Maluszek 24.11.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Gorąco polecam 'To właśnie miłość' z Hugh Grantem. Angielska komedia z całą plejadą świetnych aktorów: oprócz Granta, Emma Thompson, Alan Rickman, Liam Neeson, Rowan Atinson i wielu innych. Śmiech na sali słychać było cały czas. Można sobie też popłakać. A film jest o miłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.11.2003 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Dzieki Maluszek za rekomendacje, wlasnie chce sie jutro wybrac (jak mi sie uda meza namowic ) A ja ostatnio obejrzalam po raz pierwszy "Don Juan de Marco" i baaardzo mi sie podobal, a Johnny Depp - coraz bardziej mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 26.11.2003 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Dla osób lubiących tak jak ja fantastykę mam złą wiadomość. Stanowczo nie polecam Matrixa 3. Jestem dość łagodny w ocenie filmów, ale ten mnie podłamał. Zero napięcia, łzawość scen a budżet że... Polecam za to Pitch Black. Dużo napięcia przy małym budżecie. Czyli dobre kino fantastyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 26.11.2003 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 No i bylam wczoraj na "To wlasnie milosc" i tak jak Maluszek polecam wszystkim Zwlaszcza teraz przed swietami, bo to taka wlasciwie swiateczna opowiesc, bardzo przyjemna i znakomicie poprawiajaca nastroj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.12.2003 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Dnia 22 grudnia 1950 miała miejsce prapremiera filmu "Miasto nieujarzmione" wg scenariusza J. Andrzejewskiego i J. Zarzyckiego. Film był poprawioną wersją "Robinsona warszawskiego", do którego scenariusz napisali J. Andrzejewski i Cz. Miłosz w roku 1946; produkcja została wstrzymana przez cenzurę. Osnowę fabularną filmu stanowiły przeżycia znanego pianisty Władysława Szpilmana, który po likwidacji getta zdołał przedostać się do Warszawy, gdzie ukrywał się dzięki pomocy przyjaciół. Ukrywał się również w czasie powstania warszawskiego, a po jego upadku, kiedy Niemcy "oczyszczali" miasto z ludności cywilnej, udało mu się pozostać w ruinach. Życie zagłodzonemu pianiście uratował oficer niemiecki, dając mu żywność, dzięki której dotrwał w ukryciu do czasu wkroczenia wojsk radzieckich. Po wojnie Szpilman opowiedział swoje dzieje J. Waldorffowi, a ten spisał je i wydał pt. "Śmierć miasta" w 1946 r. Jesienią 2000 roku, w kilka tygodni po śmierci Władysława Szpilmana ukazała się poprawiona wersja jego wspomnień pt. "Pianista". Książka jest światowym bestsellerem; na jej podstawie powstał scenariusz R. Harwooda, wg którego Roman Polański nakręcił film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.12.2003 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Dnia 25 grudnia 1947 roku, w pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia, odbyła się w Łodzi premiera pierwszego polskiego filmu socrealistycznego "Jasne łany". Film Eugeniusza Łękalskiego z Kazimierzem Dejmkiem i Andrzejem Łapickim w rolach głównych opowiada o... elektryfikacji wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 03.01.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Za godzinkę będę w świecie ludzi, elfów i hobbitów obserwował jak sobie powracający król radzi z siłami Mordoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 03.01.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Co powiedzieć o TAKIM filmie... ??? Jestem zachwycony... Nie zapomnijcie chusteczek... (w kinie zimno, katar i te spocone oczy, bo szarża Rohirrimów robi dużo wiatru... ) Niesamowity ładunek uczuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.01.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Na zachętę parę obrazków... http://republika.pl/rysaczek/graph/tap1m.gif http://republika.pl/rysaczek/graph/tap3m.gifhttp://republika.pl/usulek/general% http://republika.pl/usulek/general% http://republika.pl/usulek/general% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 09.01.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Właśnie się wybieram i chciałam zapytać czy warto. Czytasz w myślach czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 10.01.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Czytasz w myślach czy jak? Od urodzenia taki zdolny jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 14.01.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Polecam "60 międzystanową" inny tytuł tego filmu to "Ale jazda""Zakazany owoc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 18.01.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Powrót króla... Własnie wczoraj obejrzałam ten FILM, niesamowity. Żeby nie oglądać w byle jakim kinie, pojechaliśmy 160 km do multikina. Ktro jeszcze nie widział, natychmiast do kina! ( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 19.01.2004 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Ja w weekend obejrzalam na DVD "Pianiste" i "Asterix i Obelix-Misja Kleopatra". Oczywiscie nie mozna ich nawet porownywac, bo to dwa zupelnie rozne obrazy, ale musze przyznac, ze Asterix... jest swietny, tyle odniesien do roznych sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 21.01.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 mnie najbardziej w Asterixie podobała się idea "...masz dwie nowe wiadomości..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.01.2004 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 dobra byla tez walka Marnegopopisa z Numernabisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.01.2004 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 moglibyśmy otworzyć nowy wątek na śmieszne teksty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 25.01.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Byłam w końcu na powrocie króla.Extra. Mnie się podobało bardzo, nie wiem czy jeszcze raz nie łyknę trylogii. Za to moja połówka po godzinie strasznie się nudziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 28.01.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Może ktos widział 'króla Ubu' ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.01.2004 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 a ja wczoraj obejrzalam dwa bardzo fajne filmy: "Heartbreakers" (Wielki podryw) na dvd i "Brokedown Palace" (W matni) na tv. Ten drugi byl naprawde swietny, ale zauroczona jestem muzyka, jaka w nim byla, po prostu super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts