Carlos1 27.03.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 hmmm znowu nasz forumowicz widział film jeszcze przed premierą w Polsce A nie mógł se np. śmignąć na seansik do stanów ??. Było już o tym i nie rozumiem skąd takie zaskoczenie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 27.03.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 hmmm znowu nasz forumowicz widział film jeszcze przed premierą w Polsce A nie mógł se np. śmignąć na seansik do stanów ??. Było już o tym i nie rozumiem skąd takie zaskoczenie. Pozdrowienia. zaskoczenie?? no chyba to zbyt poważnie Ty bierzesz!!, a jak myślisz po co "przymrużenie" oka na końcu mojej wypowiedzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 27.03.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 "Gran Torino" Clinta Eastwooda Eastwood ostatnio robi naprawdę niezłe filmy hmmm znowu nasz forumowicz widział film jeszcze przed premierą w Polsce Byłam na pokazie przedpremierowym i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 27.03.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Oglądałam kilka razy i gorąco polecam komedię "Zakopana Betty". O śmierci z przymruzeniem oka. też oglądałam kilka razy i bardzo polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 27.03.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Babel - bardzo podoba mi się w nim pogmatwanie wątków i chronologii Oglądał ktoś"Motór"??przypadkiem dostałem go od kolegi, całe szczęście polskie kino robi jeszcze świetne filmy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 27.03.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 A ja od pewnego czasu jestem fanem seriali. Oczywiście nie mam na myśli Klanu, M jak miłość czy też Mody na sukces. Myślę o serialach które śmiało mogą konkurować z najlepszymi produkcjami pełnometrażowymi, a nawet czasem bić je na głowę. Film fabularny siłą rzeczy ma pewne ograniczenia, głównie czasowe. Tymczasem w serialu można znacznie lepiej zarysować bohaterów, rozwinąć więcej wątków itd. Do moich ulubionych należy serial "Desperate Housewives" ("Gotowe na wszystko"). Niech osobników płci męskiej nie zdziwi że można oglądać taki serial. Wtajemniczeni nie będą zdziwieni. O "Prison Break" i "Lost" czy "House" nie będę przypominał bo to już klasyka. Ale chciałbym polecić może mniej znane. Pierwszy to "Damages" z Glen Close i drugi który może nie każdemu przypadnie do gustu (czarna komedia) "Breaking Bad" o nauczycielu chemii który dowiadując się że jest chory na raka wkracza na drogę przestępstwa (produkcja narkotyków) chcąc w ten sposób zabezpieczyć finansowo swoją rodzinę gdy jego nie będzie już na tym świecie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 31.03.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Wlaśnie obejrzałam „Pora umierać”.Serdecznie polecam. Bardzo mądry i wzruszający film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.04.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 A ja od pewnego czasu jestem fanem seriali. Oczywiście nie mam na myśli Klanu, M jak miłość czy też Mody na sukces. Myślę o serialach które śmiało mogą konkurować z najlepszymi produkcjami pełnometrażowymi, a nawet czasem bić je na głowę.(...) Mam dokładnie tak samo Uwielbiam DOBRE seriale (99% to produkcja USA) i coraz czesciej wiekszą przyjemnośc sprawiaja mi one a nie o dziwo filmy Tez uwielbiam "Desperatki", "Housa" (Lost i Prison ciut mniej). Damages troche mnie znudziło Polecam za to "Rome" (2 sezony - re-we-la-cja! ), " Tudors" (o Henryku 8 tym co mial tyle zon - swietny serial!), "Samatha Who" (lekko komediowy ale bez śmichów), Grey's Anathomy, 24 godziny, Criminal Minds , Numbers Ostatnio ogladam: Lie to me , Mentalist (oba dosyc podobne "Lie to me" - lepsze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 02.04.2009 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Zielonooka, no Ty teraz tych kryminalnych to nie ogladaj lepiej A Bones ogladalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.04.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Polecam film "Marley i ja" nakręcony na podstawie książki o tym samym tytule. Można się nieźle uśmiać i popłakać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.04.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Obejrzałam wczoraj/dzisiaj "Efekt motyla", mam jakieś mieszane uczucia. Niby wszystko ok, ale nie tak sie miało skończyć Dziś zasiadam do "Czwartego pietra" - tylko młode moje wyeksmituję do łóżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.04.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Obejrzałam wczoraj/dzisiaj "Efekt motyla", mam jakieś mieszane uczucia. Niby wszystko ok, ale nie tak sie miało skończyć ja właśnie lubię takie filmy, zakończenia z miłym i przewidywalnym happy-endem mnie już nie bawią horror "Mgła" ale ten z 2007r? tam to dopiero jest zakończenie!!... długo nie mogłem zasnąć po obejrzeniu tego filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.04.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Obejrzałam wczoraj/dzisiaj "Efekt motyla", mam jakieś mieszane uczucia. Niby wszystko ok, ale nie tak sie miało skończyć ja właśnie lubię takie filmy, zakończenia z miłym i przewidywalnym happy-endem mnie już nie bawią to własnie był happy-end i dlatego jestem nieco rozczarowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.04.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Efekt motyla dostępny jest z dwoma różnymi alternatywnymi zakończeniami... (wersja kinowa i reżyserska czy jakoś tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 18.05.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 a dziś jest fajny dokument na "Ale Kino" 23:30 Droga do Guantanamo prawda o tym jak amerykanie szukają terrorystów... american dream..., tja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phoenix22 26.05.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam - kochani jako maniak filmowy powiem jedno - Uprowadzona (Taken) - z rozbrajającą rola Liam`a Neeson`a. Niewiem czy ten tytuł juz padł - ale powiem krótko od monitora nie moglem sie oderwac - i powtarzam ten sam film juz kilka razy.Lubie kino sensacyjne z nutka thillera ale juz od dawna zaden film nie wywarł na mnie takiego wrazenia. Naprawde polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 26.05.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Bez skrupułów torturowanie opryszków czy "skaleczenie" kulą pistoletu żony przyjaciela który zdradził w imię ratowania córki. Film owszem ma kilka momentów ale ogólnie fabuła trochę głupowata, film w którym w stronę bohatera leci tysiące kul a mimo to tylko on pozbawia życia nie robi na mnie wrażenia.....to bajka. Ale uczciwie przyznaje jak na film klasy "B" i tak jest niezły. Oczywiście wszystko powyżej dotyczy filmu "Uprowadzona" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phoenix22 26.05.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Roznica pogladów- tez nie lubie filmow typu wanted lub innych podobnych gdzie rzeczywiscie jak piszeszw glownego bohatera leci grad kul oa i tak on wygrywa. ale nie oszukujmy sei - kazdy film akcji ktory wchodzi do kin jest tym przepelniony - w tym jednak filmie skupialem sie jednak na czyms innych - na (podejrzewam) realizmie zwiazanym z handlem kobietami w krajach europejskich, na sytuacji ojca , ktorego to dotknelo. Mi osobiscie film naprawde sie podobal, pomimo jak piszesz niesmiertelnosci głownego bohatera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.05.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Przeglądam wątek i nostalgia mnie dopadła.... czytam o filmach i wracaja wspomnienia "pikników" w moim ulubionym studyjnym kinie. Jak z przyjaciółmi ,w każdy piatek pakowalismy termosy z kawą , by zasiąść na skrzypiących fotelach kinowych pokrytych wytartym bordowym welurem. Przypominam sobie jak bileterka Hanka chciała wywalić mnie z seansu, gdy dopadł mnie atak głupawy na "Death's Men-ie", (cudnie porąbany film), jak na "maratonie" Austera , paliliśmy jedna fajke na 4, bo żal było opuszczać salę, a przy "Dymie" bez dymka się nie dało wysiedzieć..... Jak cięgiem puszczali ""Miasteczko Twean Peaks", i po 5 godzinie juz się rzeczywistość z fikcją mieszała..... mogłabym tak długo....łezka sie w oku kreci....dziś juz nie ma takich kin, są fabryczki pieniedzy,masówka, popcorn i coca-cola i amerykańska sieczka.... tylko jak wytłumaczyć dziecku, że nie pójdę z nim "do kina", bo kin już nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 28.05.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 tylko jak wytłumaczyć dziecku, że nie pójdę z nim "do kina", bo kin już nie ma Hmmm ale repertuar chyba nie bardzo dziecięcy w takich kinach ? Chyba że Ty opowiadasz o zwykłym kinie a nie o studyjnym . Ja powiem tak , do stania po 3 lub więcej godzin w kolejkach nie tęsknie . Do ciężkiej cizby w kinie tym bardziej , ze względu na swoje gabaryty musiałem w kinie prawie leżeć na tym fotelu żeby komuś nie przeszkadzać w odbiorze . Z drugiej strony , ograniczania repertuaru do "kasowych" filmów nie lubie , odgłosów mlaskania i chrupanie zdecydowanie nie lubie. howgh to powiedziałem ja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts