Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

"Jak się masz??" :D :D

Obejrzałem w końcu Borata.

Będąc fanem talentu Saschy Barona Cohena troszkę się zawiodłem. Większość motywów jest moim zdaniem reżyserowana, przeciwnie do pierwowzoru z Ali G Show , gdzie ALi G przebrany za Borata autentycznie wkręcał anglików - zresztą niektóre motywy zostały żywcem przeniesione z Ali G Show.

Moje ulubione sceny to prezentacja wioski przez Borata i odśpiewanie hymnu Kazachstanu na rodeo :D

Ogólnie tak sobie, pierwszy film Saschy B. Cohena "Ali G indahouse" był zabawniejszy.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rzeczywiście zaoszczędziłaś :wink: ale nic straconego -przynajmniej wiesz,że tam jest i se kupisz nastepną razą :wink:

Kupiłam, kupiłam :lol: Teraz nie wiem kiedy obejrzę :wink:

a z babskich filmów to kilka razy oglądałam ,bo bardzo lubie

:wink: SMAŻONE ZIELONE POMIDORY

:D

A kisiężkę czytałaś? Też jest boooska! Inne książki Fannie Flag też warto. Ale to inny wewątek :wink:

rzeczywiście zaoszczędziłaś :wink: ale nic straconego -przynajmniej wiesz,że tam jest i se kupisz nastepną razą :wink:

Kupiłam, kupiłam :lol: Teraz nie wiem kiedy obejrzę :wink:

A kisiężkę czytałaś? Też jest boooska! Inne książki Fannie Flag też warto. Ale to inny wewątek :wink:

no właśnie czytałam też książke ,ale film zdecydowanie bardziej do mnie przemówł :D

Bylam wczoraj na "Testosteronie"

Ja widzialam Testosteron 4 lata temu w teatrze. Byl GENIALNY. I patrząc na zajawki filmu, żenada. Nie pójdę napewno.

A co powiedzie o Boracie? Jak wrażenia?

Osobiście mi się podobal. Nieźle pojechal po amerykanach. Ale starszemu pokoleniu nie polecam, bo jest na granicy dobrego smaku.

• 2 months później...
  • 5 weeks później...

Nie wiem czy jeszcze ktoś tu zagląda, ale muszę Wam zdradzić kilka wyjechanych filmów. Jako, że ekipę mam nizłą do nocnego seansowania :)

Uwaga: nr.1

Black book - bardzo dawno nie oglądałam tak świetnego filmu (szczególnie dla pań) Tematyka żydowska - ale uwaga to nie jest to co myślicie. Utrzymana w bardzo dobrym tonie opowieść pięknej żydówki, która .... .

Żadko mam tak, by na drugi dzień mieć ochotę powtórnie obejrzeć film, a piosenkę Ich bin die fesche Lola Marlene Dietrich mam zciągniętą :D

nr.2 Hidalgo (piękny i uzdolniony konik jedzie na wyścig po pustyni). Kurcze nie wiedziałam, że ten arabski to taki fajny język.

nr. 3 Ostatni król Szkocji (na faktach autentycznych)

nr. 4 Hotel Ruanda (bitwa plemion hutu z tutsi)

to moze cos swierzszego np. Vacancy - Motel

właśnie wczorzj obejrzałam. Niestety nie dotrwałam do końca - wiecie czemu?

Tak bardzo się bałąm, że zwiałam...... no dobra powiem prawdę nie podchodził mi, ale moi kompani zostali. Nie wiem czym było to spowodowane, ale najprawdopodobniej tym pifkiem co to mieli na dole :D

Za to przed chwilą skończyliśmy oglądać bardzo dobry film:

"Dolina wilków: Irak"

Polecam gorąco. Film bardzo na czasie. Niestety tytułu oryginalnego nie pamiętam.