwo wykonawców. Mimo, że wszystko wspomagane mechanicznie i komputerowo, to ich umiejętności sprawiają duże wrażenie. Dla odmiany obejrzałem ostatniego Batmana. Sceny walki też dopracowane ale nie zachwycają lekkością. Nie ma to jednak jak Bruce Lee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 08.08.2005 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Podziwiam w tych filmach mistrzostwo wykonawców. Mimo, że wszystko wspomagane mechanicznie i komputerowo, to ich umiejętności sprawiają duże wrażenie. Dla odmiany obejrzałem ostatniego Batmana. Sceny walki też dopracowane ale nie zachwycają lekkością. Nie ma to jednak jak Bruce Lee No... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 10.08.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Obejrzałem "Królestwo niebieskie" i mam myślowego kaca Postacie są niby historyczne ale tylko niby... Ale ta okrągła gatka o równości i szczęściu powszechnym istny kraj rad gdzie ludziom żyje się dostatnio a kraj rośnie w siłę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paproć 13.08.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Obejrzałem "Królestwo niebieskie" i mam myślowego kaca Postacie są niby historyczne ale tylko niby... Ale ta okrągła gatka o równości i szczęściu powszechnym istny kraj rad gdzie ludziom żyje się dostatnio a kraj rośnie w siłę ... o, tak... dialogi niedobre, bardzo niedobre - mnię szczęka z zawiasów się luzowała podobał mi się Norton oraz sceny batalistyczne - no, jakoś do tej pory nie miałam wyobraźni, że oni wówczas takie fajoskie machiny mieli i tacy zaawansowani reszta ciniutka - scenarzysta się nie popisał : bo o czym to było ??? ani tam jakiś konflikt religijny, ani poważny wątek romansowy, ani walka o władzę takie srutu tu tu, pardon a myślowego kaca mam po " Munholland drive" - film mi sie skleja tak w 3/4 - dalej nie idzie muzyka Andżeli fajna za to, choć nic nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 16.08.2005 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 podobał mi się Norton oraz sceny batalistyczne - no, jakoś do tej pory nie miałam wyobraźni, że oni wówczas takie fajoskie machiny mieli i tacy zaawansowani Machiny rzeczywiście dość wiernie odtworzone (ale scena gdzie jedna za drugą lecą wieże oblężnicze no ...) Z drugiej strony siła rażenia takich machin nie była aż tak duża i wymagała długiego czasu by odnieść porządany efekt - scena nocnego bombardowania była niezwykle efektowna i jak to gdzieś czytałem wielce przypominała ostrzał Bagdadu przez US Army a raczej mniej miała wspólnego ze średniowiecznym użyciem trebuszów ale w końcu realia filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 16.08.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Z drugiej strony siła rażenia takich machin nie była aż tak duża i wymagała długiego czasu by odnieść porządany efekt - scena nocnego bombardowania była niezwykle efektowna historycznie to tam było strasznie nakłamane ale powiedz mi, lafcadio - bo Ty chyba na świeżo jestes - a dlaczego ten rycerz głowny bohater usiekł tego księdza, he ?? i czy to było podowem krucjaty jego ?? - bo ja chyba usnęłam i nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 17.08.2005 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 historycznie to tam było strasznie nakłamane ale powiedz mi, lafcadio - bo Ty chyba na świeżo jestes - a dlaczego ten rycerz głowny bohater usiekł tego księdza, he ?? i czy to było podowem krucjaty jego ?? - bo ja chyba usnęłam i nie wiem Było nakłamane i owszem... A Legolas spalił księdza za to że ten zwinął krzyżyk z szyjki zmarłej nieboszczki żony młodego kowala i do tego powiedział że ona złą kobietą była i nie pójdzie do nieba no i powiedział że jak kce ulżyć swojej żonie samobójczyni w mękach piekielnych to powinien iść do Ziemi Świętej - pogilgotać troszkę niewiernych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 17.08.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 no i powiedział że jak kce ulżyć swojej żonie samobójczyni w mękach piekielnych to powinien iść do Ziemi Świętej - pogilgotać troszkę niewiernych dzięki stokrotne, lafcadio - jeśli mogę jeszcze ostatnie - a za co ona tak ?? podatki ??? cholerka, ja nie wiem, no cała ekspozycja mi gdzisi umkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 17.08.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 dzięki stokrotne, lafcadio - jeśli mogę jeszcze ostatnie - a za co ona tak ?? podatki ??? Proszę jaśniej zapytaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 17.08.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 dzięki stokrotne, lafcadio - jeśli mogę jeszcze ostatnie - a za co ona tak ?? podatki ??? Proszę jaśniej zapytaj ... och tak, jeju - no wiesz, dlaczego żona owa ( oprócz tego, że złą kobietą była) z łez padołu zeszła samoręcznie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 17.08.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 dzięki stokrotne, lafcadio - jeśli mogę jeszcze ostatnie - a za co ona tak ?? podatki ??? Proszę jaśniej zapytaj ... och tak, jeju - no wiesz, dlaczego żona owa ( oprócz tego, że złą kobietą była) z łez padołu zeszła samoręcznie ??? dziecko aniołek śliczny słabowite było nieboże i odeszło a mama nie wytrzymała z żalu amerykańska tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 18.08.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 amerykańska tragedia dzięki, laf - już wszystko clear a może kto widział już Człowieka Psa ?? (współ) scenariusz Bessona, Freeman, muzyka Massive Attack - warto ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 18.08.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Nie ma za co Pap. Ja nie widziałem A dzisiaj mam zamiar obejrzeć "Północ w ogrodzie dobra i zła" tylko proszę mi nie opowiadać treści... Mam nadzieję że będzie dobry. Jak Psa obejrzysz napisz czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 18.08.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Jak Psa obejrzysz napisz czy warto. napiszę - tylko nieprędko, bo Szeregowiec Dolot stoi w kolejce jakbyco Madagaskar był suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 20.09.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Moje filmy wiecznie żywe:- Bareja z najlepszych lat- Kevin Smith - wszystko, w szcególności Sprzedawcy i W pogoni za Amy- Pulp Fiction - już nie zliczę ile razy widziałem- Dzięcioł Gruzy- Trainspotting- Orkiestra (Brassed off)- Płytki Grób Ostatnia rzecz jaka mnie ruszyła to polski film "Że życie ma sens" - rewelacja!! Polecam wszystkim. Natomiast najgorszy film jaki w życiu widziałem i podpisuję się pod tym obiema rękami to Moulin Rouge - nienawidzę go!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 21.09.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 lubię filmy przygodowe i fantasymoim ulubionym filmem jest "Ojciec chrzestny"pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 24.09.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Ostatnio widziałam "Out of time" z Denzelem Washingtonem i Evą Mendez o policjancie uwikłanym w zakręcony romans. Fajny, no i Denzel..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 04.10.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Dzisiaj zauważyłem w kiosku czasopismo "Play DVD". Czyba pierwszy numer. Z dwoma filmami DVD - Misja Kleopatra i equilibrium. Dla Kleopatry (jedna z moich ulubionych komedii) kupił bym to nawet gdyby kosztowało więcej niż 9.99 zł (tak - tyle za dwa DVD ). A na marginesie - czy ktoś widział może Podwójne życie Weroniki na DVD? Chętnie bym to kupił ale nie ma jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts