Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

SAGA PRASTAREJ PUSZCZY

Najwspanialsza wspaniałość!

Film po prostu wymiata!

Głos narratora mi się spodobał.

Kto mi napisze gdzie to kupić - najchętniej całą serię.

Wspaniałe kino dla całej rodziny.

http://www.youtube.com/watch?v=tLQg1eNvLdI

http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/4219583

Dobre bo polskie!

Edytowane przez marekcmarecki

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Jola Krzysiek to chyba Twój nie najlepszy dzień był. Dziś usłyszałem ciekawą wiadomość. Nasza duma narodowa, czyli Bolek i Lolek mają być nakręceni w wersji 3D. Zupełnie jak Avatar. Powstaje film o przygodach chłopców w najnowszej technologii 3D! Niestety... na razie prace zostały wstrzymane, bo producentom zabrakło pieniędzy:(

Jestem bardzo ciekaw.

Moja córka niestety bojkotuje tę fajną bajkę, bo twierdzi, że fakt pominięcia w tytule Toli jest jawną dyskryminacją. ?? No cóż, może jej kiedyś przejdzie i doceni najlepszą polską kreskówkę o przygodach Bolka i Lolka ?

Ja zacząłem oglądać i wielce się rozczarowałęm.

K.

Hmmmmm... u nas w pracy też jeden - wielki miłośnik komiksów- obejrzał 15 minut i stwierdzil ze to kicz ze scenami żywcem ściągnietymi z Matrixa:D

Po co czytać ksiażki, skoro po wstępie już niektórzy wiedzą jak się skończy, po co słuchać piosenek, nie wystarczy przygrywka?

AVATARA obejrzałam pierwszy raz i jedno czego żałuję to że ten pierwszy raz nie był w kinie 3D. Rzeczywiście przez pierwsze kilkanaście minut myślałam że to kolejne "Gwiezdne wojny" czy inne sf wymyślone bzdety gdzie ludzie-roboty tłuką się super broniami, ale ponieważ wiele o nim słyszałam to wytrwale oglądałam i im dalej tym bardziej byłam zauroczona! 2,5 godziny minęły jak chwila. Najważniejsze że jest to film z głęboką ideą: że można żyć w zgodzie z naturą i że zawsze znajdzie sie grupa pazernych, prymitywnych bezmózgów którzy dla kasiory zniszczą największe świętości, no i że miłość wszystko zwycięży....:cool:

Hmmmmm... u nas w pracy też jeden - wielki miłośnik komiksów- obejrzał 15 minut i stwierdzil ze to kicz ze scenami żywcem ściągnietymi z Matrixa:D

Zwracam tylko uwagę, że ja nie twierdzę iż to zły film itp. itd. Stwierdziłem tylko, że się rozczarowałem. Może za stary jestem na takie nowinki, chociaż jak byłem z moim synem na bajce Pszczoły w 3D, to nawet mi się podobało :).

K.

• 3 months później...
A ja polecam film, na który natknęłam się calkiem przypadkiem na youtubie. Zatytułowany "Przyjdź do mnie" z młodą aktorką Olgą Serebryakovą w roli głównej. Film jest krótkometrażowy, został nawet nagrodzony na festiwalu w Gdyni i powiem szczerze, że długo po obejrzeniu nie mogłam przestać o nim myśleć. I to na pewno zasługa Olgi S. - matko, jak ona tam zagrała. Jest tak przejmująca, tak prawdziwa w swojej roli, że aż żałuję, że nie miałam okazji jej wcześniej w niczmym oglądać. Nie zdradzam fabuły, ale nie szykujcie się na kino akcji - to zdecydowanie film o codzienności.