Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja sie tylko smialam pare razy - ze pare lat po tym kataklizmie (gdzie teoretycznie Will jest calkowicie sam - no przynajmniej na wyspie ) a prąd w chałupie dziala...., woda w kranach leci.... (i to jak najbardziej zdatna do picia ?:)

Gdzieś tam chyba mignęły agregaty prądotwórcze hondy ;)

(...)

co ze smieciami? przeciez w tych domach opustoszalych byly smieci - w pzrelozeniu na liczbe mieszkancow - to jakies tysiace to - nie pozasmiardalo sie to?! :) zadne muchy nie latały :)

no ale ja sie tam nie znam :)

Za to motylki latały ;)

(...)

natomiast - bardzo ciekawa idea - totalnego bycia samym w ogromnym mieście - zastanawiam sie jakby to bylo (ok - zakladajac ze np. zombi nie ma) - mozna wejsc do kazdego sklepu, wziąć z niego co się tylko chce :) [ ps. podobalo mi sie jak WS skrupulatnie odnosil wypożyczone filmy :)]

ale np taka wizja - skrecenia nogi, bolącego zęba czy "głupiego" zapalenia wyrostka robaczkowego - już niekciekawa - nie? :-? :wink:

Generalnie rażąco zabrakło w tym elemencie realizmu - słowo daję, przez moment myślałem, że W.S. bzyknie, albo conajmniej pościska tą manekinkę z wypozyczalni :oops: 8)

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o bosze - też to obejrzałam :o - tam gdzie bylam 1 tytuł na dwa tygodnie :lol: z braku laku... :oops:

Zielona - muchy bzyczały i lataly... :roll:

KiZ - też myslalam że chociaz sex będzie - bo scena na drążku mnie zachęcila (no nie powiem nie powiem... :wink: )...a tu nic...nuda...nic sie nie działo ...:oops: szkoda gadać :roll:

Zielona - muchy bzyczały i lataly... :roll:

:

NO TAK W JEDNYM MOMENCIE FAKTYCZNIE BYLY

ALE JAK WLAZL DO CZYJEJS CHALUPY PELNEJ

(przepraszam caps - nie mam sily przepisywac :))

jedzenia to ani jednej muszki :)

Przyznaje ze faktycznie chlopina mial chyba generatory prądu

ale nadal uwazam ze wiele spraw bylo glupich !:

(uwaga spojler!!!)

- skad ta baba w srodku nocy ktora go uratowala ? (powinna gdzies siedziec zabarykadowana a nie paletac sie z malym dzieckiem po ulicy w towarzystwie zombi

- jak one (zombie) ich wysledzily?!?!?! przeciez jechali samochodem (no chyba ze gdzies kolo chalupy sie czaily inne- ale wtedy jak dostali sie do domu z samochodu ???niezaatakowani- przeciez nie wjechala samochodem do salonu)

- czemu chalupa byla az tak zle zabezpieczona _ mogl nawet przez te pare lat jak mu sie nudzilo zrobic chociazby duza metalowa klatke - juz nie mowie w konstrukcji budynku (dachu itp.) ale chocby w oknach (skoro te rolety wylecialy przy byle wybuchu) albo juz nawet w laboratorium jakas duuuza klatke (przybita do podloza na tyle gruba ze nie byla by do pokonania inaczej niz palnikiem - a nie jakies szkalne dzwiczkiz biliczki ktore jak zobie 2 x rabnal czółkiem to zaczeły pekać

- czemu zrobil wybuch? - jedyne co sie po nim stalo to to ze naruszyl wlasne zabezpieczenia (barykade w oknach)

- o co chodzilo ze skanem zony - byla nosicielka i nagle przy drugim badaniu juz nie?!

- czemu dziecko oddalo psa? a jak juz oddalo a on wyraznie go nie chcial to czemu nie oddal ?- mial chyba kilka sek. zanim wystartowali

no i dla mnie najglupsze: noce spedzal z zabitymi oknami i dzrzwiami - bardzo szczelnymi (nawet jak zamykal to pomimo tego ze slonce nie zaszlo w domu robilo sie momentalnie ciemno) noce spedzal w wannie z bronia (no ok moze nie wszystkie) wiec u licha jakim cudem przynajmniej 2 razy byla scena jak Will budzi sie rano w łózku w zalanym słoncem pokoju?!?!?! te okiennice sie samoczynnie o swicie otwieralky czy jak? (w lunatykowanie i przejscie w nocy do lozka jeszcze uwierze :) ale na pewno nie w otwieranie przez sen okien:))

dlatego czasem nie lubie "hamerykanskich" filmow za bardzo skupiam sie na debilizmach i glupich scenach :)

• 1 month później...

nie!

potwornie mnie nudza denerwuja , faceci sa brzydcy (no ok - kobiety sliczne)

no i za dlugo trwaja (pupa boli :))

a poza tym nie nawidze "mjuzikali" a tam b. czesto akcja przeplata sie z tancem i spiewem.

Tak wiec - stanowcze nie :)

Za to bardzo lubie filmy hiszpanskie (i nie tylko almodowara mam na mysli)

Ostatnio widzialam "horror" produkcji hiszpanskiej pt. "Pokoj dziecka" (gdyby nie zakonczenie ktorego w ogole nie załapałam :/ i nie wiem o co chodzilo - film niezły :)) i nawet ze 2 razy moze sie cisnienie ze strachu podniesz

BTW. jak ktos zna fily na ktorych mozna sie "bać" to niech rzuci tytulami - cierpie na niedobor takich (po prostu sie nie boje :))

Nie wiem czy ktos polecal ten film, jak nie to JA polecam!!!

Obejrzec koniecznie:

LĘK PIERWOTNY z Edwardem Nortonem i Richardem Gere :):):)

Rewelacja !!! (zwl. E. Norton)

Aha - jakby ktos jeszcze nie znal - i zeby sie milosnicy lekkich filmow nie rozczarowali - jest to cos a'la dramat psychologiczny (z duuuuzym naciskiem na "psychologiczny" a nawet "psychiatryczny" ) z duzym udzialem sali sadowej i pewnego procesu :)

nie!

potwornie mnie nudza denerwuja , faceci sa brzydcy (no ok - kobiety sliczne)

no i za dlugo trwaja (pupa boli :))

a poza tym nie nawidze "mjuzikali" a tam b. czesto akcja przeplata sie z tancem i spiewem.

Tak wiec - stanowcze nie :)

Hmm, niektorzy faceci sa fajni :)

Jako ze uwielbiam filmy (zreszta jako matka-zalozycielka tego wewatku nie moze byc inaczej), muzyke i taniec - lubie musicale, wiec bollywood jak dla mnie wpisuje sie swietnie, ztym, ze tam tez bywaja filmy dobre i takie raczje beznadziejnawe.

Obejrzec koniecznie:

Aha - jakby ktos jeszcze nie znal - i zeby sie milosnicy lekkich filmow nie rozczarowali - jest to cos a'la dramat psychologiczny (z duuuuzym naciskiem na "psychologiczny" a nawet "psychiatryczny" ) z duzym udzialem sali sadowej i pewnego procesu :)

"Lek pierwotny" - bardzo fajny, chociaz wtorny ( bo takie filmy juz byly) - ale atmosfera napiecia -pierwsza klasa.

A tak w ogole to pomyslalam sobie wlasnie, ze ja to strasznie duzy rozrzut gatunkowy mam :lol:

Wlasciwie to na pewno nie lubie zadnych filmow sci-fi, horrorow (nie mylic z thrillerami), zadne tam "gwiezdne wojny" czy inne "odyseje kosmiczne" to nie dla mnie.

Za to bardzo lubie wspomniany Bollywood, angielskie filmy (no i tu to prawie wszystko - komedie, klimaty Jane Austen, obyczajowe - bardzo odpowiada mi angielski humor), trzymajace w napieciu thrillery, filmy o mafii i gangsterach (stare, nowe) itp.

Ale najbardziej to lubie filmy przewrotne, takie ukladanki, gdzie nie mozna nawet na chwile sie odwrocic, zeby sie nie zgubic :lol: , ktore do tego maja duzo humoru i czesto watek kryminalny np. "Przekret", "Formula", "Ocean's Eleven, Twelve", "Osaczeni".

• 2 weeks później...

Obejrzec koniecznie:

"Lek pierwotny" - bardzo fajny, chociaz wtorny ( bo takie filmy juz byly) - ale atmosfera napiecia -pierwsza klasa.

Też potwierdzam, Edziu to doskonały aktor. A oglądaliście z nim i z Pitem "Podziemny Krąg"??? Męskie kino, no ale jest na co popatrzeć 8) :wink:

plus "Przekręt "... 8) plus 12 małp...plus Mexican..plus... 8)

mąz juz mi odpuszcza tego Pita 8) - daruje mi nawet drgniecie wargi w geście usmieszku i błysk w oku na jego widok na ekranie... :wink: bo sam go polubił za kreacje w Faith Clubie i inne - niestety równie dobre :wink: od tego czasu moge już podziwiać - nie tylko zerkać :wink: 8) :lol:

mąz juz mi odpuszcza tego Pita 8) - daruje mi nawet drgniecie wargi w geście usmieszku i błysk w oku na jego widok na ekranie... :wink: bo sam go polubił za kreacje w Faith Clubie i inne - niestety równie dobre :wink: od tego czasu moge już podziwiać - nie tylko zerkać :wink: 8) :lol:

8) mój też już nic nie mówi jak się uśmiecham na sam widok tego języka wyciągniętego 8)

"12 małp" to normalnie genialna rola :D

No i dla mni ejeszcze "Siedem" 8)

A w ogóle to wszytskie :lol:

Mniaaaaaammmmm, ciacho

8) mój też już nic nie mówi jak się uśmiecham na sam widok tego języka wyciągniętego 8)

"12 małp" to normalnie genialna rola :D

No i dla mni ejeszcze "Siedem" 8)

A w ogóle to wszytskie :lol:

Mniaaaaaammmmm, ciacho

Ha, a moj maz to mi ostatnio powiedzial, ze Brad Pitt to jego ulubiony aktor :p