ponury63 17.07.2003 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Ale nikt nie wspomniał dotąd o "Królestwie" Larsa von Triera ["Riget"] - nie znacie, czy nie lubicie? Podobno kręci trzecią serię... Biedna Pani Druse... Z polskich seriali najbardziej ukochany to "Ziemia obiecana"... A przedwczoraj powtóreczka "Dyzmy" z nieodżałowanym Wilhelmim... "-To musi grać?!? -Bo co?!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 31.07.2003 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Wakacje, chyba wszyscy na urlopach i nikt filmow nie oglada. Ja wczoraj chcialam obejrzec Dr T i kobiety Altmana, ale tak mnie znudzil, ze zasnelam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 31.07.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 O nie jest to prawdą. Ostanio oglądałam 'Dwoje gniewnych ludzi' z Nicholsonem. Polecam gorąco - dawno się tak nie uśmiałam A wczoraj obejrzałam 'Moje wielkie greckie wesele' - też fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 31.07.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Wowco za radośćale mnie ucieszył ten wątek. Oboje z mężem jesteśmy miłośnikami kina, w sezonie (czyli roku akademickim) co poniedziałek jesteśmy w DKFie. Co prawda nie jest to kino z super nagłośnieniem itp., itd., ale ma tą zaletę, że rzadko zdarzają się szepty, szeleszczenie i nie ma okropnego zapachu prażonej kukurydzy.Mam nadzieje, że jak budowa ruszy z kopyta nadal w poniedziałki o 18 znajdziemy czas na kino. Lubię każdy gatunek filmu, no może nie przepadam za horrorami:).A ostatnio bardzo podobała mi się "Frida", wyszłam z kina zafascynowana tą kobietą. "Godziny" jakoś dziwne uczycie pozostawiły, mój ślubny stwierdził po tym filmie, że kobiety mają strasznie zakręcone umysły."Porozmawiaj z nią" jest niesamowite (jak wszystkie filmy Almadovara) i bardzo chciałabym to znów obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 01.08.2003 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Wczoraj obejrzalam w tv film "Gra w serca" (Playing by heart), obsada wyborowa - Sean Connery, Gena Rowlands, Ellen Burstyn, Dennis Quaid, Madeleine Stowe, Gillian Anderson, Angelina Jolie m.in. Film -miodzio, bardzo przyjemny do ogladania i przepiekne slowa o milosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 27.08.2003 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Jesli nie ogladaliscie ( a wlasciwie chyba -lyscie ) filmu "Oczy aniola" z Jennifer Lopez, to obejrzyjcie, goraco polecam, jest naprawde piekny, poplakalam sie bardzo. A tak w ogole, to co sadzicie o Jennifer jako aktorce? Wedlug mnie swietnie nadaje sie ona do komedii i filmow romantycznych, a poza tym jest taka ladna, ze wystarczy na nia patrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 30.08.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Jak zwykle z zaskoku, TVP pokazała coś fajnego - dokument - wywiad Tomasza Raczka z Zygmuntem Kałużyńskim. Spóźniłem się, a w programie "stało" jak byk: Woodstock w Żarach! Wygląda na to, że naturalnym uzupełnieniem do programu jest teletext?Zazdroszczę Kałużyńskiemu dwóch rzeczy: że ma pasję przez całe życie, i że jego umysł pracuje tak wspaniale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.09.2003 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 w poniedzialek bylam w kinie na filmie "Bruce Wszechmogacy" z Jimem Carey'em, calkiem fajna komedia o tym, jakby to bylo miec moc boska Hmm, mozna by wtedy domy budowac, ze ho, ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 08.09.2003 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Ciekawa jestem, czy ktos ogladal w sobote "Corke generala" i jakie ma wrazenia. Mnie sie podobal, choc temat ciezki. Ale za to zdjecia, muzyka (!) i aktorzy - super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 15.09.2003 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Widze, ze tylko ja filmy ogladam, no coz, widocznie taki los Wlasnie wczoraj ogladalam piekny film "Purpurowe skrzypce", napradwe swietny z bardzo ciekawie poprowadzona akcja, wlasciwie kilkoma toczacymi sie watkami, ktore w koncu jakos tam sie splataja, a lacza je wlasnie te skrzypce, wspaniala muzyka, wspaniale zdjecia, po prostu bardzo dobry film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Podgórski 19.09.