Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dom zły - specjalnie nie polecam, chyba kurw_, że ktoś kurw_ lubi kino kurw_ mocne! kurw_ ;)

W połowie zasnęłam, rano pytałam o wrażenia męża - zabronił mi oglądać :jawdrop:

Nadal się zastanawiam czy Mu wierzyć, że to film nie dla mnie...

Tymczasem polecam "Świetliki w ogrodzie", nawet dzieciom, no ok może od lat 12 ;)

W połowie zasnęłam, rano pytałam o wrażenia męża - zabronił mi oglądać :jawdrop:

Nadal się zastanawiam czy Mu wierzyć, że to film nie dla mnie...

Tymczasem polecam "Świetliki w ogrodzie", nawet dzieciom, no ok może od lat 12 ;)

No nie wiem, ja bym go nie posluchala w tym przypadku. Robi ten film wrazenie.

Chyba, ze jestes bardzo delikatna i wrazliwa, to moze ...

• 1 month później...

"It's complicated" ... spodziewałam się maaasy radości jak w Lepiej późno niż później ... ale jest dużo słabszy.. proponuję nie nastawiać się za bardzo na szał radości bo się zawiedziemy..

a ja sie setnie ubawiłam na tym filmie :yes: może dlatego ,że bohaterowie są w prawie w moim wieku i doskonale zrozumiałam przekaz ....obśmiałam sie jak norka bo obejrzałam go 2x i dokładnie w tych samych momentach wybuchałam śmiechem:))

Polecam :

Wyspa skazańców Z DiCaprio. To film, który trwa jeszcze długo w dziwnym przeświadczeniu..nie napiszę jakim, bo o to właśnie chodzi. DiCaprio grający że palce lizać.

Nowa córka Kevin Costner i śliczność z "Labiryntu Fauna" w horrorze. Najfajniejsze jest to, czego nie widać, nie słychać i co siedzi w głowie widza.

Prorok - okrutne studium psychiki człowieka z punktu Francuskiego więzienia. Twardy, przerażający, samczy film. Oklaski na stojąco.

• 1 month później...

Incepcja

Zdania podzielone - męska część zachwycona, damska wyszła z kina z poczuciem niedosytu. Muzyka powaląca. Parę pomysłów naprawdę niezłych.

Całość - taki mix z Matrixa z Wyspą Skazańców. W tle Mission Impossible. Zabrakło Czerwonego Kapturka i Amerykanckiej powiewającej flagi . Gołej baby też nie było.

Polecam także proroka i głód - przejmujący film o bojownikach IRA nad któymi znęcano się w więzieniu, film na faktach autentycznych. Piorynujące wrażenie na mnie zrobił.

Prorok z kolei to dzieło, piękne zdjęcia, niesamowite miejsca na pograniczu Turcji. Wspaniały !

• 2 weeks później...
Incepcja

Zdania podzielone - męska część zachwycona, damska wyszła z kina z poczuciem niedosytu. Muzyka powaląca. Parę pomysłów naprawdę niezłych.

Całość - taki mix z Matrixa z Wyspą Skazańców. W tle Mission Impossible. Zabrakło Czerwonego Kapturka i Amerykanckiej powiewającej flagi . Gołej baby też nie było.

Mam przerąbane z powodu tego filmu, bo poszłam z córką i teraz mnie dręczy, czy mi się wydaje, że Leonardo się wybudził, czy nie ;) Cokolwiek powiem, to jest analiza wersji przeciwnej i tak od kilku dni... A film mi się podobał. Ciekawy pomysł na scenariusz i nie wolno opuścić chwili, bo nie będzie wiadomo o co chodzi.

Papieżyca

Trochę podkolorowana historia z epoki czarno - białej. Ale za to jaka fajna !!!

Tudors sezon ostatni.

Czyli o tym , jak duży facet przechodzi drugą młodość, trzecie zęby i co z tego wynikło na koniec.

Jak zwykle oklaski, wiwaty i powiewające proporcje.

Trzeba by zmusić Henryka, żeby się ożenił jeszcze z 5 razy - widzom ku uciesze.:)

O tak, "A serious man", naprawdę dobry film. Ogólnie filmy braci Cohen są jednymi z moich ulubionych. Dodatkowo polecam "Bękarty wojny".

Nie wiem czy znacie, bo jest to trochę mniej znany film, ale "Into the wild", po polsku "Wszystko za życie" (trochę głupie tłumaczenie). Bardzo fajny i klimatyczny film.

No i oczywiście nie można zapomnieć o polskiej klasyce komedii, jak Miś, Rejs, a z tych nowszych Chłopaki nie płaczą i Czas surferów:)