Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

julcik napisał:
Może nie jest to film z górnej półki,ale chyba ze względu na to ,że z czasów L.O. ,to czuję do niego wielki sentyment i chętnie obejrzę po raz enty.

och tam, a musi być z górnej ? :lol:

sentyment to sentyment, w całości mi trudno DD znieść, ale te niektóre sceny, to nooo :D

do "gniociuchów wielokrotnego użytku " dorzucam "Pretty W. ","9 i 1/2 weeks", "Top Gun" ( szioł mi hefen :lol: ) , "Flashdance", "Dziką orchideę" i pewnie jeszcze parę by się znalazło...

a "Ukryte.." bardzo lubię - zdjęcia piękne, Irons jak zwykle świetny, Liv urocza, całość taka smakowito - ciepła :)

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

matka napisał:
"Sekretarka"!!! Stevena Shainberga!

o yeah ! :D

skusiła mnie onegdaj recenzja " klasyczna komedia romantyczna " :lol: i zapodałam dla relaksu w HBO

nooo, poza klasyką i romantyzmem to strasznie dobry film jest ... i wciąga, ekhem .. intryga :wink:

obrazki, kolorki, kompozycje chwilami jak z Greneway`a

też polecam :D

• 3 weeks później...

Melduję obejrzenie kolejnej ekranizacji Grocholi " Ja wam pokażę "

Siedziałam z otwartą paszczęką na widok domu Judyty. :oops:

Ot ..jak się ma hopla na punkcie pewnym .. Całość oczywiście mniej fantastyczna jak książka - ale istnieje kilka monologów i dialogów od których można dostać ogólnej wesołości.

Polecę coś do niecnego obejrzenia w domowym zaciszu ( pozdrówka od Muła) : The shutter coś między Ringiem a pewną wiedźmą z pewnego lasa ( tadarassa)

Warte dla finałowej sceny . Pełny zaskok i pełne ździwko.

matka napisał:
"Sekretarka"!!! Stevena Shainberga!

Świetny film, jak to ludziki znajdują przyjemność i poczucie szczęścia w zaspokajaniu wzajemnym swoich...

różnych... upodobań.

Polecam! :D

matko i paprotko - dziekuje za rekomendacje :)

wlasnie obejrzalam Sekretarke.

No i bardzo.

I muzyczka tez bardzo :)

To sie mozna w zyciu odnalezc.

Jak już dyskusja zeszła na Keanu, a telewizja własnie rzuca "Matrixa", to zapytam - czy nie sšdzicie, że dwa kolejne tytuły trylogii powinny mieć odwrotne tytuły?

Dla mnie druga częœć jest kompletnym nieporozumieniem i pasuje mi tu właœnie "rewolucje" (apropos różnorodnoœci pozycji położenia ciała :wink: ). A reaktywacja następuje w końcu częœci trzeciej - tak po mojemu. Nijak nie mogę dojœć czym kierowali sie twórcy przy takim doborze tytułów.

AxLe napisał:
Kto oglądał ,,Komornika,, warto?

oglądałam ....muszę powiedzieć ,że nie powalił mnie na kolana ...Połowa filmu - dramatyczna -ogląda sie z zainteresowaniem .....ale druga połowa ....hmmmm......przemiana bohatera ....jakaś mało pradziwa .....film można obejrzeć .....ja tam lubię polskie filmy :D

• 2 weeks później...

Jak jestem 'w pracy' (na statku) to codziennie cos ogladam, i tak:

wczoraj 'the girl in the cafe' - swietny, polecam

przedwczoraj 'the matador'(nie ten Almodovara) - taki sobie

pare dni temu - 'czlowiek ringu' - polecam

dzisiaj bedzie (jak sie sciagnie) :wink: 'monachium' - i wiem, ze bedzie mi sie podobal.

pozdrawiam

W moim osiedlowym wypożyczaku, "Seketarki" nie znają. Ale zachęcona waszymi recenzjami wybiorę sie gdzies dalej.

Pozyczyłam za to "Między niebem a piekłem" (wiem - polski tytuł straszny, ale warto dla W. Robinsa).

Tak właśnie widzę koncepcję zaświatów, a efekty rzeczywiście rewelacyjne, zwłasza farbowane błoto. :wink:

Polecam tym, którzy jescze nie widzieli. I nie zraźcie się cukierowym początkiem.

Monika B napisał:

Pozyczyłam za to "Między niebem a piekłem" (wiem - polski tytuł straszny, ale warto dla W. Robinsa).

Tak właśnie widzę koncepcję zaświatów, a efekty rzeczywiście rewelacyjne, zwłasza farbowane błoto. :wink:

To jest zaje...fajny film tylko trzeba znać do niego klucz.

Monika B napisał:

Tak właśnie widzę koncepcję zaświatów,

A kluczem jest własnie to o czym piszesz tzn każdy ma swoją wizję pamiętasz gdzie wizja zony ją uwieziła :-) a w jakiej rzeczywistości obracał się mąż jak... - takie jest też zycie :-) ale najciekawsze że można modyfikować i zmieniać swoje wizje :-)