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 W koncu ktoś przypomniał sobie o polskich komediach. Filmy zagraniczne są dobre jednak nie dorównają naszym. Co tu dużo mówic : "Seksmisja", "Brunet wieczorową porą" (a propo wczoaraj był na jedynce), "Rejs", "Miś" .... Te filmy można by oglądac ciegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 19.09.2003 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 O, tak, masz racje. A wczorajszy "Brunet..." : "Prosze pana, kolega tutaj tak sie nieszczesliwie poslizgnal i wbil sobie noz w plecy przy obiedzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 20.09.2003 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 Ciekawa jestem, czy ktos ogladal w sobote "Corke generala" i jakie ma wrazenia. Mnie sie podobal, choc temat ciezki. Ale za to zdjecia, muzyka (!) i aktorzy - super. Oglądałem, oglądałem... temet faktycznie ciężki ale wniosek jeden: Kobiety nie powinny próbować dorównać mężczyznom w pewnych dziedzinach, bo i tak są lepsze... , tylko nie zdają sobie z tego sprawy... , na szczęście... Z drugiej strony kupowanie sobie kolejnej generalskiej gwiazdy za nieszczęście córki... obrzydliwość , ja bym gościom osobiście ... powyrywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 20.09.2003 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 Widze, ze tylko ja filmy ogladam, no coz, widocznie taki los Wlasnie wczoraj ogladalam piekny film "Purpurowe skrzypce", napradwe swietny z bardzo ciekawie poprowadzona akcja, wlasciwie kilkoma toczacymi sie watkami, ktore w koncu jakos tam sie splataja, a lacza je wlasnie te skrzypce, wspaniala muzyka, wspaniale zdjecia, po prostu bardzo dobry film ...śledząc losy przedmiotu (nie byle jakiego), poznaliśmy tak wiele kultur, rzeczywistości i ludzkich postaw na tle szybko biegnącej historii, że czymże jest człowiek... pojawia się i znika... ... a skrzypce trwają i grają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.09.2003 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Kolejny raz była powtórka "Do przerwy 0:1" A teraz będą "Wakacje z duchami", i po raz setny "07 zgłoś się"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.09.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Ojejejku !!! Sprawdzałem, czy w październiku nie grają jeszcze przypadkiem filmu "Skrecz", a tu widzę, że Godfrey Reggio nakręcił trzecią część trylogii !!! Zobaczcie tu KINO LAB, 3.10.2003. i później... Może po dziesięciu latach pójdę wreszcie do kina...? A "Skrecz-u" już nie grają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 23.09.2003 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Witam witam ... i nadrabiam zaległości dzięki Wam Niedawno dowiedziałam się o powstaniu następnej części z sagi Diuna a mianowicie "Dzieci Diuny", i własnie staram się w jakiś sposób mieć ten film w swoim posiadaniu. Heej Ponury63... znowu fajnie Cię spotkać... ooo i mbz-tka też tu bywa... No i oczywiście Krystian tylko szkoda, że bez Kelcika, bo fajnie się o filmach rozmawia przy Kelciku... ale co tam można nadrobić w KK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 23.09.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Kelcik ...a córka z żoną wróciły zachwycone z ,,Piratów z Karaibów", każda z innego powodu , córka - aaaaaaaaaaaaaaaaaaach ten Orlando żona - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaach ten Johny Deep a mnie nie zabrały... Ale żona obiecuje ,,Starą Baśń" w sobotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 23.09.2003 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Fajnie, ze wreszcie sie troche ruszylo i nie ja sama filmy ogladam A w niedziele ogladalm na wideo komedie "Skok zycia", grali tam m.in. Gerard Depardieu i Harvey Keitel. Tak swietnej komedii, zlozonej z roznych smaczkow, jednoczesnie sensacyjno-gangsterskiej to juz dawno, dawno nie widzialam Goraco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula75 23.09.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 A ja ostatnio byłam w kinie na "Piratach z Karaibów", Johnny Depp jest świetny! Generalnie nie jestem miłośnikiem filmów przygodowych, ale ten jest świetny. Ubawiliśmy się wspaniale.A wczoraj na kompie obejrzałam "Malena" z Monicą Bellucci". Niezłe, szczególnie jeżeli ktoś lubi Federico Felliniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts