speek 02.09.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 A ja jakna razie optuje za projektem S 29 lub So1 http://www.soprojekt.pl ---------------------Czy moż ktoś budował? Co o nich sadzicie. Mim zdaniem jest wnich za dużo komunikacji.Nie znam potrzebnych wymiarów działki do postawienia takich domków a może ta pracownia ma jakieś inne projekty ,których nie potrafię znależc.Dzieki za pomoc. ? -------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.09.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 ..ja mieszkam w S29J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 03.09.2006 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Moim zdaniem jest to dom funkcjonalny i z głową zaprojektowany.Mówię o S29.Ja się obawiam czy na mojej działce się zmieści.Niestety jest wąska 24x59.Z jakich materiałow budowałeś,jaka jest powierzchnia dachu.Z p.architekt mam spotkanie za tydzień i z pewnością takie informacje uzyskam ale to dopiero za tydzień.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.09.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Porotherm, dachu wyszło coś koło 350 m2 połaci.24 m to za mało .... niestety.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mir-mur 05.01.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam. Mam pytanie, czy buduje ktoś dom S29 z pracowni Soprojektu albo ma taki zamiar? Wszelkie informacje bardzo mile widziane, że o zdjęciach już nie wspomnę. Pozdro – Mir-mur [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.01.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Ja J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chojrak 09.01.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 To chyba kiepska ta pracownia skoro tylko jedna osoba buduje z Soprojektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mir-mur 09.01.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Chojrak mi się podoba. A ty budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chojrak 09.01.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mam taki zamiar ale bardzo ciężko znaleźć coś na temat tego domu. Wiem, że Jerzysio buduje - widziałem nawet jego fotki. Jak coś będę wiedział to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mir-mur 10.01.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Jerzysio a możesz podać w przybliżeniu cenę stanu surowego zamkniętego za S 29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.01.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Si, 2 lata temu to było ok. 110 tys. ( okna, drzwi wej. dach deskowanie+papa ),dach ceramiczna dachówka ok. 35 tys.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mir-mur 12.01.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Zrobiłeś pełne deskowanie? Wiem, że dużo ludzi wraca do tego typu krycia dachu. A jaki masz strop? Grubość ścian nośnych i działowych, ogrzewanie podłogowe czy grzejniki? A może jakieś nowości np. kolektory lub reku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.01.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Pełne deskowanie.Strop drewniany.Ściany 25 poro.Ogrzewanie podłogowe.Reku i DGP w jednym systemie.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mir-mur 16.01.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Poddasze masz nieużytkowe? A propos pełnego deskowania, co ciebie skłoniło do tego rodzaju izolacji i jak ona u ciebie wygląda? Tzn jakie to są warstwy? Drugie pytanie - strop drewniany - jakie warstwy i z czego izolacja styropian czy wełna? Ściany 25 plus styropian? Jaki mawsz współczynnik przenikalności ciepła? Ogrzewanie podłogowe tzn. na całym domu? z kominka czy z pieca a jeżeli z pieca to jakiego ( firma i moc) Reku jakiej firmy założyłeś i jakie masz kanały ( gładkie ). Gdzie to u ciebie stoi w pomieszczeniu gospodarczym czy na strychu? W którym miejscu wchodzisz na strych? Dzięki za pomoc Mir-mur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.01.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Nieużytkowe.Kasa. Papa.Sufit na metalowym, krzyżowym. Folia. 2x15 cm wełna. Płyta OSB 22 mm.Ściana 20 cm styro, dla ściany pełnej U=0,17.Podłogowe - elektryczne kable.Reku Żubr z okrągłymi kanałami ( karbowane), na strychu.Wejście w korytarzu przy głównej sypialni.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mir-mur 18.01.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Czy masz w domu wiatrołap? Jeżeli tak to jak to wygląda u ciebie w s29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.01.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Nie.Jest holl.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mir-mur 18.01.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Czyli oryginalnie jak w projekcie? Znajomy oglądał projekt s29 i twierdził, że w naszych warunkach klimatycznych powinno być zabezpieczenie w postaci wiatrołapu. Jego zdaniem na tym holu będzie bardzo zimno. Co ty na to? Pewnie wiesz lepiej z doświadczenia a nie na podstawie rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.01.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Podczas wchodzenia do domu staram się nie "wentylować" niepotrzebnie domu. Proszę gości o szybkie wchodzenie i tyle.W czasie ubiegłej zimy naprawdę nie było jakiegoś dyskomfortu.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mir-mur 02.05.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Jerzysio a powiedz jakiej firmy założyłeś dachówkę i ile masz m2 dachu?Interesowały by mnie również akcesoria dachowe tzn. ile masz dachówek połaciowych, wentylacyjnych, gąsiorów, gąsiorów końcowych, kominków wentylacyjnych i trójników. Jeżeli możesz wysłać mi zdjęcia domu będę Ci bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts