Gość 05.08.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 ... Za to przed chwilą skończyliśmy oglądać bardzo dobry film: "Dolina wilków: Irak" Polecam gorąco. Film bardzo na czasie. Niestety tytułu oryginalnego nie pamiętam. tytuł oryginalny /Turcja/- to Kurtlar vadisi - Irak, w tłumaczeniu na angielski - Valley of the Wolves Iraq ja znów( w rewanżu ) polecę Enemy at the Gates czyli Wróg u bram ... a w związku z tym ze nasz rzad chce "osłonic" tarczą ameryke, odciązyc, przyjąc pierwsze uderzenie atomowe na nasz kraj - tytuł również na czasie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 05.08.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 ja znów( w rewanżu ) polecę Enemy at the Gates czyli Wróg u bram ... a w związku z tym ze nasz rzad chce "osłonic" tarczą ameryke, odciązyc, przyjąc pierwsze uderzenie atomowe na nasz kraj - tytuł również na czasie ... Mąż usilnie usiłuje mi przypomnieć a mi coś tam świta. W każdym bądź razie mąż stwierdził, że jeden z lepszych Pozostając w klimacie Rosji to nie wiem, czy widziałeś już 9 Kompania Swołocz - oby dwa to dobre filmy. Na pewno się nie zanudzisz/cie. Ale jakby się komuś bardzo nudziło to Idź i patrz ma podobną tematykę tylko akcją się wolno dzieje i jak dla mnie to za bardzo psychologiczny (no dobra nudny). Niesie jakieś przesłanie, ale ja opowiadam się za tymi pierwszymi. Jakaś insza inszość - rosyjski filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Jakaś insza inszość - rosyjski filmik dzięki Monika ze podrzucenie paru fajnych tytułów ja ostatnio przypomniałem sobie "Żądło" i "Frantic" a moge polecic jeszcze "Iluzjoniste" takie filmy z "zagadkami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 13.08.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Gorąco polecam film "NEXT" lub starszy "Skarb Narodów" (Nicolas Cage )Z dobrych starszych to jeszcze "Deja vu" (Denzel Washington) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.10.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 dobra, polska komedia sensacyjna to wyjątkowa rzadkość dziś, kolejny już raz polecam jedną z lepszych - "Wielka wsypa", TVP 1, 23:35 reż. Jan Łomnicki w obsadzie Englert, Benoit, Wakuliński, Pazura, Ścibakówna i plejada innych sam to obejrzę.. EDIT: gotów byłem się założyć, że tam epizod zagrał Himilsbach.. ale jako że film pochodzi z 1992 roku, a pana Jana już wtedy od 4 lat nie było.. to było raczej niemożliwe.. o filmie tutaj >>> http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/123707 "nie palimy w bibliotece" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.10.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 wczoraj na ARTE obejrzałam ciekawy film, taki z klimatem "Obsession - Besessene Seelen" z 1997 roku lubię takie filmy, gdzie nie wszystko jest powiedziane do końca ciekawa rola Heike Makatsch i trochę śmieszny /ale b. męski / Daniel Craig bardzo lubię amerykańskie filmy obyczajowe i komedie z lat 60/70 a Shirley MacLaine to po prostu uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 28.10.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 w publicznej albo nie ma NIC, albo są same łakocie dziś - po północy, a jakżeby inaczej - dobre walczy z lepszym w TVP 1 ok. 01:30:00 "Niewinni czarodzieje" [PL 1960] Andrzeja Wajdy z muzyką Krzysztofa Komedy [Łomnicki, Cybulski, Polański i nie tylko] a w TVP 2 10 minut wcześniej, po koncercie muzyki żydowskiej*, "Buena Vista Social Club" [koprodukcja 1999] Wima Wendersa z nieżyjącym już Ibrahimem Ferrerem; który być może nie dotknąłby słońca i po zarzuceniu muzyki nadal pucował buty, by dorobić do emerytury, gdyby nie Ry Cooder.. wiecej o Cooderze pewnie - jak zwykle - w Minimaxie, za to już niekoniecznie dziś.. * może być super ciekawie, to z GW: "Noc klezmerów ('Warszawa Singera' - 4. Festiwal Kultury Żydowskiej w Warszawie) Relacja z koncertu, który odbył się 8 września 2007 roku w ramach 4. Festiwalu Kultury Żydowskiej w Warszawie. Wystąpiły dwa zespoły klezmerskie: jedyna na świecie orkiestra grająca żydowski hip-hop SoCalled Orchestra oraz folkowo-punkowy zespół z Europy Wschodniej, Golem. Imprezę poprowadzili Jolanta Fajkowska i Dawid Szurmiej." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.10.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Czy ktos z Was byl na filmie Gwiezdny Pył ? (niedawno byla premiera:)) rezcenzje "gazetowe" ten film ma swietne ale to troche taka baśń fanstastyczna czyli niekoniecznie ten gat. ktory lubie w kinie. jestem ciekawa opini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.10.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 A ja lubię filmy z Robertem Redfordem Wiem, wiem, starocie. Pożegnanie z Afryką oglądałam 2..... razy (liczba dwucyfrowa ) lubię tego faceta w każdej roli czy to drobny cfaniaczek czy milioner. Czasem wystarczy że pojawi się w kadrze i nie musi nic robić, wystarczy że tam jest, nie musi grać. Od wielu lat jestem pod jego urokiem choć odbiega od mojego ideału mężczyzny Wiele by mówić o jego filmach. Ja oglądam je z fascynacją i wielką przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.11.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 dziś w Teatrze Telewizji w TVP 1 ciekawe, nowe spojrzenie na "Wyzwolenie" Wyspiańskiego w reż. Macieja Prusa a o 22:45 porządne kino - europejska koprodukcja "Człowiek bez przeszłości" spod ręki >>> Aki Kaurismäki jakieś motto ? każdego dnia możesz stracić absolutnie wszystko, co masz... i co dalej ? a na dokładkę późną nocą w TVP 2 od 1.30 godzinny dokument o Janie Himilsbachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 26.11.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 a masz może jakiś sposób żeby dotrwac 22.30, nie mówiąc o 1.30 , tak w tygodniu pracy? i jeszcze ze zrozumieniem? ja nie Napoleon - mi 4 godziny snu nie wystarczą... i jak tu sie "ukulturniać" ?... proza życia czyni swoje... wiem wiem ...Tv publiczna ma swoją misję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.11.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 a masz może jakiś sposób żeby dotrwac 22.30, nie mówiąc o 1.30 , tak w tygodniu pracy? i jeszcze ze zrozumieniem? ja nie Napoleon - mi 4 godziny snu nie wystarczą... i jak tu sie "ukulturniać" ?... proza życia czyni swoje... wiem wiem ...Tv publiczna ma swoją misję... joan zacznij nagrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 14.12.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 a masz może jakiś sposób żeby dotrwac 22.30, nie mówiąc o 1.30 , tak w tygodniu pracy? i jeszcze ze zrozumieniem? mam ja nie oglądam prawie NIC z filmów, widowisk teatralnych "na żywca", wszystko nagrywam dzięki temu nikt i nic mi nie przeszkodzi w oglądaniu i choć bardzo często w TV nic nie ma, to muszę przyznać, że czasem jednak brakuje tego trzeciego magnetowidu, co byl dokonał żywota - tyle dobra upychają jednego wieczoru w dzisiejszej "Gazecie" za marne 6 zł jest "Czerwony smok" - prequel "Milczenia owiec" pewnie lada dzień będzie w TV do dziś pamiętam emocje przy czytaniu książki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 14.12.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 aaa - to wszystko wyjaśnia .... bogatemu wszystko wolno... ja po prostu przez te 11 lat małżenstwa nie dorobiłam się jeszcze magnetowidu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 19.12.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 ja po prostu przez te 11 lat małżenstwa nie dorobiłam się jeszcze magnetowidu... to już sobie odpuść i kup nagrywarkę DVD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 23.12.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 albo niech zmieni małża w "Wybiórczej"Czerwony Smok Michaela Mannazajebisty, POLECAMjak i inne filmy tego Twórcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 28.12.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 "Doktor Żiwago" był wczoraj, nowsza wersja, jestem pod wrażeniem /popłakałam sobie na koniec 8)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.12.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Królestwo, zajebisty (moim zdaniem) http://www.filmweb.pl/Krolestwo,2007,o+filmie,Film,id=195939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.12.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 O 22:30 na TVN jest "Niemoralna propozycja" z Redfordem i Moore Lubię ten film. Babskie filmidło ale miło sie przy nim wypoczywa Akurat na poświąteczne lenistwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 02.01.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 A mnie wciągnął House MD. Niestety wszystkie odcinki już obejrzałam a premiera nowego odcinka na fox-ie dopiero po 20 stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts