Monika B 15.03.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Smartcat. Wielka nadzieja - takie niebo, nie? I chyba bardziej boję się takiej samozsyłki niż wszelkich ogni piekielnych, którymi nas kaznodziej straszą. W pracy zakupili nam z funduszu bilety na ... Papieża. Kto widział? warto? Ponoć polska wersja zupełnie inna niż zachodnia? O co chodzi? Bali sie o nasze ucczucia religijne? Mam dylemat, czy iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 15.03.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witam Moniko B jak pójdziesz, to nie zapomnij nam o tym filmie opowiedzieć Ja oglądałam wersie włoską i powiem szczerze, że dla mnie pierwsza część filmu upływa na przedstawiamiu martyrologii narodu żydowskiego. Nie podobało mi się to, a dlaczego? Tak sobie pomyślałam, że gdzieś w świecie, ktoś, kto nie zna historii II wojny światowej, może odnieść mylne wrażenie dotyczące ofiar tej wojny. Bo przecież nie tylko żydowskie dzieci ginęły, polskie też... A tak ogólnie film do obejrzenia, zwłaszcza druga część. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 20.03.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 w weekend byliśmy z Miśkiem na "Francuskim numerze" - strasznie ostatnio reklamowanej polskiej komedii z Fryczem i Stuhrem. W skali od 1 do 10 - oceniam na 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.03.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 w weekend byliśmy z Miśkiem na "Francuskim numerze" - strasznie ostatnio reklamowanej polskiej komedii z Fryczem i Stuhrem. W skali od 1 do 10 - oceniam na 6 moj Synek też sie specjalnie nim nie zachwycił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 21.03.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witam Moniko B jak pójdziesz, to nie zapomnij nam o tym filmie opowiedzieć Ja oglądałam wersie włoską i powiem szczerze, że dla mnie pierwsza część filmu upływa na przedstawiamiu martyrologii narodu żydowskiego. Nie podobało mi się to, a dlaczego? Tak sobie pomyślałam, że gdzieś w świecie, ktoś, kto nie zna historii II wojny światowej, może odnieść mylne wrażenie dotyczące ofiar tej wojny. Bo przecież nie tylko żydowskie dzieci ginęły, polskie też... A tak ogólnie film do obejrzenia, zwłaszcza druga część. pozdrawiam Mnie tam martyrologia żydowska nie przeszkadza, ale wogóle jestem mało martyrologiczna i nie wiem jescze czy pójdę. Ale jakby co, to skrobnę. Byłam za to na Czerwonym Kapturku ...i bez zachwytu. Shrek wyznaczył nowe standardy i teraz trzeba się wykazać. A tu nie wiadomo - dla dzieci to, czy dla starych? W sumie na 4- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 22.03.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 w weekend byliśmy z Miśkiem na "Francuskim numerze" - strasznie ostatnio reklamowanej polskiej komedii z Fryczem i Stuhrem. W skali od 1 do 10 - oceniam na 6 Podobnie oceniam ten film Byłam tez ostatnio na Czerownym Kapturku, myslałam,że sie pomieje jak na Shreku, a to lipa . Nie polecam - ocena w skali od 1 do 10 = 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 03.04.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 A dla mnie "Okruchy dnia" i Cienista dolina z Hopkinsem to nr 1. No i bardzo podobały mi się : Złodziej życia, Kolekcjoner kości, Siedem i Efekt motyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 24.04.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 matko i paprotko - dziekuje za rekomendacje wlasnie obejrzalam Sekretarke. No i bardzo. I muzyczka tez bardzo To sie mozna w zyciu odnalezc. hi hi, wczoraj HBO odgrzewało jeszcze raz - zdecydowanie premierowo lepiej smakuje muzyka jakby znajoma, nie ? bo to Andżelo Badalementi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.05.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Dziś w TVP 1 o 23.10 trzecia część trylogii Godfrey'a Reggio z muzyką Philipa Glassa >>> Naqoyqatsi wiecej >>> http://www.koyaanisqatsi.org http://www.europaeuropa.pl/na/kinoman_qatsi.php Polecam, jak wszystko tej dwójki autorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 17.05.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 ponury63 - nie wiem czy nie za późno na tą infomację ale "Naqoyqatsi" na DVD było dołączone do majowego numeru czasopisma Premiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 20.05.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Dołączę się do tych recenzji filmowych. Z najnowszych polecam "Wszyscy jestesmy Chrystusami". Chyba nikt jeszcze o nim nie wspomninał.Gorzki, ironiczny, osobisty, głęboki i trudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.05.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Na mnie bardzo duże wrażenie wywarł "Requiem for a dream" - film nie pozostawia złudzeń... Wczoraj oglądnęłam "Nieodwracalne" - miażdżący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 21.05.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Dołączę się do tych recenzji filmowych. Z najnowszych polecam "Wszyscy jestesmy Chrystusami". Chyba nikt jeszcze o nim nie wspomninał. Gorzki, ironiczny, osobisty, głęboki i trudny. Dla mnie przygnębiający i niestety prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 23.05.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 ponury63 - nie wiem czy nie za późno na tą infomację ale "Naqoyqatsi" na DVD było dołączone do majowego numeru czasopisma Premiery. Dzięki za informację. Właśnie w dniu wczorajszym nabyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barok 23.05.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Jan Jakub Kolski ( ten od Jańcia Wodnika i Pograbka ) Jasminum W głównej roli rewelacyjny Gajos. Film na długie przemyślenia i świetny humor. W skali 0-10 daję 9 i 1/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 01.06.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Dołączę się do tych recenzji filmowych. Z najnowszych polecam "Wszyscy jestesmy Chrystusami". Chyba nikt jeszcze o nim nie wspomninał. Gorzki, ironiczny, osobisty, głęboki i trudny. Dla mnie przygnębiający i niestety prawdziwy To prawda... niemniej rewelacyjny. Jak dla mnie. Oglądałam z osobą, która w dziciństwie napatrzyła sie w domu na wódkę i pijanego ojca. Ciskała sie na fotelu niesamowicie, momentami zamykała oczy. ale - jak powiedziala - było to dla niej bardzo oczyszczajęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 26.06.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Może kogoś zainteresuje (tak jak zainteresowało mnie) że na DVD wyszło "Podwójne życie Weroniki". Dwypłytowe wydanie za całe 47 zł. Wczoraj się dowiedziałem - a dzisiaj zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 21.07.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Jest tu kto? ostatnio obejrzałem sporo filmów i oto co polecam: " Przed wschodem słońca" i "Przed zachodem słońca" z Julie Delpy i Ethanen Hawke - świetne, szczególnie ten drugi "Marzyciele" Bertlucciego - taki sobie, kino raczej kontemplacyjne "Office" - serial BBC, polecam, dawno się tak nie uśmiałem "Bezdroża" - amerykański, ale z pomysłem i humorem "21 gram" Natomiast NIE polecam: "Inwazja barbarzyńców" i "5x2" i "2x5" - kino francuskie jest nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 21.07.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 dla 1/2 kinomanów (tylko dla połowy bo druga połowa go nie znosi ) polecam Petera Greenaway'a (Kucharz, złodziej, jego żona, jej kochanek; Księgi Prospera, Kontrakt rysownika, Pillow Book i dużo innych dla chętnych ) Ponadto Petera Weira (cała fura, najbardziej znany Pinknik pod Wisząca Skałą), Wima Wendersa (Lisbon Story, Paris-Texas i inne), duet Jeunet i Caro (Delicatessen), braci Coen (znowy fura), Jima Jarmuscha (też fura choć najbardziej lubię Noc na Ziemi) Oczywiście polecam cały tryptyk Quatsi (Koyaanisquatsi, Powaqqatsi i Naqoyqatsi) Godfreya Reggio z powalającą muzyką Philipa Glassa. Z moich ulubionych pojedynczych mniej znanych filmów to: Po godzinach - Martin Scorsese Płytki grób - Danny Boyle A i zapomniałbym: uwielbiam całą filmografię Akira Kurosawy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 21.07.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Płytki grób - Danny Boyle pozdrawiam dobra rzecz, uwielbiam szczególnie scena jak wybierają współlokatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts