paprotka 30.11.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Przyznaję się bez bicia że nie przeczytalem żadnego postu z TEGO wątku ( leniwy jestem, wiem ) ale mam pytanie, ogadał może ktoś "Monster's ball " ? oglądał - dość przygnębiający film oskarowa Halle Berry ciągnie cały film koncertowo, chociaz czasem miałam wrażenie, że narracja stoi w miejscu i tak ... stoi ale warto, polecam to jest też chyba pierwszy film, w którym naprawdę zobaczyłam Billego Boba Thorntona, wcześniej to był Ten_ Co_Sobie_Love_Dziary z Angeliną Jolie robił i to wszystko teraz jest Ten_ Gość z Włamania na śniadanie świetna rola ! w scenie tańca do Just the two of us za każdym razem kwiczę ze śmiechu, On tu jest niemożliwie zesztywniały baardzo fajna, prześmiewcza komedio- sensacja Levisona z Brucem Willisem i Cate Blanchett - super trójkąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.11.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Na szczęście nie palę więc spokojnie mogę oglądać wspomniany tutaj Dym wyczuwam intuicyjnie, że ten film... i ja... mamy coś wspólnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.12.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 polecam "Złodziej życia" z Angelina Jolie http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=107833#118083 kilka razy podskoczyłam w fotelu........łałłłłłł.......zaskakujący ....slowem ....dobry kryminał ....POLECAM na wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.12.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Polecam świetną komedię "Sposób na teściową " dawno sie tak nie ubawiłam http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=107311#107311 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 19.12.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 lafcadio, a widziałe Kassovitza "Purpurowe rzeki" ? czytałam tylko ksišżkę, straszna mordęga, ale powaliła mnie na łopatki nadmuchana intryga i odgrzewanie nietzscheańskiego kultu nadczłowieka widziałem i 1 i 2 (boć to już chyba były purpurowe rzeki 2) nie ma za bardzo o czym pisać film z niezłym pomysłem ale wykonanie takie se bardzo zagmatwano fabułę sceny niezwykle rwane, nie ma ten film płynności i spójności nie podobał mi się dla miłośników Deep-a polecam Secret Window (to już było ale fajne - pamiętam pierwszą scenę jeszcze jak są napisy - kapitalny myk operatorski ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 22.12.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Widzę że czasopismo PlayDVD idzie za ciosem i daje następny film Jarmusch'a Brooklyn Boogie. Te same klimaty, a nawet można powiedzieć że kontynuacja Dymu. Jako dodatek Cube - ten z kolei niezbyt mi leży - ale za 9,99 zł nie ma co wybrzydzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 04.01.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Polskie kultowe filmy są the best."Samych Swoich" mogę do zmęczenia oglądać."Alternatywy 4", "Zmiennicy", "Nie ma róży bez ognia", "Miś", "Poszukiwany, poszukiwana". itp. Filmy Bareji są niezapomniane. Teraz niestety już takich nie robią. A szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 05.01.2006 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Polskie kultowe filmy są the best. "Samych Swoich" mogę do zmęczenia oglądać. "Alternatywy 4", "Zmiennicy", "Nie ma róży bez ognia", "Miś", "Poszukiwany, poszukiwana". itp. Filmy Bareji są niezapomniane. Teraz niestety już takich nie robią. A szkoda. Oj Szkoda szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 05.01.2006 02:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Nie tak dawno widzialam "i am sam" - z Michelle Pfeiffer i Sean Penn - piekny wzruszajacy film... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 05.01.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Własnie dla Rickmana zamierzam zakupić sobie ten film. W roli szeryfa był cuuuuudowny Bardzo tez mi się podobał w "To tylko miłość" (polecam ten film ) i w "Dogmie". Rickman kupiony, zatopiony ! trochę miałam kłopot z przypomnieniem sobie jego roli - w "To właśnie miłość" ( to to z tą koszmarną piosenką "Christmas is all around" ? ), ale jak załapałm, że Snape z HP to też ten architekt.. mmmmm .. jest boski ! bardzo podobała mi się też Emma Thompson w "To własnie..", w "Czarze ognia" też była niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 05.01.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Nie tak dawno widzialam "i am sam" - z Michelle Pfeiffer i Sean Penn - piekny wzruszajacy film... był w tv i przegapiłem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 14.01.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Właśnie oglądałam "Dzień świra"-gorąco polecam.Bardzo podobała mi się modlitwa Polaka,strzał w dziesiątkę. Z filmów, które utkwiły mi w pamięci "Adwokat diabła",oglądałam chyba z trzy razy.Świetny Al Pacino. Chętnie obejrzałabym "Dirty dancing",hit w czasach L.O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 17.01.2006 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 A ja niedawno dopiero obejrzalam "21 gramow", naprawde swietny film, ale trzeba ogladac z niezwykla uwaga, bo to niezla ukladanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.01.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Właśnie oglądałam "Dzień świra"-gorąco polecam.Bardzo podobała mi się modlitwa Polaka,strzał w dziesiątkę. Z filmów, które utkwiły mi w pamięci "Adwokat diabła",oglądałam chyba z trzy razy.Świetny Al Pacino. Chętnie obejrzałabym "Dirty dancing",hit w czasach L.O. Julcik , " Dirty Dancing " będzie w jakiejś lutowej babskiej gazecie ( Klaudia , Świat Kobiety , Poradnik Domowy , nie pamiętam , ale też się na to czaję , dam znać jak dostanę ) Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 17.01.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 aaa ja DD w twardej oprawie wyhaczyłam z Olivii miesiąc ( dwa ? ) temu z pewnym takim zażenowaniem obejrzałam go i przyznaję, ze to starsznie kiepski film jest, a Patrick S. sztywny jak kołek no ale cóż.. w czasach LO to się nazywało "Wirujący seks" i scieżkę dzwiękową katowaliśmy na naszym pierwszym klasowym biwaku do zarżnięcia jamnika co nam się wtedy w tym filmie podobało, ja nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.01.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 aaa ja DD w twardej oprawie wyhaczyłam z Olivii miesiąc ( dwa ? ) temu z pewnym takim zażenowaniem obejrzałam go i przyznaję, ze to starsznie kiepski film jest, a Patrick S. sztywny jak kołek no ale cóż.. w czasach LO to się nazywało "Wirujący seks" i scieżkę dzwiękową katowaliśmy na naszym pierwszym klasowym biwaku do zarżnięcia jamnika co nam się wtedy w tym filmie podobało, ja nie wiem Ja też go niedawno widziałam , jakaś TV puszczała i rzeczywiście , nie wytrzymał próby czasu , PS jak kołek , ale muzyka super Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 17.01.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Ma być w lutowej Olivii.Może nie jest to film z górnej półki,ale chyba ze względu na to ,że z czasów L.O. ,to czuję do niego wielki sentyment i chętnie obejrzę po raz enty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.01.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Ma być w lutowej Olivii. Może nie jest to film z górnej półki,ale chyba ze względu na to ,że z czasów L.O. ,to czuję do niego wielki sentyment i chętnie obejrzę po raz enty. Dzięki julcik za info Pozdrowionka i miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 17.01.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Maxtorka,nie ma za co! A z takich sentymentalnych filmów obejrzałabym sobie jeszcze raz "Przeminęło z wiatrem" Już tu chyba gdzieś o tym pisałam?! Chętnie umówiłabym się z Rettem (chyba dobrze napisałam?),Ha,ha!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.01.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Maxtorka,nie ma za co! A z takich sentymentalnych filmów obejrzałabym sobie jeszcze raz "Przeminęło z wiatrem" Już tu chyba gdzieś o tym pisałam?! Chętnie umówiłabym się z Rettem (chyba dobrze napisałam?),Ha,ha!!! Taaaa , Rett to był gość A wielbicielkom Patryka S polecam " Na fali " , oczywiście z Keanu Reeves'em . Co jakiś czas z przyjemnością do niego wracam ( do filmu , nie Keanu ) . Z nowszych : " Ukryte pragnienia " z Liv Tyler i " Pod słońcem Toskanii ". Ciepłe południowe klimaty , piękne widoki . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts