Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

''Ciekawy przypadek Benjamina Buttona''

Kiedyś czytałam to opowiadanie jako jedno z wielu w książce''Piękność południa i inne opowiadania''I zastanawiałam czy da się zrobić z tego film.

Miałam wątpliwości.Dziś po obejrzeniu już wiem ,że się dało i to jak.

Realia są nieco zmienione warto obejrzeć ten piękny,klimatyczny film

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kiedyś czytałam to opowiadanie jako jedno z wielu w książce''Piękność południa i inne opowiadania''I zastanawiałam czy da się zrobić z tego film.

masz racje ogladalam ten film jakis czas temu super chetnie obejrze go jeszcze raz za jakis czas

masz racje ogladalam ten film jakis czas temu super chetnie obejrze go jeszcze raz za jakis czas

Szczerze mówiąc,to nie umieściłabym tego filmu na liście tych,które bez przewijania mogę oglądnąć jeszcze raz :roll: chyba,że z kimś,kto jeszcze tego nie oglądał :wink: ....owszem - podobał mi się,ale momentami był trochę nudny i długi :roll:.....obsada aktorska super,z piękną Cate Blanchett na czele :)

Witam. " Dirty Dancing" to dla mnie najlepszy film odkąd go obejrzałam pierwszy raz u sasiadki dobre z 15 lat temu i to jeszcze w wersji niemieckiej. Do dziś obejrzałam go juz kilka dziesiat razy i jeszcze mi się nie znudził. Włączam zawsze gdy mam zły nastrój. Szkoda tylko że Patrick przegrał walke z chorobą...niezłe ciacho z Niego było :cry:

Wyczekany wymarzony 3 sezon "Dynastii Tudorów" został wesssssany . :oops: :D . Na razie tylko 5 odcinków ale za to jakich..jakich..!!!!

Czemu ludzie robią głupie filmy z gatunku "ja będę strzelać a ty będziesz uciekać " , skoro historia pełna sexu, intryg, moralnych niepokojów jest tak niemożliwie wspaniała ?? :o

Biję czołem o ziemię za ten serial.

polecam fim:

Mała Moskwa (PL) [2008]

Mała Moskwa, duże wzruszenia

Niesprawiedliwie potraktowany przez krytyków film Waldemara Krzystka udowadnia, że polskie kino potrafi wydać z siebie nie tylko przaśne odmiany popularnych gatunków (komedia romantyczna, kino historyczne), ale także (...) rasowy, sprawnie zrealizowany melodramat w interesujących historycznych dekoracjach

Znów zachęcam do kina Rosyjskiego - tym razem ostrzał z grubej rury - kino trudne ale nogi się po nim trzęsą.

Idź i patrz

http://www.filmweb.pl/f35185/Idź+i+patrz,1985/plakaty

Dla totalnej przeciwwagi Transformers 2 z dowcipami robiącymi zajady :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=hpT-IXO6QXY

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Moze juz byl wymieniony - The Shawshank Redemption.

popieram. w polskiej wersji "skazani na Shawshank". Zaplanowanie ucieczki z więzienia prawie jak w "skazanym na śmierć", ale moim zdaniem film zrealizowany z większą finezją. No i mniej trzyma w napięciu.

To jeden z moich ulubionych filmów :D :wink: , własnie go oglądałam po raz enty przedwczoraj na Polsat film :lol:

A..... i polecam wszystkim BUDUJACYM super komedię SKARBONKA z Tomem Hanksem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: