wlomac 02.09.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Mając stary dom do remontu chciałbym w paru miejscach na piętrze położyć ogrzewanie podłogowe, zamierzam zainstalować piec c.o. na drzewo, czy ogrzewanie podłogowe może działać z piecem opalanym drzewem?? czy nie będzie za wysokiej temperatury?? Może istnieje na grupie taki temat, ale go nie znalazłem proszę o pomoc, jak dokładnie zbudować ogrzewanie podłogowe, na parterze warstwa po warstwie, zaczynając od gołej ziemi i na piętrze ( między belkami stropowymi). Prawdopodobnie temat był wałkowany wiele razy, ale nie udało mi się znaleźć konkretów i porządnego opisu warstwa po warstwie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.09.2006 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Podłogówkę robiłem tak:1.gruntowanie płyty betonowej (na gruncie).2.folia paroizolacyjna3.10cm styropian4.folia paroizolacyjna5.zbrojenie6.rury ogrzewania REXAl przymocowane paskami zaciskowymi do zbrojenia7.wylewka 7cm (półsucha miksokretem)8.gruntowanie wylewki9.podkład z tektury falistej (chyba że glazura to bezpośrednio na wylewkę)10.panele podłogowe Na poddaszu przeważnie podłogówki się nie robi. Czy strop wytrzyma pod naporem płyty betonowej 7cm? Chyba że elektryczne ale to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.09.2006 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Albo w trzech warstwach płyt gipsowych. Zawsze lżejsze niż 7cm betonu i mniej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts