Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przyznaję się bez bicia że nie przeczytalem żadnego postu z TEGO wątku ( leniwy jestem, wiem ) ale mam pytanie, ogadał może ktoś "Monster's ball " ?

oglądał - dość przygnębiający film :-?

oskarowa Halle Berry ciągnie cały film koncertowo, chociaz czasem miałam wrażenie, że narracja stoi w miejscu i tak ... stoi

ale warto, polecam

to jest też chyba pierwszy film, w którym naprawdę zobaczyłam Billego Boba Thorntona, wcześniej to był Ten_ Co_Sobie_Love_Dziary z Angeliną Jolie robił i to wszystko :roll:

teraz jest Ten_ Gość z Włamania na śniadanie

świetna rola !

w scenie tańca do Just the two of us za każdym razem kwiczę ze śmiechu, On tu jest niemożliwie zesztywniały :D :D

baardzo fajna, prześmiewcza komedio- sensacja Levisona

z Brucem Willisem i Cate Blanchett - super trójkąt :D

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

lafcadio, a widziałeœ Kassovitza "Purpurowe rzeki" ?

czytałam tylko ksišżkę, straszna mordęga, ale powaliła mnie na łopatki nadmuchana intryga i odgrzewanie nietzscheańskiego kultu nadczłowieka

widziałem i 1 i 2 (boć to już chyba były purpurowe rzeki 2)

nie ma za bardzo o czym pisać film z niezłym pomysłem ale wykonanie takie se

bardzo zagmatwano fabułę sceny niezwykle rwane, nie ma ten film płynności i spójności

nie podobał mi się

dla miłośników Deep-a polecam Secret Window (to już było ale fajne - pamiętam pierwszą scenę jeszcze jak są napisy - kapitalny myk operatorski :wink: )

• 2 weeks później...
Własnie dla Rickmana zamierzam zakupić sobie ten film. W roli szeryfa był cuuuuudowny :D Bardzo tez mi się podobał w "To tylko miłość" (polecam ten film :D) i w "Dogmie".

Rickman kupiony, zatopiony ! :D

trochę miałam kłopot z przypomnieniem sobie jego roli - w "To właśnie miłość" ( to to z tą koszmarną piosenką "Christmas is all around" ? :lol: ), ale jak załapałm, że Snape z HP to też ten architekt.. mmmmm .. jest boski !

bardzo podobała mi się też Emma Thompson w "To własnie..", w "Czarze ognia" też była niezła

• 2 weeks później...
Właśnie oglądałam "Dzień świra"-gorąco polecam.Bardzo podobała mi się modlitwa Polaka,strzał w dziesiątkę.

Z filmów, które utkwiły mi w pamięci "Adwokat diabła",oglądałam chyba z trzy razy.Świetny Al Pacino.

Chętnie obejrzałabym "Dirty dancing",hit w czasach L.O.

Julcik ,

" Dirty Dancing " będzie w jakiejś lutowej babskiej gazecie ( Klaudia , Świat Kobiety , Poradnik Domowy , nie pamiętam , ale też się na to czaję , dam znać jak dostanę )

Pozdrowionka :)

aaa :lol:

ja DD w twardej oprawie wyhaczyłam z Olivii miesiąc ( dwa ? ) temu

z pewnym takim zażenowaniem obejrzałam go i przyznaję, ze to starsznie kiepski film jest, a Patrick S. sztywny jak kołek :o

no ale cóż.. :D w czasach LO to się nazywało "Wirujący seks" i scieżkę dzwiękową katowaliśmy na naszym pierwszym klasowym biwaku do zarżnięcia jamnika

co nam się wtedy w tym filmie podobało, ja nie wiem :lol:

aaa :lol:

ja DD w twardej oprawie wyhaczyłam z Olivii miesiąc ( dwa ? ) temu

z pewnym takim zażenowaniem obejrzałam go i przyznaję, ze to starsznie kiepski film jest, a Patrick S. sztywny jak kołek :o

no ale cóż.. :D w czasach LO to się nazywało "Wirujący seks" i scieżkę dzwiękową katowaliśmy na naszym pierwszym klasowym biwaku do zarżnięcia jamnika

co nam się wtedy w tym filmie podobało, ja nie wiem :lol:

Ja też go niedawno widziałam , jakaś TV puszczała i rzeczywiście , nie wytrzymał próby czasu , PS jak kołek :( , ale muzyka super :)

Maxtorka,nie ma za co!

A z takich sentymentalnych filmów obejrzałabym sobie jeszcze raz "Przeminęło z wiatrem" :lol: Już tu chyba gdzieś o tym pisałam?!

Chętnie umówiłabym się z Rettem (chyba dobrze napisałam?),Ha,ha!!!

:oops:

Taaaa , Rett to był gość :oops:

A wielbicielkom Patryka S polecam " Na fali " , oczywiście z Keanu Reeves'em . Co jakiś czas z przyjemnością do niego wracam ( do filmu , nie Keanu :oops: ) . Z nowszych : " Ukryte pragnienia " z Liv Tyler i " Pod słońcem Toskanii ". Ciepłe południowe klimaty , piękne widoki .